gufero
gufero
tak mám opět menší problém, když jsem koupil corollu, tak jsem ji nechal udělat servisní prohlidku u jednoho maníka (filtry, olej, řemen, svíčky, atd..), bohužel ten maník mi tam nalil místo 2.8 l oleje 3,8 l, já to zjistil až po 500km a upustil ho, nezjistil jsem žádný vady tak jsem to neřešil, teď po cca 10 000km jsem zjistil že mi trochu teče olej ze spoje mezi převodovkou a motorem (dělá se tam občas kapka, pod autem nic neni), uniká to tou štěrbynou co tam je (dirkou), myslíte že to můše bejt špatný gufero kvuli tomu litru oleje navíc ??, jinak oleje jsem dolil 1dl za těch 10 000km (je pořád na full), převodovka je taky plná (kontroloval jsem),...
Ps. spojka neprokluzuje
Otázka :
1 ) zvládnu to gufero vyměnit sám nebo to mám svěřit servisu (na 105 jsem to dělal vpohodě sám při výměně spojky)
2) jaký je tam gufero a kde se dá koupit
Ps. spojka neprokluzuje
Otázka :
1 ) zvládnu to gufero vyměnit sám nebo to mám svěřit servisu (na 105 jsem to dělal vpohodě sám při výměně spojky)
2) jaký je tam gufero a kde se dá koupit
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Je možné, že se gufero provalilo. Nebo jen povolilo, každopádně pokud ano, bude se to zhoršovat. Také je možné, že prosakuje gufero mezi spojkou a převodovkou (ale jestli je plná...).
Asi bych to časem vyměnil, dokud to jen prosakuje a olej stéká po stěně a nedostane se ke spojce, byla by jí škoda.
Nevím, jestli to zvládneš sám a hlavně, jestli na to máš cajk. Na škodovce to byla sranda, podložila se převodovka, sundalo čelo a motor se vytáhnul rukama ven.
Tady budeš muset sundat haupnu, a kočkou nebo čímkoliv kloudným vytáhnout motor aspoň tak, abys k tomu mohl. Nevím, jestli lze na corole stáhnout převodovku níž, ale na carině to nejde, protože je pod motorem podélný rám. Možná bych to nechal servisu včetně gufera. Ale jestli si ho chceš objednat, tak na mjauto.cz je katalog dílů, nebo jim nadiktuj typ auta a motoru, oni budou vědět.
Až to bude dole, prohlídni i spojkový ložisko, přítlačák a obložení, ať tam za chvíli nelezeš znova.
Asi bych to časem vyměnil, dokud to jen prosakuje a olej stéká po stěně a nedostane se ke spojce, byla by jí škoda.
Nevím, jestli to zvládneš sám a hlavně, jestli na to máš cajk. Na škodovce to byla sranda, podložila se převodovka, sundalo čelo a motor se vytáhnul rukama ven.
Tady budeš muset sundat haupnu, a kočkou nebo čímkoliv kloudným vytáhnout motor aspoň tak, abys k tomu mohl. Nevím, jestli lze na corole stáhnout převodovku níž, ale na carině to nejde, protože je pod motorem podélný rám. Možná bych to nechal servisu včetně gufera. Ale jestli si ho chceš objednat, tak na mjauto.cz je katalog dílů, nebo jim nadiktuj typ auta a motoru, oni budou vědět.
Až to bude dole, prohlídni i spojkový ložisko, přítlačák a obložení, ať tam za chvíli nelezeš znova.

cena
nemáte někdo zkušenost kolik si za to řekne servis??.. na škodovce to byla opravdu sranda, ale tady si na to asi sám netroufnu..
-kolik si řekne servis za změření geometrie, že bych to sfouk současně
-kolik si řekne servis za změření geometrie, že bych to sfouk současně

arcci
- petrumr
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Na té geometrii nešetři,nejdřív se podiv jakou mají,musí mít na všech kolech snímače a na obrazovce vidět střed vozu-to aby auto nejelo psí stopou.Dobrej borec je u Bystřice pod Hostýnem-v Loukově-dělá jen tlumiče a geometrii,dá ti výsledek natištěný před a po seřízení-prostě nemůže nic ošidit.U corolky by měla jít převodovkam důle,nejhorší je povolit poloosy,jestli nemáš velký golovky,tak se zapotíš. 

toyota corolla 4E FE 65kW
Radek Plachý, Loukov 195, 573 390 101. Můžu potvrdit, že je fakt dobrý, jezdím k němu s každým autem co jsem měl. Jinak já to mám k němu asi 40 km a prostě se to vyplatí. Nenastaví jen sbíhavost na předku jak jinde a zbytek za příplatek. Nastaví vše co, konstrukce vozu umožňuje, tedy třeba u Corolly sbihavost i odklony vpředu i vzadu. To vše za cirka 20 min.
Když mi dělali opravu převodovky, tak aby vyndali převodovku museli vytáhnout celou nápravnici, ale předpokládm že jen kvůli výměně nebo opravě spojky to potřeba nebude.
U E11 se nastavuje i příklon a to na obou nápravách. Jinak není geometrie jako geometrie, a to platí i pro CCD. Jsou šesti a osmisenzorové, pokud se má na E11 udělat geometrie pořádně, chce to osmisenzorovou aby dokázala proměřit o zadní nápravu.
U E11 se nastavuje i příklon a to na obou nápravách. Jinak není geometrie jako geometrie, a to platí i pro CCD. Jsou šesti a osmisenzorové, pokud se má na E11 udělat geometrie pořádně, chce to osmisenzorovou aby dokázala proměřit o zadní nápravu.
Corolla Combi E11 1.6, 4A-FE, r.v. 97
Re: gufero
arcci, jak to dopadlo s tim guferem/prusakem oleje? V servisu mi totiz taky prelili oleje a ted jsem zjistil, ze mam spodek prevodovky od oleje a dela se tam kapka, ale odkud to vyteka netusim. Dikyarcci píše:tak mám opět menší problém, když jsem koupil corollu, tak jsem ji nechal udělat servisní prohlidku u jednoho maníka (filtry, olej, řemen, svíčky, atd..), bohužel ten maník mi tam nalil místo 2.8 l oleje 3,8 l, já to zjistil až po 500km a upustil ho, nezjistil jsem žádný vady tak jsem to neřešil, teď po cca 10 000km jsem zjistil že mi trochu teče olej ze spoje mezi převodovkou a motorem (dělá se tam občas kapka, pod autem nic neni), uniká to tou štěrbynou co tam je (dirkou), myslíte že to můše bejt špatný gufero kvuli tomu litru oleje navíc ??, jinak oleje jsem dolil 1dl za těch 10 000km (je pořád na full), převodovka je taky plná (kontroloval jsem),...
dopadlo to tak, že jsem to přestal řešit, když vlezu pod auto tak je spodek mastnej (teda jenom spojka), teče (dělá se kapka, únik oleje nepozoruju) to z tý spodní díry ve spojce, ale protože předpokládám, že do 20 000km budu dělat spojku tak to nechávám bejt a udělám to najednou. 
Ps. stav se nezmenil od te doby co jsem na to prisel, takze doufam, ze to jeste nejakej cas vydrzi..., vypadá to že na lamelu se ten olej dedostává...

Ps. stav se nezmenil od te doby co jsem na to prisel, takze doufam, ze to jeste nejakej cas vydrzi..., vypadá to že na lamelu se ten olej dedostává...
arcci