to ale jezdilo do 100tkm v německu na jejich naftu ne??reitmeier píše:Já mám 154tis a taky původní...
Schválně jen tak ze zajímavosti, kdyby byly už špatné, jak se to projevuje
Ávéénsííís nááá prodéééj!!!!
- extremehany
- Věčnej rejpal
Nevíš kterých motorů se to týkalo ? Jestli 85kW i 93kW, případně i 2.2jek ?avens píše:taky jsem to četl,a co jsem koukal v bazarech ,tak většina dieselovejch avensisů koupenejch v čechách má vetšinou po 100tkm vstřikovače vyměněný.V nějakym roku výroby prej došlo k modernizaci těch vstřikovačů a k jejich větší odolnosti,na jednom německym foru uvádějí datum 8/2007.Ale na dotaz v Toyotě se kroutili a nechtěli nic prozradit,prej je to tím,že u nás se do toho hodně tankuje nekvalitní nafta.![]()
Blybý je,že všude v okolních státech už běží výměnej systém na vstřikovače a u nás se to ,dle aktuálních informací od Toyoty,vůbec dělat nebude.Zrějmě zjistili,že češi to rádi zaplatí a drží hubu a Toyota z toho má super kšeft.
Trápil je však jiný problém: často již po padesáti tisících kilometrů jejich chod náhle zhrubl, volnoběh ztratil stabilitu, vzrostla spotřeba, kouřivost, klesl výkon. Příčina? Opotřebené vstřikovače! Některé toyoty takto dostaly v záruce třeba tři sady a následně radši změnily majitele, protože opravy vstřikovačů Denso se v českých diesel servisech rozjedou teprve tento rok. A nové stojí kolem deseti tisic.reitmeier píše:Schválně jen tak ze zajímavosti, kdyby byly už špatné, jak se to projevuje
týkalo se to všech verzí mimo 85kW,ta je odolnější,tam to nebylo třeba ještě tak škrtit kvůli emisím.saab píše:Nevíš kterých motorů se to týkalo ? Jestli 85kW i 93kW, případně i 2.2jek ?avens píše:taky jsem to četl,a co jsem koukal v bazarech ,tak většina dieselovejch avensisů koupenejch v čechách má vetšinou po 100tkm vstřikovače vyměněný.V nějakym roku výroby prej došlo k modernizaci těch vstřikovačů a k jejich větší odolnosti,na jednom německym foru uvádějí datum 8/2007.Ale na dotaz v Toyotě se kroutili a nechtěli nic prozradit,prej je to tím,že u nás se do toho hodně tankuje nekvalitní nafta.![]()
Blybý je,že všude v okolních státech už běží výměnej systém na vstřikovače a u nás se to ,dle aktuálních informací od Toyoty,vůbec dělat nebude.Zrějmě zjistili,že češi to rádi zaplatí a drží hubu a Toyota z toho má super kšeft.
Díky za info, koukám, že jsem zvolil dobrý motoravens píše:týkalo se to všech verzí mimo 85kW,ta je odolnější,tam to nebylo třeba ještě tak škrtit kvůli emisím.

-
- Věčnej rejpal
Borci, je to jedno....Bude hůř, špatná nafta všude, viz. níže zpráva dnes na seznamu.....Ještě že mám benál
„Zjištění ČOI ukazují na to, že motorová nafta nebyla v pořádku. To je pro nás nepřijatelné. Uděláme proto vše, co je v našich silách, abychom zajistili řidičům, že budou u čerpacích stanic tankovat kvalitní palivo,“ uvedl Kuba.
"Ve vzorku odebraném v závěru dubna byl limit síry překročen téměř 40krát, což představuje především poškození zájmů spotřebitelů, ale také vysoké riziko poškození životního prostředí," uvedl ředitel ČOI Jan Štěpánek. Jméno firmy, která nekvalitní paliva prodávala, sdělí ČOI až po skončení šetření.
„Zjištění ČOI ukazují na to, že motorová nafta nebyla v pořádku. To je pro nás nepřijatelné. Uděláme proto vše, co je v našich silách, abychom zajistili řidičům, že budou u čerpacích stanic tankovat kvalitní palivo,“ uvedl Kuba.
"Ve vzorku odebraném v závěru dubna byl limit síry překročen téměř 40krát, což představuje především poškození zájmů spotřebitelů, ale také vysoké riziko poškození životního prostředí," uvedl ředitel ČOI Jan Štěpánek. Jméno firmy, která nekvalitní paliva prodávala, sdělí ČOI až po skončení šetření.

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
A skončí to několika tisícikorunovou pokutou (možná) při milionovém vejvaru
, povšiměte si prosím že pokuta může být AŽ .... ,pod tím může být i nula. Dokud se pumpa nekompromisně neuzavře do doby až se dalším kontrolním měřením zjistí,že je palivo v normě, nic se nezlepší. Až bude pumpař muset spláchnout x hektolitrů nekvalitního paliva,tak si příště rozmyslí co pustí do stojanů.

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
- extremehany
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
A nebo tomu, kdo má benálextremehany píše:je to bordel, pomalu 40 Kč, a stojí to za prd ! závidím těm co to maj kousek do rakouska, německa...

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
no s tim benalem, pred par lety byl pruser v Praglu kdyz navezli pumpam benzin v nevycistenych cisternach a odnasely to motory aut. Mimojine i na Lukoil kde jsem v ty dobe pravidelne tankoval a musim rict ze sem z toho nemel dobrej pocit... ale fakt me to sere, ti co paliva sidej si muzou vesele prodavat dal, kdejakej ekozmrd muze kafrat do toho co se do paliva bude pridavat a pak to vsechno stoji za hovno, teda za 40 korun litr....
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi