Auto nenastartovalo, riadiaca doska zhasina, svieti, blika

vše ohledně modelové řady Avensis
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

dakujem za opravu.
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

Baterka dobita po 10 hodina pod nabijackou. Problem bol v tom, ze mi deti nechali vzadu zasvietene obe svetla a nevsimol som si to cez den. Tak to ostalo 3-4 dni.

Kiez by sa tie svetla zhasli po zamknuti auta ako predne svetla.
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

feronovak píše:Baterka dobita po 10 hodina pod nabijackou. Problem bol v tom, ze mi deti nechali vzadu zasvietene obe svetla a nevsimol som si to cez den. Tak to ostalo 3-4 dni.

vyndej žárovky a máš po problému nebo to předělej na diody a to si může klidně svítít týden
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
feronovak
Řidič

Příspěvek od feronovak »

extremehany píše:
feronovak píše:Baterka dobita po 10 hodina pod nabijackou. Problem bol v tom, ze mi deti nechali vzadu zasvietene obe svetla a nevsimol som si to cez den. Tak to ostalo 3-4 dni.

vyndej žárovky a máš po problému nebo to předělej na diody a to si může klidně svítít týden
Diody myslis LEDky ?
Toyota Avensis Combi D-CAT 2006
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

feronovak píše:
extremehany píše:

Diody myslis LEDky ?
jasny
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Nevíte někdo která pojistka je k displayi palubního počítače (T25 před faceliftem) ? Po 3 letech provozu mám na mém Avíkovi první závadu, dneska mi přestal svítit display palubního počítače (palubka i radio jsou OK) :( Snad se k tomu do soboty dostanu, doufám, že to bude jen ta pojistka.
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

saab píše:Nevíte někdo která pojistka je k displayi palubního počítače (T25 před faceliftem) ? Po 3 letech provozu mám na mém Avíkovi první závadu, dneska mi přestal svítit display palubního počítače (palubka i radio jsou OK) :( Snad se k tomu do soboty dostanu, doufám, že to bude jen ta pojistka.
Tak palubní počítač je v haj..u :( Pojistky jsou OK, při rozsvícení světel svítí podsvícení tlačítek PP, ale na displayi se nic nezobrazí. Konektory jsou zacvaknuty dobře, žádný nevypadnul.
Nemáte někdo známého skladníka v Panasonicu v Pardubicích ? Tam se ty palubní počítače totiž vyrábí :) Originál stojí 1.352 Euro :shock: , viz
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200411 ... ?hl=86110B
Obrázek
waterford26
Manager Týmu

Příspěvek od waterford26 »

urcite si pozrel vsetky poistky? ..ja som az nakoniec nasiel malicky box s poistkami nad pedalmi(lenze ja mam volant napravo ;) ..netusim ci tu krabicku mate aj vy tam cize u vas nad spolujazdcovimi nohami alebo je nad pedalmi..vyzera takto a PC ma v nej poistku 15A http://www.google.ie/imgres?q=avensis+f ... ,s:0,i:111
Avensis T25, r.v. 4/2003, 1,8 VVT-i (129hp), sedan.
Doteraz Ford maniak.. tak som skusil vsadit na spolahlivost ;)
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

waterford26 píše:urcite si pozrel vsetky poistky? ..ja som az nakoniec nasiel malicky box s poistkami nad pedalmi(lenze ja mam volant napravo ;) ..netusim ci tu krabicku mate aj vy tam cize u vas nad spolujazdcovimi nohami alebo je nad pedalmi..vyzera takto a PC ma v nej poistku 15A
Palubní počítač má někde vlastní pojistku ? Já se koukal do manuálu a tam speciální pojistku pro počítač neuvádí (koukal jsem na pojistky vlevo od pedálů). Pak když jsem viděl, že jsou podsvícená tlačítka palubáku, tak jsem předpokládal, že to pojistkou nebude. Ale na druhou stranu do toho počítače vedou 3 konektory, takže podsvícení tlačítek může být klidně na jednom z těch kabelů extra. Ten počítač vypadá takhle:
http://en.bildelsbasen.se/?link=item&post_id=20937963

Díky ta tip, zkusím to zítra ještě jednou zkontrolovat.
Obrázek
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Kolegovi z práce tam odešel čip v palubním počítači.Koupil jinej displey na smeŤáku asi za 1500kaček.
waterford26
Manager Týmu

no mne nesiel absolutne.. podsvietenie neviem ci slo lebo to cez den vidiet nebolo a na druhy den som cekol poistky a nasiel som v tom malom boxe modru 15A vypalenu..vymenil som a naskocil PC okamzite.. tusim ze to bolo spojene aj s 12V zastrckou pri popolniku lebo ten mi nesiel tiez..ale to mohlo byt tym, ze tam bol zasraty kontakt jak svina.. tak to cekni a daj vediet.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

waterford26 píše:no mne nesiel absolutne.. podsvietenie neviem ci slo lebo to cez den vidiet nebolo a na druhy den som cekol poistky a nasiel som v tom malom boxe modru 15A vypalenu..vymenil som a naskocil PC okamzite.. tusim ze to bolo spojene aj s 12V zastrckou pri popolniku lebo ten mi nesiel tiez..ale to mohlo byt tym, ze tam bol zasraty kontakt jak svina.. tak to cekni a daj vediet.
Tak bohužel pojistkou to zřejmě definitivně nebude :( Zapalovač funguje a jeho pojistka (označená jako CIG 15A) je OK. V té druhé pojistkové skříni je jen jedna 15A pojistka označená jako RAD NO. 2 s popisem dle návodu "Sdružený displej, audio systém, navigační systém", což by měla být ona, ale ta je taky v pořádku, po jejím vytažení přestalo hrát rádio, takže je určitě OK.
Hold se budu muset kouknout po nějakém vrakáči, v UK se tento palubák dá sehnat za cca 40 Liber (cca 1.200,- Kč), což je dobrá cena proti 30.000,- Kč za originál :)
Ale i tak díky za pomoc, alespoň jsem našel tu druhou pojistkovou skříň a vyloučil špatnou pojistku.
Obrázek
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Nasel jsem ho na ebay v anglii za 37.50 liber plus nejake to postovne - pokud se anglana podari presvedcit, aby to sem poslal. Muzu ti to zaridit, jestli chces.
http://www.ebay.co.uk/itm/TOYOTA-AVENSI ... 4ab5dbe26d

EDIT: Nasel jsem tam jeste jeden za 27 liber, ale nechce poslat sem, leda mit nekoho v anglii.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
waterford26
Manager Týmu

skoda :( .. pripadne napisat tu jednemu clenovi co je z UK.. Manager1 .. mohol by si to objednat k nemu a on by ti to preposlat do CZ.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Díky všem za pomoc. Zkusím nejdřív nějaké vrakoviště jak psal Jirka a pokud na nic nenarazím, tak na podzim jedu do Londýna, tak bych spojil příjemné s užitečným :) Naštěstí se dá bez PP bez problému žít 8)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“