Zadrhávání při zatáčení
Zadrhávání při zatáčení
Zdravím. Při dnešním návratu z práce na skoroprázdnou nádrž (rezerva kousíček na Ečkem) se mi v pravotočivých zatáčkách stalo (úplně při každé pravotočivé), že auto prostě začalo chcípat, dokud jsem ho nesrovnal. Přijde mi to divné, jelikož ručička není až tak dole a mnohokrát jsem najezdil ještě mnohem více kilometrů na rezervu. Benzín se samozřejmě přelévá v nádrži, což by to mohlo vysvětlovat, ale druhá věc, která mě napadla (a je možná trochu nesmysl, protože se v tom tolik nevyznám) je olej. Auto měrku bohužel nemá (ztracena) je tam jen špunt, takže prostě čas od času dolévám a spoléhám na to, že by mi v extrémním případě problikla kontrolka, čidlo však může být poškozené, kdo ví... Myslíte, že je možné, že kdyby byl v motoru nedostatek oleje a ten se přelil na stranu při zatáčení, že by mělo auto takovouhle silnou tendenci se kousat v náklonu, až by chcípal? Zítra ráno dokoupím benzín a samozřejmě i preventivně olej, jen se bojím, abych při dnešní jízdě motor nepřidřel, a jaké by byly známky přidření. Děkuji
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zadrhávání při zatáčení
To je divný. Nemohlo by to dělat třeba čerpadlo serva? Jednou jsem jezdil nevědomky s hodně nízkou hladinou oleje (nebyla vůbec na měrce) a nic takovýho nenastalo. Nebylo by nejjednodušší koupit hned měrku na olej? Carin na rozborku tady v poslední době bylo několik.Kraegar píše:Zdravím. Při dnešním návratu z práce na skoroprázdnou nádrž (rezerva kousíček na Ečkem) se mi v pravotočivých zatáčkách stalo (úplně při každé pravotočivé), že auto prostě začalo chcípat, dokud jsem ho nesrovnal. Přijde mi to divné, jelikož ručička není až tak dole a mnohokrát jsem najezdil ještě mnohem více kilometrů na rezervu. Benzín se samozřejmě přelévá v nádrži, což by to mohlo vysvětlovat, ale druhá věc, která mě napadla (a je možná trochu nesmysl, protože se v tom tolik nevyznám) je olej. Auto měrku bohužel nemá (ztracena) je tam jen špunt, takže prostě čas od času dolévám a spoléhám na to, že by mi v extrémním případě problikla kontrolka, čidlo však může být poškozené, kdo ví... Myslíte, že je možné, že kdyby byl v motoru nedostatek oleje a ten se přelil na stranu při zatáčení, že by mělo auto takovouhle silnou tendenci se kousat v náklonu, až by chcípal? Zítra ráno dokoupím benzín a samozřejmě i preventivně olej, jen se bojím, abych při dnešní jízdě motor nepřidřel, a jaké by byly známky přidření. Děkuji
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- 69..patrik
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz jsem s kanistrem v kufru zkousel, kam az se muze rucicka palivomeru ponorit, stalo se,me presne to stejny. V pravotocivych zatackach auto chcipalo, takze se nemusis bat, je to normalni. A pri jizde rovne jsem mel rekord kdyz jsem rucicku dostal do pulky E-cka, ale takovou eko jizdu jsem snad nikdy neprovozoval a jinak pokud chces merku, tak mam jednu erarni
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A z toho plyne ještě jedna věc: Nedojížděj nádrž do sucha. Na jejím dně může být takový bordel, který nadělá hnusnou neplechu...Kraegar píše:No tak jsem pro jistotu na další den koupil olej i benzín, a auto v tu ráno s cukáním přestalo. Patriku tvůj příspěvek mě celkem uklidnil, budu to teda asi přisuzovat nedostatku benzínu. Někde tu na fóru jsem už sehnal rozměry měrky, takže se chystám si ji udělat jednoduše podomácku =)