Problémy s olejem

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
RR4
Člen Týmu

Problémy s olejem

Příspěvek od RR4 »

Ahoj, zdraví vás nováček. Asi před půl rokem jsem si koupila rav4 2003 2,O benzin a hned mi začal dost velkou rychlostí mizet olej, mam polosyntetiku 10W40,nyní jsem asi na 1l na 150 km! Fakt hrůza. Četla jsem rady, že je dobrý ho vyměnit za plnou syntetiku,ale v servisu mi to nedoporučovali. Jsem z toho fakt zoufalá, protože delší vzdálenost je pro mě problém. Možná jsou to prý nějaký uvolněný ventily nebo bych musela vyměnit motor :cry: Prosím někoho, jestli tomu rozumí, jestli by mi neporadil. Díky moc za pomoc :)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To je moc velká spotřeba, to je skoro jako by někde vytékal.
Projdi napřed olejový filtr, jestli je dotažený a jestli těsní (mě jednou v servisu neočistili dosedací plochu, pod těsnění se dostalo nějaké svinstvo a olej tekl okolo), pak vypouštěcí zátku a samozřejmě jestli nemáš proraženou nebo netěsnící olejovou vanu pod motorem.
Jinak pokud by se jednalo opravdu o spotřebu motoru, muselo by to již být znát na barvě výfukových plynů.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
pyroman
Navigátor

Příspěvek od pyroman »

pokud se jedná o 1,8L, tak tam je úbytek oleje běžná věc, na to ty motory trpí. 1L na 150km je ale hrozně moc a signalizuje nějakou závadu. Tohle výměna za jiný druh oleje nespraví. Pokud za autem při přidání plynu není vidět bílý až namodralý kouř, tak to teče někde ven z motoru (vana, vypoušťák, filtr...jakékoliv jiné těsnění)
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D
RR4
Člen Týmu

Příspěvek od RR4 »

Olej jsem vyměnila hned po zakoupení, je pravda, že při záběru se line bílý kouř a smrdí to jako spálená guma. Myslíš, že to může být špatným motorem?
pyroman píše:pokud se jedná o 1,8L, tak tam je úbytek oleje běžná věc, na to ty motory trpí. 1L na 150km je ale hrozně moc a signalizuje nějakou závadu. Tohle výměna za jiný druh oleje nespraví. Pokud za autem při přidání plynu není vidět bílý až namodralý kouř, tak to teče někde ven z motoru (vana, vypoušťák, filtr...jakékoliv jiné těsnění)
pyroman
Navigátor

Příspěvek od pyroman »

Když je tam kouř a smrad, vypadá to na tečení oleje do spalovacího prostoru a při této spotřebě oleje to výměna oleje za jiný nevyřeší zcela určitě. Bude to s největší pravděpodobností sáním (přes vodítka ventilů) nebo zespoda přes kroužky. Propálený píst a prdlé těsnění hlavy nebo hlavu přímo nelze vyloučit, ale to tipuji jako poslední možnost. Obávám se, že návštěvě servisu se s tímto problémem nevyhneš :(
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D
Renda1966
Člen Týmu

Příspěvek od Renda1966 »

pyroman píše:Když je tam kouř a smrad, vypadá to na tečení oleje do spalovacího prostoru a při této spotřebě oleje to výměna oleje za jiný nevyřeší zcela určitě. Bude to s největší pravděpodobností sáním (přes vodítka ventilů) nebo zespoda přes kroužky. Propálený píst a prdlé těsnění hlavy nebo hlavu přímo nelze vyloučit, ale to tipuji jako poslední možnost. Obávám se, že návštěvě servisu se s tímto problémem nevyhneš :(
Tak pod tuto diagnozu bych se také podepsal.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“