Nový motor D4D
Ja to rikam porad, ze 2,0 diesel 85 kW je srac. Ale kdyz se podivas na servisni intervaly dieselu a benzinu (u novych aut), tak benzin vychazi draz. U benzinu je to kazdych 15tis km minimalne 4000,- Kc, u diesela je to kazdych 30tis km. Beru udaje autorizovanych servisuondrej píše:Tak teď už vím proč jezdím benzínem. Nechci rejpat a je to každého věc, ale srovnejte náklady na provoz za deset let u D-4D a nějakého benzímu od Toyoty.
RAV4 HSD FWD
No jezdit na první olejovou náplň 30tKm bych neměl nervy, např. já mám na vzduch.filtr 4 roky nebo 60tKm a už jsem ho loni preventivně vyměnil (po 2 r.).
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
ja taky ne,bral jsem top q bez aditiv a i v nejvetsich mrazech po ranu chytl,ted uz aditivuju tak to bude uplne vpoho(doufam):-)
Toyota avensis combi r.v.2011 2.2D4D(110kw) Toyota avensis combi r.v.2004 2.0D4D(85kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
Ex.toyota carina e liftback r.v.1995 2.0 gli(98kw)
Ford mondeo combi r.v.2004 2.0tdci(96kw)
Ford mondeo combi r.v.2001 2.0i(107kw)
Přidávám se ke spokojeným - ten motor má u nás za sebou 205 000 a nikdy s ním nebyly problémy - byl akorát repasován startér. Kompresor klimy a spotřební zboží k motoru nepočítám.
Jinak je vše původní - vstřiky, dvouhmota, palivové čerpadlo... "ťuk, ťuk, ťuk".
Celou dobu se jezdí bez aditiv (nafta braná na různorodých značkových čerpačkách - většinou Shell, Benzina), startovali jsme i v teplotách pod -15°C a jezdí se středně dlouhé trasy (někdy i dál po dálnici, ale bohužel občas i krátké město).
Když vidím současné problémy s DPF a těsněním pod hlavou u D-CAT, tak si čím dál, tím více myslím, že je to vynikající motor.
Samozřejmě můžeme mít štěstí na dobrý kus, stejně jako někdo na špatný...
Jinak je vše původní - vstřiky, dvouhmota, palivové čerpadlo... "ťuk, ťuk, ťuk".
Celou dobu se jezdí bez aditiv (nafta braná na různorodých značkových čerpačkách - většinou Shell, Benzina), startovali jsme i v teplotách pod -15°C a jezdí se středně dlouhé trasy (někdy i dál po dálnici, ale bohužel občas i krátké město).
Když vidím současné problémy s DPF a těsněním pod hlavou u D-CAT, tak si čím dál, tím více myslím, že je to vynikající motor.
Samozřejmě můžeme mít štěstí na dobrý kus, stejně jako někdo na špatný...
Avensis T25 2.0 D4D (1CD-FTV)
- extremehany
- Věčnej rejpal
já šel raději do 110 kW, bere to podobně, při vyšších rychlostech možná i míň, má to řetěz, dvoulitr má prej řemen a kdesi sem četl že se u dvoulitru má každých 50 000 km nastavovat ventili, tak sem radši šel do 110kW, kde je jakási zásoba výkonu. D-CATu jsem se raději vyhl, když sem četl problémy sním.
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
- extremehany
- Věčnej rejpal
Vidis, na starter jsem zapomnel, ten mi odesel po 100tis km.zlobyl píše:byl akorát repasován startér.
Jestli vam slape, tak jedine dobre. Me taky nikde nenechal a krome spojky (menena asi ve 250tis km) taky vse puvodni. Jen ty starty v zime, no. Kdyz pocitate s tim, ze odjedete do prace a ono to nechytne, tak nic prijemnyho. Tata zase porad dokola meni SCV ventily (uz treti sada za 50tis. km). Tak at vam to slape dal.
RAV4 HSD FWD
-
Roman Jašek
- Věčnej rejpal
- extremehany
- Věčnej rejpal
kecy kecy kecy, nafty se prodává o mnoho víc jak benzínů, proto se jich víc opravuje !Roman Jašek píše:no moc případů tady nebylo.....Celkově ve směs se tady řeší ze 70% problémů u naftyKarlosCZ píše:treba u te zadirajici se 1.8ky?![]()
navíc nafty jsou většinou služebáky nebo firemáky a maj najeto dvojnásobek co benzíny, kteří si většinou kupují lidi na takové to "domácí" ježdění...
to že benzín je konstrukčně jednodušší než nafta a proto mín náchylná na opravy je asi skoro stejně známy jako jak se houpe na houpačce...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008