Chladic a teplota

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
DJ
Člen Týmu

Chladic a teplota

Příspěvek od DJ »

Zdravim, mam takovy mensi problem ... vcera jsem koupil Carinu z 1995 2,0 D a v pulce cesty z Brna do Prahy na dalnici, najednou rana a praskl mi chladic ... nahore jak je plastovy. Z niceho nic to najednou vylitlo a prehralo se to. Jak je na viku takovy to tesneni tak to bylo utrzeny a lezelo na motoru, myslite, ze by to mohlo byt ono, nebo nevite co s tim. A nevite prosim jestli jde nejak ten chladic zalepit, nebo musim koupit jinej a nevite kolik tak stoji?
Domu jsem jel na 1500 otacek protoze tak to vyhazovalo jen minimum vody tou dirou a kazdych 20km dolejval vodu.
Diky moc za jakoukoliv radu
ombre
Věčnej rejpal

Re: Chladic a teplota

Příspěvek od ombre »

No, to jsi pěkně koupil.
CHladič rozhodně neopravovat, koupit nový (cca 5 000,- Kč). O které těsnění jde jsem úplně nepochopil, jestli ze spoje na chladiči :?: . Tím, že jsi jel domů s prasklým chladičem, jsi mohl dát motoru pěkně na prdel.
IMHO bych dal nový chladič, propláchl systém přípravekem, vypustil, nalil destilku a opatrně projel a vyzkoušel, zda se kapalina neztrácí, potažmo neuniká do oleje. Jestli to bude OK, tak to projel pořádně, a pokud to bude stále OK, tzn. včetně teploty, tak bych destilku vyměnil za chladicí směs a pána, který mi auto prodal bych zkontaktoval. Pokud máš řádnou kupní smlouvu, žádej o slevu z ceny.

Good luck.
Obrázek
DJ
Člen Týmu

Příspěvek od DJ »

No to neni tesneni, ale jen na viku motoru jak ho oteviras, takovy filc na odhlucneni asi ... tak tan lezel na motoru. Jel jsem pomalu a hlidal teplotu, jak se zvedla tak jsem vodu dolil ... bez vody jsem v podstate nejel. Takze to nijak zalepit nejde? Je to praskly jen nahore jak je ten chladic plastovy
Pepa
Manager Týmu

Chladič

Příspěvek od Pepa »

V MJ auto stojí chladič na carinu E 2,0 Gli 3300 Kč. Jinak mám doma ještě starý ,funkční ,ale s tímto se přehříval motor.
DJ
Člen Týmu

Příspěvek od DJ »

Tak mi dneska rekly, ze je to prej u japoncu normalni, ze praskaj chladice a ze sem tam mel novou zatku a starej chladic tak se ten pretlak vyresil prasknutim chladice. Ve stredu bych to mel mit v kupe, tak pak dam vedet jak to dopadlo ;)
Odpovědět

Zpět na „Carina“