1ZZ-FE - vyvložkovaný blok-foto + těsnění na motorech D4-D
1ZZ-FE - vyvložkovaný blok-foto + těsnění na motorech D4-D
Rád bych touto cestou nabídl opětovně možnosti vyřešení problému 1ZZ motorů trvanlivější cestou nežli je optifit od toyoty a nebo nový 1ZZ avensis blok 2006.
Jedinou trvanlivou variantou je vyvložkování bloku společně s jeho výměnou.Tato operace zahrnuje vyvložkování bloku,osazení nových pístů,přebrus kliky,nová ložiska klikové hřídele,olejové čerpadlo,vodní čerpadlo,řemen pohonu příslušenství,rozvodová sada včetně lišt a napínáku,novou sadu těsnění.Tato operace včetně výmněny motoru,zajetí motoru a před předáním zákazníkovi novou olejovou náplň včetně filtru.V ceně je revize hlavy válců včetně přebrusu ventilů,seřízení ventilové vůle a nová spojková seda.
Na celý motor je záruka dva roky nebo 100000km.
Vpodstatě přivezete auto s motorem který bere olej a do 14 dnů od přistavení si odvážíte auto s novým motorem který je odborně zajetý,přezkoušený se záručním listem k motoru a fotodokumentací na CD.
Cena za takový komplet je 72000.-
Veškeré díly jsou OEM Toyota .....
Jedinou trvanlivou variantou je vyvložkování bloku společně s jeho výměnou.Tato operace zahrnuje vyvložkování bloku,osazení nových pístů,přebrus kliky,nová ložiska klikové hřídele,olejové čerpadlo,vodní čerpadlo,řemen pohonu příslušenství,rozvodová sada včetně lišt a napínáku,novou sadu těsnění.Tato operace včetně výmněny motoru,zajetí motoru a před předáním zákazníkovi novou olejovou náplň včetně filtru.V ceně je revize hlavy válců včetně přebrusu ventilů,seřízení ventilové vůle a nová spojková seda.
Vpodstatě přivezete auto s motorem který bere olej a do 14 dnů od přistavení si odvážíte auto s novým motorem který je odborně zajetý,přezkoušený se záručním listem k motoru a fotodokumentací na CD.
Naposledy upravil(a) krosmen dne čtv 12.07.2012, 16:00, celkem upraveno 4 x.
specializovaný servis Toyot tel 777193983
dotazy? ktmotorsport@mujmail.cz
Variátor vačky 4095.- a ovládací ventil 2339.-
Já vím,že je to oprava která problém vyřeší,otázkou je kdo dá 68 tisíc za opravu,když auta s tímhle motorem v jinak dobrém stavu r.v. 2001-2003 mají hodnotu kolem 100 tisíc...myslím,že každý bude raději dolévat olej,řešit nějaké přísady do něj proti úniku,nebo auto prodá...
Toyota Avensis 1.8 VVT-i,kombi,r.v.2001
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
Toyota Avensis 1.8 16V,kombi,r.v.1998 (ex)
Toyota Corolla 1.4 XLi,16V EFi,kombi,r.v.1996 (ex) 2x
Toyota Corolla 1.3 XLi,12V,kombi,r.v.1990 (ex)
Budeš se divit ale dělám 10 motorů do roka.....stačí taková odpověď na to kdo si to nechá opravit????
Nově nabízím "set" výměny rozvodů tzn řetěz,lišty,ozubená kola,napínák četně olejového čerpadla s prací za 5000.-
- waterford26
- Manager Týmu
Re: 1ZZ-FE - vyvložkovaný blok-foto
Zdravím Toyoťáci ,krosmen píše:Rád bych touto cestou nabídl opětovně možnosti vyřešení problému 1ZZ motorů trvanlivější cestou nežli je optifit od toyoty a nebo nový 1ZZ avensis blok 2006.
chtě bych se s Vámi podělit se zkušeností se servisem v Příbrami p.Kříže , který nás tady láká do své opravny, bohužel jsem podlehl a svěřil mu svůj vůz. Po zjištění vadného těsnění pod hl. jsem s tímto pánem dohodl na opravě. Cena 15t. pokud bude hlava v pořádku a max. 10 dní na opravu , což bylo dost , ale souhlasil jsem s tím že pán se do opravy ihned pustí.Po 14 dnech volám kdy si mohu přijet....sděleno že zrovna jede pro hlavu, za 3 dny opět sděleno že zrovna jedou pro hl., po 21 dnech se 100km vydávám na kontrolu osobně , po příjezdu sice vůz stál na dvoře , ale s motoru obrovská hromada na ponku. Na dotaz proč stále vůz není opraven, když se jednalo jen o těsnění mě mechanik odkázal k svému tisk. mluvčímu důchodového věku s katastrofálním jednáním a hlavu prý stále nemají.Po 23 dnech jsem se dočkal cena navýšena na 21,5 , zaplatil jsem.Po naložní manželky doma jsem v prvním kopci zjistil že spojka s kterou jsem byl 3x v alpách začla prokluzovat(dle mechanika ještě ujede 150t) , první jízda v noci zjištuji že světla svítí do stromu(dle mechanika s nima nic nedělal) senzor na nápravě v kýblu mechanik je měl svěšené. , klimu kterou slíbil opravit uchází dál(gumička na chl.), za týden jsem servis kontaktoval ...samozřejmě se mě vysmáli a tak i při osobní návštěvě s vozem ani mechanik nevylezl z garáže. Nechci ani domyslet u koho z vás přistane spojka z mého vozu ,která stojí 30 t. .Konečný účet za výměnu těsnění 21,5 t.servis , nová spojka 35 t. , oprava senzoru 5 , suma sumárum 60 tis. a to jsem ještě zvědav co zjistím během dalších dní. Divím se že takové servisi ještě fungují , ale Příbrami se budu již vyhýbat obloukem!!!!! Mad
Toyota Avensis D4D 2007
někam se vytratilo asi chyba v metrixu,napravím a dodám i fotky výměn těsnění pod hlavou na D4-D motorech....waterford26 píše:preco mas v nazve temy "foto"? vsak tu ziadne nie su
jasně kdyžtak info přes SZ nebo mejlík....rasto píše:robite takisto rozvody na Avensis D4-D 1CDT-FTV T22 ? Za kolko?
Tak další 1ZZ prodělalo ozdravnou kůru....poprvé sem se při rozebírání setkal s tím že v motoru byly písty označení dvěma tečkama-první výbrus a zákazník se dušuje že do motoru nikdy nikdo nezasahoval.....foto v mojí galerii
http://krosmen1.rajce.net/1ZZ_avik_GO_motoru
http://krosmen1.rajce.net/1ZZ_avik_GO_motoru
http://krosmen1.rajce.idnes.cz/?sort=&page=0
tady je odkaz na celou galerii.
Nyní se celková suma za kompletní GO která obsahuje:
zkontrolovanou a dle potřeby přebroušenou klikovou hřídel
zkontrolované a zúhlované ojnice
nová ložiska klikové hřídele OEM toyota
písty kolbenschmit
ocelové vložky válců v bloku motoru který je kompletně orovnán
hlava válců je kompletně vyčištěná
dle potřeby vyměněné ventily,orovnaná ventilová sedla a zabroušené ventily spolu s novými vodítka a těsněními
zkontrolované vačkové hřídele
kompletní těsnění motoru
iridiové svíčky
termostat
vodní čerpadlo
kompletní náplně(olej motor,filtr vzduchu,filtr oleje,olej převodovka a nápln klima)
Auto je předáno po najetí cca 1500km s novou náplní oleje v motoru a filtru
Nyní díky jednomu motoru skladem je celá operace otázkou 14 dní .
Cena za takto udělanou GO je 60000.-
tady je odkaz na celou galerii.
Nyní se celková suma za kompletní GO která obsahuje:
zkontrolovanou a dle potřeby přebroušenou klikovou hřídel
zkontrolované a zúhlované ojnice
nová ložiska klikové hřídele OEM toyota
písty kolbenschmit
ocelové vložky válců v bloku motoru který je kompletně orovnán
hlava válců je kompletně vyčištěná
dle potřeby vyměněné ventily,orovnaná ventilová sedla a zabroušené ventily spolu s novými vodítka a těsněními
zkontrolované vačkové hřídele
kompletní těsnění motoru
iridiové svíčky
termostat
vodní čerpadlo
kompletní náplně(olej motor,filtr vzduchu,filtr oleje,olej převodovka a nápln klima)
Auto je předáno po najetí cca 1500km s novou náplní oleje v motoru a filtru
Nyní díky jednomu motoru skladem je celá operace otázkou 14 dní .
Cena za takto udělanou GO je 60000.-