200 000 km Avensis Combi D-CAT, co servisovat?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
feronovak
Řidič

200 000 km Avensis Combi D-CAT, co servisovat?

Příspěvek od feronovak »

Blizi sa pravidelny servis (olej, filtre) a rad by som vedel co 1. podla Toyoty ale aj 2. Vas servisovat, resp skontrolovat a pripadne riesit.

Urcite potrebujem skontrolovat EPG filter kedze mi turbo nabieha neskor ako normalne a viacero ludi to prisudzuje zanesenemu EPG filtru.

Ale co dalej? Ako skontrolovat turbo, vstreky, ostatne motoricke veci? Len diagnostikou alebo to mechanik dokaze aj opticky posudit? Co veci ako silentbloky, tesnenia a co ja viem co.

Jednoducho povedane, co by ste Vy osobne kontrolovali alebo menili pri 200kk km. Alebo mam vymenit cele auto :D
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nesypal by som do toho peniaze... takze bezne veci + filtre plus motorovy olej, urcite palivovy filter, vymenil by som chladiacu kvapalinu, pozrel ci netecie vodna pumpa. Mozno preventivne vymenit olej v prevodovke.

Pod epg myslis EGR ventil?
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

pošli mi do SZ meil. mám někde tabulku co vše dělají v toyotě... ale já při 180tkm dělal oleje (motor převod.) všechny filtry a brzd kapalinu...
jinak klimu sem dělal taky ale tu dělá člověk podle potřeby, a né v garančce...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

matus69 píše:nesypal by som do toho peniaze... takze bezne veci + filtre plus motorovy olej, urcite palivovy filter, vymenil by som chladiacu kvapalinu, pozrel ci netecie vodna pumpa. Mozno preventivne vymenit olej v prevodovke.

Pod epg myslis EGR ventil?
Ano EGR, pomylil som sa.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Tieto servisne intervaly sa mi podarilo najst na nete:

http://www.toyota-tech.eu/MaintenanceSc ... /final.pdf
Odpovědět

Zpět na „Avensis“