Ávéénsííís nááá prodéééj!!!!
Toyotu přeceeeeeeeee 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
No to je právě to, že sama neví. V autech se moc nevyzná a preferuje vzhled a cenu. Já ale pořád vidím tu technickou stránku - hlavně motorizaci. Do prodeje Avíka jsem šel proto, že jsem už nechtěl naftu (Roman J. si jistě přidá komentář...
) a chtěl jsem atmosférický benzín s 6 až 8 válci, což výběr aut podstatně zúžuje. Navíc čim menší a vhodnější do města, tím dražší. Čím větší a větší motor, tím víc to nikdo nechce (moc to žere, co s takovou krávou atd.) a tím levnější + LPG pohon.
Výběr omezen na:
Toyota RAV4 USA verze 3,5l V6 199kW
Nissan Murano 3,5l V6 172kW
Chrysler 300C (ideálně touring neboli kombi) 3,5l V6 183kW nebo 5,7l HEMI 250kW (když bude 4x4 zlobit se nebudu...)
Dle mého soudu a zjišťování velmi spolehlivá auta, po technické stránce jednoduše konstrukčně řešená, bez dieslových výdrbů typů DPF, dvouhmot, turba atd. Spotřební věci typu brzdy, oleje atd. se budou dělat všude takže to neřeším, ceny náhradních dílů srovantelné s Avíkem, mám možnost koupit stejně levněji.
První dvě zmíněné ohledně přestavby na LPG jsou trochu riziko. Výrobce to moc nedoporučuje, ale když se dodržují servisní intervaly a člověk se o to stará, tak by to mělo fungovat. Chrysleru je to celkem jedno ten plyn.
Ohledně spotřeby RAVka jezdí v průměru za 9-10l benzínu (cca o 1 litr víc jako evropská verze 2.0l 112kW - potvrzeno majitelem i servisáky v autor. servisu, kde s ní mají zkušenosti)
Murano je žrout, to si bere v průměru 13l.
No a Chrysler má spotřebu 3,5l cca 11-12l a 5,7 HEMI cca 13l. U všech samozřejmě záleží na stylu jízdy.
Ale všechny hodnoty děleno dvěma díky ceně LPG, tak je ta spotřeba na ten výkon směšná

Výběr omezen na:
Toyota RAV4 USA verze 3,5l V6 199kW
Nissan Murano 3,5l V6 172kW
Chrysler 300C (ideálně touring neboli kombi) 3,5l V6 183kW nebo 5,7l HEMI 250kW (když bude 4x4 zlobit se nebudu...)
Dle mého soudu a zjišťování velmi spolehlivá auta, po technické stránce jednoduše konstrukčně řešená, bez dieslových výdrbů typů DPF, dvouhmot, turba atd. Spotřební věci typu brzdy, oleje atd. se budou dělat všude takže to neřeším, ceny náhradních dílů srovantelné s Avíkem, mám možnost koupit stejně levněji.
První dvě zmíněné ohledně přestavby na LPG jsou trochu riziko. Výrobce to moc nedoporučuje, ale když se dodržují servisní intervaly a člověk se o to stará, tak by to mělo fungovat. Chrysleru je to celkem jedno ten plyn.
Ohledně spotřeby RAVka jezdí v průměru za 9-10l benzínu (cca o 1 litr víc jako evropská verze 2.0l 112kW - potvrzeno majitelem i servisáky v autor. servisu, kde s ní mají zkušenosti)
Murano je žrout, to si bere v průměru 13l.
No a Chrysler má spotřebu 3,5l cca 11-12l a 5,7 HEMI cca 13l. U všech samozřejmě záleží na stylu jízdy.
Ale všechny hodnoty děleno dvěma díky ceně LPG, tak je ta spotřeba na ten výkon směšná

Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rad, ze moje manzelka je v tomhle jina a ma celkem jasno. Kdyz jsme pred mesice vybirali auto, tak jeji zakladni pozadavky byli automat a vykon jako jeji stary yaris (1.3 63kW). Projela noveho Yarise a byla zklamana z motoru. A nakonec je doma Honda.
Naposledy upravil(a) mrazik dne úte 22.05.2012, 14:15, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Samozřejmě problémy budou všude, jestli si to mám odsrat tak ať koupím cokoliv, tak se to fatálně sesype. Jestli ne, tak to bude sloužit na věky věků a stejně tak by asi sloužil i Avík. Koupě ojetiny je vždy rizoto...
S ženskou a autem je to těžký. Jelikož ta moje má řidičák maximálně zaprášený (od 18let a tedy autoškoly neřídila - je jí 26, letos v srpnu 27), tak to nevidí z té druhé stránky. Jí může být jedno, jestli je to velké nebo malé auto, jezdit a parkovat po městě s tím budu já, ne ona. Do většího toho můžu víc naložit. Nemusím, ale když by bylo třeba, můžu. A stejně tak menší prdítko (nechci žádné auto urážet) spíš do města bude paradoxně dražší (v rozumném roku výroby a nájezdu km) než velká ludra (opět bez urážky, já bych jednu tu ludru chtěl...), která má velký obsah - ta bude zase podstatně levnější. Zatím jediný problém je, že se Chrysler 300C nelíbí. Ale to snad ještě nějak zvrátím - dám obrázek na plochu, magnetku na ledničku atd., vše s motivem 300C...
A před spaním budu našeptávat: Chrysler, Chrysler, Chrysler.
S ženskou a autem je to těžký. Jelikož ta moje má řidičák maximálně zaprášený (od 18let a tedy autoškoly neřídila - je jí 26, letos v srpnu 27), tak to nevidí z té druhé stránky. Jí může být jedno, jestli je to velké nebo malé auto, jezdit a parkovat po městě s tím budu já, ne ona. Do většího toho můžu víc naložit. Nemusím, ale když by bylo třeba, můžu. A stejně tak menší prdítko (nechci žádné auto urážet) spíš do města bude paradoxně dražší (v rozumném roku výroby a nájezdu km) než velká ludra (opět bez urážky, já bych jednu tu ludru chtěl...), která má velký obsah - ta bude zase podstatně levnější. Zatím jediný problém je, že se Chrysler 300C nelíbí. Ale to snad ještě nějak zvrátím - dám obrázek na plochu, magnetku na ledničku atd., vše s motivem 300C...

A před spaním budu našeptávat: Chrysler, Chrysler, Chrysler.
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
tak si kup co chces ty, stejne s tim nejvic budes jezdit ty, argumentuj hlavne bezpecnosti, vysvetli ji ze pidiauto v pripade nehody nema sanci, ze tam neda kocarek ani deti poradne a kdyz bude porad trvat na svym tak ji za par supu kup nejakou Corsu a budes mit klid 
edit: kolega se takhle nechal ovlivnit a koupil mondeo misto v kombiku jak chtel on jen v hatchbacku aby se jeho drahy polovici lip jezdilo ze prej kombik je velkeeeeej a porad toho lituje kor kdyz zjistil ze ona stejne skoro nejezdi

edit: kolega se takhle nechal ovlivnit a koupil mondeo misto v kombiku jak chtel on jen v hatchbacku aby se jeho drahy polovici lip jezdilo ze prej kombik je velkeeeeej a porad toho lituje kor kdyz zjistil ze ona stejne skoro nejezdi
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
No já mám stejný názor. Ale jelikož Avíka jsem koupil sám bez společné domluvy (prostě jsem se sprčil, prodal Octávku a koupil Avíka, za ne-malý obnos...), tak jsem poté zpytoval svědomí a chci koupit další auto nějakým kompromisem. Zatím jsem však nedostal jediný rozumný argument proti mé vizi a žádný argument pro (myšleno návrh co jiného).
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
No to už jsem taky říkal.
Já hlavně nechci jít kvalitou, komfortem a výbavou dolů orpoti Avíkovi (což při výbavě Exclusive bude těžké, ale jak 300C tak Murano jsou vybaveny stejně nebo lépe).
Stejně je mi jasné, že i když to koupím, tak si zvykne. U Avíka to bylo skoro to stejné, nejdřív naštvaná, že jsem si to koupil sám. Dlouho trvalo, než to auto vůbec poznala, ze začátku se moc nelíbilo, pak bylo pěkný, pak nádherný a když se dozvěděla, že jsem ho prodal tak byla celá vyjevená a málem chtěla brečet. Prostě ženská, která k autům nemá vztah z pozice majitele/řidiče.
Já hlavně nechci jít kvalitou, komfortem a výbavou dolů orpoti Avíkovi (což při výbavě Exclusive bude těžké, ale jak 300C tak Murano jsou vybaveny stejně nebo lépe).
Stejně je mi jasné, že i když to koupím, tak si zvykne. U Avíka to bylo skoro to stejné, nejdřív naštvaná, že jsem si to koupil sám. Dlouho trvalo, než to auto vůbec poznala, ze začátku se moc nelíbilo, pak bylo pěkný, pak nádherný a když se dozvěděla, že jsem ho prodal tak byla celá vyjevená a málem chtěla brečet. Prostě ženská, která k autům nemá vztah z pozice majitele/řidiče.
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8