Ahoj lidi
nejsem "tupý" američan, nemám automat, jen Toyota je společný jmenovatel, ale dneska se mi stala velmi nepříjemná věc.
Po akceleraci na dovolených 80 na JS v plném provozu jsem nechtě dále akceleroval, ač jsem neměl nohu na pedálu plynu. Ten zůstal zaseklý. Po prošlápnutí pedálu otáčky nahoru šly, ale níž ne (jen klesly na původní, značně zvýšenou hodnotu). Až po opakovaném prošlápnutí se pedál uvolnil a otáčky klesly z 4500 na 800. Do práce jsem dojel bez nehody, ale stejně byl plyn "tužší" a situace se několikrát, ač ne tak dramaticky, opakovala.
nějaké tipy?
Zbyněk
zaseklý plyn
Promazání lanka plynu
Pokud jde o promazání lanka plynu, tak tím se rozhodně nedá nic zkazit, ba naopak, avšak od pedálu plynu to nahoru moc nepůjde a na druhé straně bowdenu je zas taková gumová průchodka, aby se do bowdenu nedostaly nečistoty. Jak tedy na to? 

Carina E T19 2,0 liftback 1997
Stejný problém jsem řešil asi měsíc zpátky. Málem jsem vrazil do auta přede mnou když si auto vesele zrychlovalo těsně před kruháčem. Jasně že jsem zmáčknul spojku, ale v té vteřině v úleku než se člověk zorientuje, se může stát věcí... Vyřešil jsem to promazáním lanka na obou stranách bowdenu (kam se prostě šlo dostat), od té doby klid, akorát pár dní zpět mi to udělalo trošičku znova, ale po prošlapání plynu to jede zase normálně.