Mraziku - to video z YTB je moje, ale nahrál jsem všem, kteří by snad přece jen pořád uvažovali o nějakým tuningu, jedno z dneška.
http://youtu.be/75sLdxTQHew
Nemám to změřeno na setiny, ale bude to kolem 7 vteřin. Steinbauer píše 177 PS (132 KW) + další nevím kolik, ale je to markantní udělá ten powerbox. Na brzdu se mi nechce, ale mohlo by to dělat kolem 150 - 160 KW?
Já pořád experimentuji s čidlem tlaku sání (turba). Moje teze je, že když ošálím čidlo, tak může turbo klidně dávat více vzduchu a jednotka ho neomezí (bude mít za to, že tlak je v normě).
V pdostatě si myslím, že jsem to vymyslel, ale nejsem schopen změřit skutečné hodnoty. Protože ze sání k čidlu vede hadička s nějakým bazmekem uprostřed (nevím přesně k čemu to je), stačí před ustí hadičky k čidlu napojit nějaký reduktor tlaku.
Koupil jsem v běžných hydraulických potřebách reduktor tlaku a hodil ho před čidlo. Nejméně mají redukci ze 4 barů plynule až na 0.
Kámen úrazi tkví v tom, že:
1. Nevím kolik má turbo maximální tlak pro tento motor
2. Reduktor nemá žádnou stupnici, to znamená, že je to metoda pokus omyl
3. Pokud ECU přečte přiliš nízky tlak (pokud se tlak omezí moc), tak nedává palivo, to znamená, je potřeba ten tlak na čidlu omezit jen horní hodnotou (chtělo by to nějaký heblo, co by nad předem nastavenou hodnotu, třeba 1,2 bar začalo přepouštět vzduch)
Když jsem chtěl tlak měřit (T-kus + hadička do kabiny + tlakoměr mezi čidlo a hadičku vedoucí ze sání), tak to nebylo dobrý, protože to moc nechtělo frčet (buď tam byl únik, nebo jsem nečekal dost dlouho než se turbo natlakuje).
Pokud někdo ví odpověď na otázku 1, nebo ví o něčem co by vyřešilo bod 3 budu rád za všechny připomínky.