Nový motor D4D
no nebylo.... ona je taky otazka kolik vlastniku ave je tady vubec registrovano, pripadne kolik jich tady resi problem, to ze o zadrenejch 1.8 se tady nevi neznamena ze nejsou, aneb pouziju klasika "Vasu picu sem tez nevidel a verim ze ju mate" 

EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
- extremehany
- Věčnej rejpal
tak ptal jsem se mechanika, a prej spravoval 3 toyoty 13,8 se zadřenejma motorama. A forum bytostně nesnáší, takže tak...
Ony i benzíny se serou...jen ty opravy nejsou tak drahy, takže to lidi hodí do servisu a maj klid...
Ony i benzíny se serou...jen ty opravy nejsou tak drahy, takže to lidi hodí do servisu a maj klid...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
OK, ta 1.8 nebyla neprůstřelná, ale jinak? Vždyť je to tady pořád dokola: dvouhmota, turbo, vstřikovače, SCV ventily, EGR a převodovky to taky s kroutákem d4d nemají nejlehčí. Ano, benzín je jednodušší, a proto si ho příště koupím znovu. Za ten litr benzínu na 100 Km navíc mě ty starosti, ztráta času a peněz nestojí.
-
- Věčnej rejpal
Jak píšeš, auto jsem si koupil přímo na to takový domácí ježdění, ty jsi koupil auto na co ? Nový auto bych si taky koupil v naftě, když se mně něco vysere, tak záruka to vyřeší.......Po záruce pryč z baráku....extremehany píše:kecy kecy kecy, nafty se prodává o mnoho víc jak benzínů, proto se jich víc opravuje !Roman Jašek píše:no moc případů tady nebylo.....Celkově ve směs se tady řeší ze 70% problémů u naftyKarlosCZ píše:treba u te zadirajici se 1.8ky?![]()
navíc nafty jsou většinou služebáky nebo firemáky a maj najeto dvojnásobek co benzíny, kteří si většinou kupují lidi na takové to "domácí" ježdění...
to že benzín je konstrukčně jednodušší než nafta a proto mín náchylná na opravy je asi skoro stejně známy jako jak se houpe na houpačce...
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
-
- Věčnej rejpal
Líp bych to nenapsalondrej píše:OK, ta 1.8 nebyla neprůstřelná, ale jinak? Vždyť je to tady pořád dokola: dvouhmota, turbo, vstřikovače, SCV ventily, EGR a převodovky to taky s kroutákem d4d nemají nejlehčí. Ano, benzín je jednodušší, a proto si ho příště koupím znovu. Za ten litr benzínu na 100 Km navíc mě ty starosti, ztráta času a peněz nestojí.

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- extremehany
- Věčnej rejpal
mám roční nájezd kolem 50 - 60 000 km, všechno služební cesty, ktery mi proplácí určitym koeficientem zamětsnavatel, takže nafta...Roman Jašek píše:Jak píšeš, auto jsem si koupil přímo na to takový domácí ježdění, ty jsi koupil auto na co ? Nový auto bych si taky koupil v naftě, když se mně něco vysere, tak záruka to vyřeší.......Po záruce pryč z baráku....extremehany píše:kecy kecy kecy, nafty se prodává o mnoho víc jak benzínů, proto se jich víc opravuje !Roman Jašek píše: no moc případů tady nebylo.....Celkově ve směs se tady řeší ze 70% problémů u nafty
navíc nafty jsou většinou služebáky nebo firemáky a maj najeto dvojnásobek co benzíny, kteří si většinou kupují lidi na takové to "domácí" ježdění...
to že benzín je konstrukčně jednodušší než nafta a proto mín náchylná na opravy je asi skoro stejně známy jako jak se houpe na houpačce...
- extremehany
- Věčnej rejpal
já nevím mám to napsat svahilsky ?ondrej píše:OK, ta 1.8 nebyla neprůstřelná, ale jinak? Vždyť je to tady pořád dokola: dvouhmota, turbo, vstřikovače, SCV ventily, EGR a převodovky to taky s kroutákem d4d nemají nejlehčí. Ano, benzín je jednodušší, a proto si ho příště koupím znovu. Za ten litr benzínu na 100 Km navíc mě ty starosti, ztráta času a peněz nestojí.
magari ya dizeli ni kuuzwa mbali zaidi ya petroli wengi fixes zaidi!
už to s těma benzínama (někteří) fakt přeháníte, píšete pořád to stejny dokola !!
my sme mali na opravu prevodoviek 2 toyoty - yaris a verso.ondrej píše:OK, ta 1.8 nebyla neprůstřelná, ale jinak? Vždyť je to tady pořád dokola: dvouhmota, turbo, vstřikovače, SCV ventily, EGR a převodovky to taky s kroutákem d4d nemají nejlehčí. Ano, benzín je jednodušší, a proto si ho příště koupím znovu. Za ten litr benzínu na 100 Km navíc mě ty starosti, ztráta času a peněz nestojí.
jedna bola benzinov 1.0, a druha benzinova 1.8vvti.
mimochodom, za poslednych 20r mi preslo rukami nespocetne vela aut, od seatu, cez citroeny po renomovane znacky a prevodovka sa opravovala iba na toyote a mercedese.