Zdravim, mam takovy mensi problem ... vcera jsem koupil Carinu z 1995 2,0 D a v pulce cesty z Brna do Prahy na dalnici, najednou rana a praskl mi chladic ... nahore jak je plastovy. Z niceho nic to najednou vylitlo a prehralo se to. Jak je na viku takovy to tesneni tak to bylo utrzeny a lezelo na motoru, myslite, ze by to mohlo byt ono, nebo nevite co s tim. A nevite prosim jestli jde nejak ten chladic zalepit, nebo musim koupit jinej a nevite kolik tak stoji?
Domu jsem jel na 1500 otacek protoze tak to vyhazovalo jen minimum vody tou dirou a kazdych 20km dolejval vodu.
Diky moc za jakoukoliv radu
Chladic a teplota
Re: Chladic a teplota
No, to jsi pěkně koupil.
CHladič rozhodně neopravovat, koupit nový (cca 5 000,- Kč). O které těsnění jde jsem úplně nepochopil, jestli ze spoje na chladiči
. Tím, že jsi jel domů s prasklým chladičem, jsi mohl dát motoru pěkně na prdel.
IMHO bych dal nový chladič, propláchl systém přípravekem, vypustil, nalil destilku a opatrně projel a vyzkoušel, zda se kapalina neztrácí, potažmo neuniká do oleje. Jestli to bude OK, tak to projel pořádně, a pokud to bude stále OK, tzn. včetně teploty, tak bych destilku vyměnil za chladicí směs a pána, který mi auto prodal bych zkontaktoval. Pokud máš řádnou kupní smlouvu, žádej o slevu z ceny.
Good luck.
CHladič rozhodně neopravovat, koupit nový (cca 5 000,- Kč). O které těsnění jde jsem úplně nepochopil, jestli ze spoje na chladiči

IMHO bych dal nový chladič, propláchl systém přípravekem, vypustil, nalil destilku a opatrně projel a vyzkoušel, zda se kapalina neztrácí, potažmo neuniká do oleje. Jestli to bude OK, tak to projel pořádně, a pokud to bude stále OK, tzn. včetně teploty, tak bych destilku vyměnil za chladicí směs a pána, který mi auto prodal bych zkontaktoval. Pokud máš řádnou kupní smlouvu, žádej o slevu z ceny.
Good luck.

No to neni tesneni, ale jen na viku motoru jak ho oteviras, takovy filc na odhlucneni asi ... tak tan lezel na motoru. Jel jsem pomalu a hlidal teplotu, jak se zvedla tak jsem vodu dolil ... bez vody jsem v podstate nejel. Takze to nijak zalepit nejde? Je to praskly jen nahore jak je ten chladic plastovy