Přepólování při startu z kabelů

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
kasos
Člen Týmu

Přepólování při startu z kabelů

Příspěvek od kasos »

Ahoj lidi.,
Mám starší Corollu 1,3 xli r.v. 88. a podařil se mi tenhle kousek při ránu. Obrátil jsem kabely z druhý baterky. Ohřály se a něco zasmrdělo v autě a pak jsem to blbec odpojil, max. 60s to bylo přepolóvaný. Když jsem otočil kabely, tak už se mi nerozsvítila palubovka. Nechce se mi jí posílat do recyklace. Co můžu čekat, že jsem odpálil a kde mám začít hledat?

Díkes moc za každou radu Kašos
zmaxxx
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Přepólování při startu z kabelů

Příspěvek od zmaxxx »

kasos píše:Ahoj lidi.,
Mám starší Corollu 1,3 xli r.v. 88. a podařil se mi tenhle kousek při ránu. Obrátil jsem kabely z druhý baterky. Ohřály se a něco zasmrdělo v autě a pak jsem to blbec odpojil, max. 60s to bylo přepolóvaný. Když jsem otočil kabely, tak už se mi nerozsvítila palubovka. Nechce se mi jí posílat do recyklace. Co můžu čekat, že jsem odpálil a kde mám začít hledat?

Díkes moc za každou radu Kašos
Pojistková skříň a kabely k ní bych bral jako začátek. Dále vše, co není spínáno klíčem (tedy pokud jsi jej neměl otočený na "1".), můžou to být kabely k sahaře, alternátoru, mohl to odnést můstek,...

Přeju hodně štěstí.
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

Poistky by sa nemali preco vypalit pokial tam nebol skrat skor by som to videl na riadiacu jednotku motora pokial si sa nepokusal startovat inak to moze byt cokolvek dalsie.
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Taky se tím zkratovaly obě baterky a pochybuju, že ten skoro minutový zkrat mohly přežít... řídící jednotka je myslím taky až za relátkem, které spíná na "1"
kasos
Člen Týmu

Příspěvek od kasos »

Bohužel otočil i klíčkem...všechno špatně...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tím klíčkem jsi otočil ale až po odpojení, ne....?
Jestli jo, tak urychleně dobij obě baterky a vyhoď startovací kabely do elektroodpadu.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
kasos
Člen Týmu

Příspěvek od kasos »

Jimmi píše:Tím klíčkem jsi otočil ale až po odpojení, ne....?
Jestli jo, tak urychleně dobij obě baterky a vyhoď startovací kabely do elektroodpadu.
No bohužel před i po...vůbec jsem si nevšiml, že jsou obráceně...druhý auto odjelo v pohodě....
kasos
Člen Týmu

Příspěvek od kasos »

Všechno šlape, nevím co zasmrdělo v kabině,ale neshořelo to......odnesla to asi jen baterka, ještě dobíjím....jak se zdá chlapíci z Toyoty udělali tohle auto opravdu blbu vzdorný :D

Díkes všem za rady a přeju pohodu do všedních dnů...
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Možná jsi měl štěstí, že jsi koupil ty nejlevnější startovací kabely, které nedokázaly ten proud přenést. Ale radši už je nepoužívej.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Corolla“