check list servisních prohlídek pro Avensise T25 D4D

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
DeeJay
Člen Týmu

check list servisních prohlídek pro Avensise T25 D4D

Příspěvek od DeeJay »

Ahoj všichni - nemáte někdo takový ten kontrolní seznam podle kterého by měl postupovat mechanik při garančce auta ? Pochopitelně něco málo je v servisce jako olej,filtr po 30.000 rozvodák xxx atd... mě by to zajímalo detailně jako zkontroluj žárovky, destičky , namaž tohle , utáhni tamto atd... Můj avensis má 4 roky , je po záruce a značkový servisy mě serou (kvalita,cena) - chci si to dělat buď sám nebo u nějakého garážisty ale potřebuji vědět co...
Toyota Avensis (2008) D4D :inlove: -Ford Mondeo (2000) Zetec 2.0 :unsure: -Ford Fiesta (2000) Zetec 1.25 :unsure: -Toyota Carina II (1989) 2.0i :inlove: -Škoda Favorit 135L a Š120 :-)
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Taky bych se rád do takovýho seznamu úkonu číhnul.
Jirka
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

DeeJay
Člen Týmu

Příspěvek od DeeJay »

díky - chvilku mi to zabere než to nastuduju :lol: a mimochodem chtěl bych fakt vidět, že na garančce v servisu tohle všechno kontroluji ...
Toyota Avensis (2008) D4D :inlove: -Ford Mondeo (2000) Zetec 2.0 :unsure: -Ford Fiesta (2000) Zetec 1.25 :unsure: -Toyota Carina II (1989) 2.0i :inlove: -Škoda Favorit 135L a Š120 :-)
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

DeeJay píše:díky - chvilku mi to zabere než to nastuduju :lol: a mimochodem chtěl bych fakt vidět, že na garančce v servisu tohle všechno kontroluji ...
většinou určitě ne, jedinej servis kde ti to zaručeně udělají je ID AUTO v Brně,tam vím od majitele ,že to opravdu dodržujou.
chudy
Řidič

Příspěvek od chudy »

jinde určitě ne???? Kde bereš tu jistotu respektive drzost hodnotit ostatní, všude jsi byl a vykašlali se na to nebo jak jsi na to přišel. Tenhle příspěvek trochu zavání nevkusnou reklamou.
Ex Avensis T25 kombi Executive 2.0 D4D 85 kW (2004)
Ex Avensis T27 kombi Business Plus 2.0 D4D 93 kW (2011)
Ex Avensis T27 kombi Active Trend+ 2.0 D4D 105 kW (2016)
Ex Rav4 IV Selection 2.5 Hybrid FWD 145 kW (2018)
Camry v70 executive VIP
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

avens píše:většinou určitě ne, jedinej servis kde ti to zaručeně udělají je ID AUTO v Brně,tam vím od majitele ,že to opravdu dodržujou.
A víš to z vlastní zkušenosti doložené protokolem nebo to víš jen od majitele ?
Já dělal první prohlídku v Trendcar Olomouc (kde jsem auto koupil) a tam jsem dostal tyto protokoly:
http://imageshack.us/photo/my-images/204/servis1.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/515/servis2.jpg

Od té doby servisuji v ID Auto (mám to blíž a zatím spokojenost) a tyto protokoly jsem nikdy nedostal. Možná nad 90tis. km nejsou :-)
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

saab píše:
avens píše:většinou určitě ne, jedinej servis kde ti to zaručeně udělají je ID AUTO v Brně,tam vím od majitele ,že to opravdu dodržujou.
A víš to z vlastní zkušenosti doložené protokolem nebo to víš jen od majitele ?
Já dělal první prohlídku v Trendcar Olomouc (kde jsem auto koupil) a tam jsem dostal tyto protokoly:
http://imageshack.us/photo/my-images/204/servis1.jpg
http://imageshack.us/photo/my-images/515/servis2.jpg

Od té doby servisuji v ID Auto (mám to blíž a zatím spokojenost) a tyto protokoly jsem nikdy nedostal. Možná nad 90tis. km nejsou :-)
já tem měl auto na servis 2x a vždy max. spokojenost, já se na to právě ptal a sám jsem pak byl přítomen když se servis dělal,a po druhý jsem měl taktéž namazaný dokonce i panty u dveří a zadní dveře byly seřízený a šly pak pěkně zabouchnout a to aniž bych si na to stěžoval.Ty protokoly jsem taky nedostal ale vše se prej dělalo podle předepsanejch chechlistů od Toyoty.
Teď tam chodí známej a ten se taky na vlastní oči ujišťoval co všechno mu při servisu dělali a nestačil se divit, byl zvyklej od Oplů , že se pouze vymění olej,doplní kapaliny a je to :)
nechci dělat reklamu, ale za to co mi prováděli v Průhonicích v Tsusho by si ji v ID Auto zasloužili. (účtovali mi dolití chlad.kapaliny a nedolili nic, olej naopak byl nad max. o cca 1cm,sedačka u řidiče byla snad od nějaký mouky či co to bylo - takže jsem to reklamoval a dostal jsem na usmířenou přívěšek Toyota :)
DeeJay
Člen Týmu

Příspěvek od DeeJay »

Je to težký - kolik lidí, tolik zkušeností. Já už jsem zkusil všechny Toyotí servisy v Brně a nedokážu se rozhodnout kam bych chtěl auto zase dát. Auto jsem kupoval v CKčku - po pár tisících sem si tam zajel at mi dolijí olej - 1,5litru včetně práce skoro 1900,- málem mě jeblo (zvlášt když vím, že stojí asi 180kč litr) Jel jsem tam i na garančku po 15000 to už stálo jen 1700 protože nedolívali olej že. Garančka po 30000 u Hukra - olej jen za 380 litr ale celkem cca 11000,- Garančka 45.000 zase v CKčku - říkal sem jim že ni tam něco drnčí v kabině mezi 1500-2000 otáčkama a to už od novýho,ukázal sem to technikovi a howno neopravili to ani volnou područku neutáhli a vyčištění auta nestálo za psí štěk. Nedávno jsem byl v IDčku a na to si zatím neumím udělat názor - chtěl jsem aby se podívali na diagnostiku motoru po špatné naftě , to bylo OK a chte jsem něco s toyotím HF ale prej nemají manuál (je na webu - a už jsem si to opravil sám ) Pak jsem měl spoustu dotazů co mají za originál věci jako alarm s GPS a GSM a chtěl jsem opravit to drncici vec nekde v palubovce, ale bylo to takové váhavé. Mají ale docela dobré ceny a navíc mi nabídli výměnu oleje po 15000 (vím je to kšeft) ... možná je ješte zkusím - nicméně područku mám furt volnou a pod pabubkou neco drnčí) ach jo
Odpovědět

Zpět na „Avensis“