Ahoj,
tak jsem včera zaznamenal celkem nepříjemný problém. Nastartuju, projedu první křižovatkou a když na to šlápnu, tak najednou auto netáhne a bliká kontrolka prokluzu předních kol. Tak si říkám, že mám asi těžkou nohu a zkusím to znovu, ale opět nic, skoro se s tím nedalo jet, protože to každou chvíli blikalo a netáhlo (nebo spíš omezovalo výkon motoru přenášený na kola), jel jsem městem, takže cca 50 km/h se dalo udržet, ale stačilo lehce na plyn a už to omezovalo. Tak jsem zajel na parkoviště, vypnul motor, nechal chvilku vypnutý, pak nastartoval a opět totéž. Po vypnutí TRC tlačítkem TRC OFF auto jelo bez problémů, před nastartování kontrolky ABS atd. se rozsvítily a pak normálně zhasly tak, jak mají. Ujel jsem s TRC OFF asi 25 km, zastavil a asi za cca patnáct minut jel zpět. Tentokrát jsem ale nechal tlačítko TRC OFF být, takže systém prokluzu předních kol byl zapnutý a cestou zpět auto jelo tak, jak má a bez problémů.
Setkal se s tím někdo? Může to být vedrem? Může to být třeba podhuštěnými pneu? (víc kromě rozbitého systému TRC mě už nenapadlo)
Ještě jeden postřeh k tomu: na palubním počítači moc nenuluju ujeté km za den (trip) a už jsem se blížil k hranici deset tísic km. A včera, když jsem auto odstavil, tak po přepnutí tam bylo cca 165 km (včera jsem ale najel max 120 km). Tak mě napadly dvě možnosti: buď to s tím souvisí a někde se něco resetovalo, anebo čítač kilometrů za cestu (trip) umí jen 9999 km a pak jede od nuly.
Ave 1.8, benzín, 2004
Systém prokluzu spíná moc brzo
- extremehany
- Věčnej rejpal