MůjMotor

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
RENEGATE1
Člen Týmu

MůjMotor

Příspěvek od RENEGATE1 »

Ahoj čelikáři ,
můj černý mazel 2.0 GTi /1992 je nemocný a chtěl jsem Vás požádat , jestli by někdo z Vás uměl pomoci dobrou radou ( jsem tu nový a ještě nejsem v obraze, jakým stylem se zde komunikuje,ale předpokládám , že jsme všichni na 1 lodi a v pohodě , takže rada : "Dej to do šrotu " nepřije :-))
Začal mi prosakovat olej pod hlavou a vůbec se začal nějak dramaticky ztrácet , minulý týden jsem vlil 1,5 litru supermogulu podle měrky oleje ale oranžová kontrolka stále svítí a olej prosakuje a z výfuku se za studena čoudí ....... a já nespím.....a již nemohu jezdit na hradecké dálnici svých 220 v hodině ......
Máte někdo z Vás dobrou zkušenost se schopným motorářem , který prodlouží život mojí 14-ti leté lásce a oddálí jinak nevyhnutelný konec ?
Mějte se a děkuji předem za jakékoli stéblo , kterého bych se chytil !
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

A jseš si jistej že ti to prosakuje pod hlavou a ne jenom po víkem ventilů?
Já mám sice trochu jinej motor než ty, ale spoj mezi blokem a hlavou je tak hluboko zamaskovanej že tam není vidět. Pokud se ti čudí z výfuku jen za studena tak to nemusí nic znamenat. Až budeš mít dostatečně zahřátý auto tak popros někoho ať jede za tebou a snaž se co nejvíce akcelerovat. Když půjde černý kouř z výfuku tak je motor zralej na generálku.
Celica 4WD turbo 5.gen
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

dej to na vrakáč!!! :lol: jen ftip:)
myslim že sis docela sám odpověděl, když ti prosakuje olej pod hlavou tak budeš mít nejspíš šptaný těsnění, až budeš mít zahřátej motor tak pak zkus i oddělat víčko od oleje(doporučuju nejdřív zdechnout notor, jinak budeš mít sprchu :D ) pokud ti odtamtud pude bílej kouř(pára) tak ti de i voda do oleje a naopak, to že žere olej můžou bejt i krožky v řiti(nepsal si kolik to má najeto) je toho víc...
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Když pominu, že také nevím, zda myslíš únik oleje z těsnění pod hlavou nebo pod víkem, není možné říci více. Pokud je z pod víka hlavy, tak v tom problém nebude.

Je velká šance, že budeš mít provalené těsnění pod hlavou mezi válcem a mazacím kanálem, takže si píst přisává olej z mazacího okruhu. To by vysvětlovalo ten nízký tlak.
V tom případě nechat srovnat a natlakovat hlavu, koupit nové těsnění, možná šrouby a vyměnit.

Pokud ne, bude to drahé nebo ještě dražší.
Aspoň jedna malá rada, respektive upřesnění toho, co píše saus.
Sežeň si někoho, kdo pojede za tebou a pozorovat, kdy se valí z výfuku kouř. Až budeš mít zahřátý motor, tak se rozjeď a na pár vteřin na to šlápni. Až budeš rozjetý, tak podřaď a zase pár vteřin brzdi motorem.

Pokud z výfuku bude čoudit tmavomodrý dým při zrychlení, jsou v háji kroužky. Pokud při brždění motorem, jsou v háji gufera ventilů. Samozřejmě může být v háji oboje.

Jinak se s tím pokus nejezdit vůbec, motor v tebou uvedeném stavu dost trpí

K těm kroužkům. Na pístu jsou kompresní (pístní) a stírací. Pokud jsou pouze zapečeny stírací kroužky, ale ve válci nejsou podélné rýhy a je stále vidět honování, stačí koupit stírací kroužky a je po problému. Pokud jsou kompresní kroužky poškozené (rozlámané, bez hran nebo s rýhami) a ve válci jsou podélné rýhy nebo je rozleštěné honování, musí motor na výbrus + nové písty + oboje kroužky + čepy.

Good luck.
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

kouř

Příspěvek od micron »

Neznič motor! je hrůza slyšet, teda číst příspěvky "zadřel se motor apod... neničit please... olej si myslim, že stačí přetěsnit... a vyměnit, a pak jde o ten kouř... pokud je v zimě pod nulou tak se kouří z každýho auta, že :-) ale musí to bejt světlej čistej dým... pakliže je černej (jako většina typů audi, bmw atd... smrad jak z tyráků bleee tak je něco špatně... a jestli je modrej kouř tak to bych radši fakt ani nestartoval...a servis-doctor čeká.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
ALIEN
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ALIEN »

Hele tenhle pripad je az nechutne podobny problemu kolegy : TheEagle.... :)
Odpovědět

Zpět na „Celica“