Vycistene EGR, nazor mechanika
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- kto s tym vie, tomu staci par sekund (zbuchat query) - menej ako fajciarovi co hlada hajzel (prave preto su tam vsetky veci - aj tie svetla, co naozaj s motorom nesuvisia) a nikto netvrdi, ze som neomylnyhanz píše: no offense, ja len rozmyslam, ci je tvoj traumjob byt velkym bratom, alebo nezamestnanym, pretoze ja nemam cas na taketo dokazovanie a dohladavanie veci (okrem toho vieme ze nechodis len na toto forum).

momentalne som viac menej len tu - bo ma to najviac bavi (myslis auto.cz). Tento smer diskusie by som ti vedel vyvratit ale nie tu.
- problemy s baterkou suvisi aj s motorom - zataz pri starte je ovela vacsia ako pri benzine (a to hlavne v zime)
- cukanie DCATu nie je feature, nikto to nepotvrdil a CDI, TDI, HDI - ziadny to nerobi - pomaly pad vykonuvej krivky je OK, cukanie nie.
- dymenie "Lenze to nie je pri jazde dopredu na 2-4 rychlosti ale pri cuvani." tak neviem, pri cuvani sa vypaluje filter ?
- Pekne zhrnul tusim Vaculik - mali by pisat "auto nevhodne do mesta".
- Len dalej piste, inak je tu mrtvo.

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neber to tragicky. Chcel si vykon s malou spotrebou ako kazdy.feronovak píše:Skoda, ze taky mudry sa tu nenasiel pred 3 a pol rokmi.
Ale marketing tlaci polopravdy ...
Mne pri kupe vela DCATov ponukali a skoro ziadny benzin. Tak som hladal, co je za tym. A vynural som toho dost. A este ma na...o minule TDI ...
Dokonca ani tych 2,2 D4D nebolo vela.
Clovek sa uci cely zivot. Vsetko so vsetkym suvisi.
Ja som DCAT nebral kvoli spotrebe, o spotrebe som vedel ze bude vyssia ako nejaka octavka 77kw. Chcel som vykon a ten mam, dlhe trasy su totalna pohoda s tym autom. Bez problemov a okamzite predbiehat a spolahnut sa na auto. Az na ten oneskoreny start turba, ktory som chcel vyriesit lebo mi to velmi vadilo.CommonUser píše:Neber to tragicky. Chcel si vykon s malou spotrebou ako kazdy.feronovak píše:Skoda, ze taky mudry sa tu nenasiel pred 3 a pol rokmi.
Ale marketing tlaci polopravdy ...
Mne pri kupe vela DCATov ponukali a skoro ziadny benzin. Tak som hladal, co je za tym. A vynural som toho dost. A este ma na...o minule TDI ...
Dokonca ani tych 2,2 D4D nebolo vela.
Clovek sa uci cely zivot. Vsetko so vsetkym suvisi.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
tu si dovolim iba poznamenat, ze znamy ma T22 2.0 benzin a cuka mu to tiez. Zaradena trojka, 50-60 km/h, plyn na jednej urovni a auto cuka ako keby niekto tukal do plynu. To iste mam sem-tam aj ja.CommonUser píše: - cukanie DCATu nie je feature, nikto to nepotvrdil a CDI, TDI, HDI - ziadny to nerobi - pomaly pad vykonuvej krivky je OK, cukanie nie.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
CommonUser mam si dat tu praci a vypichnout problemy benzinaku ? Treba Yaris najeto 76tKm a motor totalne v haji. Vyrobni vada 1.8 benzinu (myslim, ze to byl 1.8 ) a tak bych mohl pokracovat, ale proc ? Ja si v predeslem benzinu uzil spoustu srandy. Ted mam naftu a jsem stejne spokojeny.
U me jsi se taky snazil, kdyz se mi objevil prvni ,,problem" a stacila jen vymena palivoveho filtru.
Ty nechapes zakladni vyznam diskusniho fora - sem nikdo neprijde brecet, jen hleda radu, pripadne se podelit se zkusenostma.
No ale jestli ti to dela dobre, tak si to uzij.
U me jsi se taky snazil, kdyz se mi objevil prvni ,,problem" a stacila jen vymena palivoveho filtru.
Ty nechapes zakladni vyznam diskusniho fora - sem nikdo neprijde brecet, jen hleda radu, pripadne se podelit se zkusenostma.
No ale jestli ti to dela dobre, tak si to uzij.
Naposledy upravil(a) mrazik dne pát 25.05.2012, 11:51, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Diky za ohlasy
Mnam ...
redik007 - tak to je prvy cukajuci benzin, ale chcem to pocut (citat) od neho (rocnik T22 ???? 15 rocne ?).
mrazik - prosim, prosim ... chcu to ! Ale vynechaj konstrukcne/ vyrobne vady, ktore vyrobca realne priznal a fixoval.
Len tak pre info aj 1,6 papala olej, ale ta bola menej tahana na dialnicu, tak sa to malo prejavovalo - cize nie len 1,8. Menene do 8 roku veku auta.
Olej zralo moje TDI rovnako
Po kazdom 1tkm zatahu som dolieval 0,2 - 0,5 L (zalezalo od znacky oleja - uplne vazne).
Teraz mi posli odkaz, komu TTT menila na zaruku tesnenie pod hlavou, turbo, vstreky, dvojhmotu, ci DPF.
A k tomu prihod, kto ma kolko nudzakov pri kazdej volovine.
Danke.
matus69 - uplne vedla. Mam vas rad. Majte aj vy mna a je to.
Cez internet silne reci, ale inak (nemyslim priamo teba). Niekedy som nasraty (ako kazdy) a to potom pisem ako das. Uz si dam pozor.
KarlosCZ - tak proti DCATu sa nemozem postavit (vykon), ale D4D no problem. Okresky a mesto ho utriem a na dialnici to bude tak nerozhodne, podla situacie. Ale co s tym dokazeme ?
Myslis, ze s tym obmedzovacom rychlosti kecam ?
Mozem ti poslat "prispevkove ziadanky" z Rakuska a Nemecka. Slak ich trafil. MA nebavi ten sponzoring. Uz robia pekne hajzloviny aj tu. Hned za znackou fotak, tak bacha. A novy typ "stlpa" nevidis kam je otoceny a nebliska.
Ano na vychod pokuty neposielaju, ale boh ta chran ist potom na dialnicu. Cez poznavanie znaciek - poslu policajtov vybrat minulu pokutu ...

redik007 - tak to je prvy cukajuci benzin, ale chcem to pocut (citat) od neho (rocnik T22 ???? 15 rocne ?).
mrazik - prosim, prosim ... chcu to ! Ale vynechaj konstrukcne/ vyrobne vady, ktore vyrobca realne priznal a fixoval.
Len tak pre info aj 1,6 papala olej, ale ta bola menej tahana na dialnicu, tak sa to malo prejavovalo - cize nie len 1,8. Menene do 8 roku veku auta.
Olej zralo moje TDI rovnako

Teraz mi posli odkaz, komu TTT menila na zaruku tesnenie pod hlavou, turbo, vstreky, dvojhmotu, ci DPF.
A k tomu prihod, kto ma kolko nudzakov pri kazdej volovine.
Danke.
matus69 - uplne vedla. Mam vas rad. Majte aj vy mna a je to.
Cez internet silne reci, ale inak (nemyslim priamo teba). Niekedy som nasraty (ako kazdy) a to potom pisem ako das. Uz si dam pozor.
KarlosCZ - tak proti DCATu sa nemozem postavit (vykon), ale D4D no problem. Okresky a mesto ho utriem a na dialnici to bude tak nerozhodne, podla situacie. Ale co s tym dokazeme ?
Myslis, ze s tym obmedzovacom rychlosti kecam ?
Mozem ti poslat "prispevkove ziadanky" z Rakuska a Nemecka. Slak ich trafil. MA nebavi ten sponzoring. Uz robia pekne hajzloviny aj tu. Hned za znackou fotak, tak bacha. A novy typ "stlpa" nevidis kam je otoceny a nebliska.
Ano na vychod pokuty neposielaju, ale boh ta chran ist potom na dialnicu. Cez poznavanie znaciek - poslu policajtov vybrat minulu pokutu ...

no to neviem ci sa da zariadit, kazdopadne este spomeniem ze to ma prerobene na LPG a odisiel mu AGR ventil (EGR v diesloch).CommonUser píše: redik007 - tak to je prvy cukajuci benzin, ale chcem to pocut (citat) od neho (rocnik T22 ???? 15 rocne ?).
cize aj benziny maju problemy a je naivne si mysliet ze ten tvoj sa neposerie. Ale toto tu uz bolo x-krat rozoberane, ja som zatial tieto diskusie iba cital, nemam vyhradeny nazor.
Aj diesel aj benzin ma svoje vyhody/nevyhody. Ved preto som ta aj kontaktoval ohladom skusenosti s tvojou 1,8-ckou.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
preco, ma na tom uz 330 000 km a jedine co ho trapilo bol ten AGR. Obisiel ho bypassom a ide ako nove. Takze ano - kvalitna benzinova atmosfera, ale aj tam odide nieco.CommonUser píše:Hmmm ... LPG z tretej strany. Tak to sa k tomu nejdem ani vyjadrovat..
to hovorim iba preto lebo ty tu zhadzujes diesle pod ciernu zem.