Klimatizace - potřeba vyměnit kompresor, trubky:(

vše ohledně modelové řady Avensis
Eky
Člen Týmu

Klimatizace - potřeba vyměnit kompresor, trubky:(

Příspěvek od Eky »

Ahoj všem,
tak jsme si taky pořídili Aweka / 2.0, D-4D, 2005, 85 KW/.
Když vynecháme, že jsem blbej a pořídil to v áčkách, tak jsem prostě přišel po nadšení, že máme Aweka na to, že mi nejde klimatizace. V autě něco chrčelo, kluci z áček, že to je jen nějaký ventil či ložisko a vše bude v pohodě. No, jenže ... po ukázce auta mechanikovi koukal, co chci, když je kompresor rozsekaný, a že to už někdo zkoušel dát dohromady, ale pak to asi raději prodal. No, takže mám Aweka bez klima, rachtá to a co s tím. Mechanik říkal, že jak se rozsekal kompresor, tak to vzalo i trubky/bordel v trubkách/, že bude potřeba vyměnit všechno...no a to všechno je hodně peněz. Nevíte prosím co s tím, nebo jestli fakt vše takhle vyměnit? Za blbost se platí, ale tohle je dost. Jinak maximální spokojenost, fakt jsem nadšenej.
Díky za reakce
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

No ja to vidím takto: Kompresor denso repasovaný ako nový, čo som kupoval aj ja pred 2 rokmi 250-300 eur, keď to máš také zasvinené tak by som vymenil aj expanzný ventil cca55 eur, prípravok na vyčistenie trubiek cca 60 eur, naplnenie klímy cca 45 eur, robota cca 100 eur spolu 560 eur.
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Eky
Člen Týmu

Diky - Jelinek 4

Příspěvek od Eky »

Ahoj, diky za reakci, no, snad to takhle pojme i ten muj mechanik. Kde si kupoval ten kompresor? Diky
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

Objednal som si ho z Polska stal presne 245 eur aj s dopravou repasuje to firma AIRSTAL. Dá sa kúpiť aj v ČR aj v SR a tam je cena presne toho istého kompresora 440 eur. Keď mi ho poslali vyzeral ako novy a ešte aj inak vyriešili remenicu ako na originaly. Ja keď som kupoval môjho avensisa tak všetky, čo som pozrel tak hrkotal kompresor klimy. Táto firma to urobila inak a nič nehrkoce. Dali k tomu aj vystupné papiere, graf aké má hodnoty a návod, čo všetko treba spraviť aby si sa vyhol problémom po montáži kompresora.
Eky
Člen Týmu

Příspěvek od Eky »

Diky, verim, ze se to zvladne:)
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Zajeť zpátky do áček a ať se na tý opravě taky nějak finančně podílí....Přece jsi je na to upozorňoval při koupi..... :!: :!: :!: :!: :!:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Eky
Člen Týmu

Příspěvek od Eky »

To jsem udelal, hned jak jsem to zjistil, tak jsem tam zajel a oni sepsali reklamacni protokol. Muzes do sedmi dnu, nebo najeti 500 km vratit auto bez udani duvodu, tak nam nabidli, ale byla tam jen jedna Toyota, ktera mela neco s kolama. Ale hlavne, kdyz ten typek nam rikal, ze je to skryta vada, ze to urcite pujde, ze to zaplati. Ze se nam druhy den ozve technik. Druhy den nikdo nevolal, tak tam volam a oni, ze poslali vyjadreni. V nem, ze to spada do skupiny C a ze nemame narok. Tak jsem tam zajel znova. No, dopadlo to tak, ze nam to asi vymeni, nicmene ta anabaze, zase prachy navic za zrizeni uveru a ruseni, proste hajzlove. Mame tam zajet v pondeli, ale asi na to kaslem, neni tam zadna, co chceme. Proste se za blbost plati. Ono, nasel jsem v predavaku jednu zajimavou vec, ze sice mame dual klima, ale na dalsim listu je, ze klima neni funkcni. Nikdo nam to samo nerekl. Fakt nevim, jet tam, nebo ne. Nedaji zadnou slevu:( Mozna to jeste zkusim.
avens
Navigátor

Příspěvek od avens »

Eky píše:To jsem udelal, hned jak jsem to zjistil, tak jsem tam zajel a oni sepsali reklamacni protokol. Muzes do sedmi dnu, nebo najeti 500 km vratit auto bez udani duvodu, tak nam nabidli, ale byla tam jen jedna Toyota, ktera mela neco s kolama. Ale hlavne, kdyz ten typek nam rikal, ze je to skryta vada, ze to urcite pujde, ze to zaplati. Ze se nam druhy den ozve technik. Druhy den nikdo nevolal, tak tam volam a oni, ze poslali vyjadreni. V nem, ze to spada do skupiny C a ze nemame narok. Tak jsem tam zajel znova. No, dopadlo to tak, ze nam to asi vymeni, nicmene ta anabaze, zase prachy navic za zrizeni uveru a ruseni, proste hajzlove. Mame tam zajet v pondeli, ale asi na to kaslem, neni tam zadna, co chceme. Proste se za blbost plati. Ono, nasel jsem v predavaku jednu zajimavou vec, ze sice mame dual klima, ale na dalsim listu je, ze klima neni funkcni. Nikdo nam to samo nerekl. Fakt nevim, jet tam, nebo ne. Nedaji zadnou slevu:( Mozna to jeste zkusim.
takovouhle reklamaci ti musejí absolutně bez problémů uznat,nenech se od nich ukecat.Každej jinej průměrnej autobazar by ti jí uznal,protože vždy je záruka na skrytý vady 6měsíců.
Tys udělal jednu velkou chybu a tou je koupě v AAA !!!!
To je banda amatérskejch podvodníků.Mám jeden aktuální případ,sháníme totiž známýmu Avensise:Jeden pán prodával před nedávnem na sbazaru pěknýho Avensise r.v. 2008,nájezd jen 68tkm,ale hrozně pospíchal a my neměli ani čas se na něj jet podívat,bylo to přes celou republiku - a tak ho dal do výkupu AAA (za 245tkč),za dva dny byl v AAA za 320tkč a je v jejich inzerci dodnes i když už je prodanej.Co ale bylo nejhorší,jelikož jsme mluvili s majitelem tak jsme věděli co všechno jim k autu dal(dvoje koberečky,dvě sady pneu,vanu do kufru,příčníky........).
Když jsme se na auto jeli do AAA podívat,tak nemělo samozřejmě žádný koberečky,pneumatiky byly nasazený úplně jiný se vzorkem 2mm(měli bejt zánovní)druhá sada pneu prej že jako neni,že jí davájí jen pokud si u nich auto koupíš přes jejich extrémně nevýhodný finanční produkty.Auto prej dostali tak jak tu stojí,chyběla tam i lékárnička a hever - tohle jsou přesně praktiky různech malejch dovozců bouraček a stáčečů km - vybrakovat auto jak jen to jde!!!!
Ten pán uváděl v inzerátu nájezd 68tkm a oni tam měli/mají 57tkm
takže využili toho ,že poslední serviska( dle online serv knihy) byla při 46tkm a stočili to.
Ještě jedna perlička o tom ,jaký profesionálové pracují v AAA.
Obhlíželi jsme tam jednoho Avensise 1.8vvt-i,r.v.2006, a hned se k nám připletl jeden jejich pikolík,jestli se chcem podívat dovnitř a td...,tak že jo,známej to trochu prolejzal a pikolík mu auto vychvaloval,když ale nemohl najít páčku na otevření kapoty, tak už jsem odhadoval jeho minimální automobilový znalosti.
Tak jsem se ho zkusil zeptat,auto má už 113tkm najeto,to asi bude třeba vyměnit rozvody co.. .A on se toho hned chytil, no to je samzřejmost po koupi auta,to musíte udělat, já to vždycky dělam,Toyota to předepisuje po 120tkm a lepší je to dělat mnohem dřív,takže nejlépe ihned,pokud budete chtít my Vám to před koupí uděláme i tady.
Já mu jen řekl, a nemá tenhle motor náhodou řetěz?Ne určitě né,Toyoty dávají do benzínáků pouze řemeny,protože je to levnější. :D :D :D
A PAK KUPUJTE AUTO U PROFESIONÁLŮ
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

No neviem ci ti to vyreklamuju ked si podpisal ze ti nic nefunguje.takto to robi viacero predajcov daju ti podpisat papier ze nic nefunguje ako napr. Klima-nefunguje,tachometer-nefunguje,lak-poskriabany,stierace-nefunguju....Kamarat takto kupoval auto v auto ales a dali mu nakoniec podpisat takyto papier
Eky
Člen Týmu

for avens

Příspěvek od Eky »

Tam bylo blby, ze jsme spechali, coz beru za nas problem. Tak jsme podepslai vse a k tomu, jak se psalo, maji skvely podminky pres financni uvery. V ackach, coz jsem zjistil taky potom si pricetli polozku 20 tis. za zprostredkovani uveru /to bylo nenapadne v tom celym uveru/. Jsou to hajzlove, ale bohuzel si taky myslim, ze s tim uz ted nic neudelaji. Maji to dobre napsany. Ono, uz takhle jsem se v patek divil,ze nam to auto vymeni, ale nebude to zadarmo. A kdyz uz ted vim, ze ten muj Awek je krom klimatizace temer v pohode, tak mi to asi stoji za to to takhle opravit, nez jen v kreci sehnat jiny auto a modlit se, co s nim je. A k tomu jeste pricist penize za zruseni a novej uver. Se vsim vsudy by to vyslo financne stejne:(
Pouceni pro priste, no:( Ale i tak jsem rad, ze ji mam. :)
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

No jestli jsi to podepsal, tak uz s tim nic neudelas. Bohuzel.
Taky mam s ačkama podobne zkusenosti. Je to banda hajzlu.
Avensis 2.0i 1998
Eky
Člen Týmu

Vojta

Příspěvek od Eky »

No, sice podepsal, ale jak jsem psal, paradoxne to budu moct vymenit i po tech sedmi dnech, protoze jsem tam byl aktivni a odkazoval se na to, ze mi to slibovali, reklamacni protokol apod. , ale dalsi auto od nich, znamena dalsi neznama. Spis to udelat tak, jak mi to popsal Jelinek. jen sehnat nejakeho mechanika, co to udela fakt dobre.
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Nebo si i vzit nejakou adekvatni nahradu, kterou ti ale musi projit nekdo kdo tomu opravdu dobre rozumi. Pokud budes chtit tak ti to museji zvednout a umoznit si to poradne projit.
Avensis 2.0i 1998
Eky
Člen Týmu

Příspěvek od Eky »

To jsem chtel, ale nic me tam nenadchlo. A abych mel nejakyho focuse, ci astru, tak do toho nejdu:( kdybych vymenil, tak za Toyotu a ted tam nic nemaji. (co bych chtel)
vojta ž.
Manager Týmu

Příspěvek od vojta ž. »

Eky píše:To jsem chtel, ale nic me tam nenadchlo. A abych mel nejakyho focuse, ci astru, tak do toho nejdu:( kdybych vymenil, tak za Toyotu a ted tam nic nemaji. (co bych chtel)
:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Avensis 2.0i 1998
Odpovědět

Zpět na „Avensis“