ondrej píše:Tak teď už vím proč jezdím benzínem. Nechci rejpat a je to každého věc, ale srovnejte náklady na provoz za deset let u D-4D a nějakého benzímu od Toyoty.
Ja to rikam porad, ze 2,0 diesel 85 kW je srac. Ale kdyz se podivas na servisni intervaly dieselu a benzinu (u novych aut), tak benzin vychazi draz. U benzinu je to kazdych 15tis km minimalne 4000,- Kc, u diesela je to kazdych 30tis km. Beru udaje autorizovanych servisu
No jezdit na první olejovou náplň 30tKm bych neměl nervy, např. já mám na vzduch.filtr 4 roky nebo 60tKm a už jsem ho loni preventivně vyměnil (po 2 r.).
Protoze osobne vim o 4 pripadech (ja byl jeden z nich), komu v zime nestartuje a lidi na foru ani nepocitam. Ty nemas problemy? Jestli ne, tak bud rad...
Přidávám se ke spokojeným - ten motor má u nás za sebou 205 000 a nikdy s ním nebyly problémy - byl akorát repasován startér. Kompresor klimy a spotřební zboží k motoru nepočítám.
Jinak je vše původní - vstřiky, dvouhmota, palivové čerpadlo... "ťuk, ťuk, ťuk".
Celou dobu se jezdí bez aditiv (nafta braná na různorodých značkových čerpačkách - většinou Shell, Benzina), startovali jsme i v teplotách pod -15°C a jezdí se středně dlouhé trasy (někdy i dál po dálnici, ale bohužel občas i krátké město).
Když vidím současné problémy s DPF a těsněním pod hlavou u D-CAT, tak si čím dál, tím více myslím, že je to vynikající motor.
Samozřejmě můžeme mít štěstí na dobrý kus, stejně jako někdo na špatný...
já šel raději do 110 kW, bere to podobně, při vyšších rychlostech možná i míň, má to řetěz, dvoulitr má prej řemen a kdesi sem četl že se u dvoulitru má každých 50 000 km nastavovat ventili, tak sem radši šel do 110kW, kde je jakási zásoba výkonu. D-CATu jsem se raději vyhl, když sem četl problémy sním.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Vidis, na starter jsem zapomnel, ten mi odesel po 100tis km.
Jestli vam slape, tak jedine dobre. Me taky nikde nenechal a krome spojky (menena asi ve 250tis km) taky vse puvodni. Jen ty starty v zime, no. Kdyz pocitate s tim, ze odjedete do prace a ono to nechytne, tak nic prijemnyho. Tata zase porad dokola meni SCV ventily (uz treti sada za 50tis. km). Tak at vam to slape dal.
no moc případů tady nebylo.....Celkově ve směs se tady řeší ze 70% problémů u nafty
kecy kecy kecy, nafty se prodává o mnoho víc jak benzínů, proto se jich víc opravuje !
navíc nafty jsou většinou služebáky nebo firemáky a maj najeto dvojnásobek co benzíny, kteří si většinou kupují lidi na takové to "domácí" ježdění...
to že benzín je konstrukčně jednodušší než nafta a proto mín náchylná na opravy je asi skoro stejně známy jako jak se houpe na houpačce...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018