, mám jeden dotaz, prosím poraďte, kdo víte jak na to:
 , mám jeden dotaz, prosím poraďte, kdo víte jak na to:situace: před 2 měsíci koupen yaris 1.0 r.v.99, dovoz z Německa, najeto 103000 km, pravidelně servisováno v německé Toyotě (do 90000km), jedná se mi o olej, který tam mám dávat: v motoru není žádný štítek, manuál na yaris říká, že tam má být 10W30 (40), - napadalo mě, že vypustím starý olej (nevím jaký tam byl
 a dám tam něco jako total, valvoline nebo esso 10W 40, zkrátím interval třeba na 5-8 tkm a pak už pojedu ten stejný - to jste radili jiným přede mnou jako lepší variantu oproti "průplacháči"
  a dám tam něco jako total, valvoline nebo esso 10W 40, zkrátím interval třeba na 5-8 tkm a pak už pojedu ten stejný - to jste radili jiným přede mnou jako lepší variantu oproti "průplacháči" -nicméně včera mi v salonu toyoty říkal chlapík, že se do yarise tam dává 5W 40, tak fakt nevím
 už jsem trošku zblblý
 už jsem trošku zblblý tak si říkám, jestli není úplně nejlepší ten, co prodávají v salonech jako "toyota", ikdyž je nepoměrně dražší...
Děkuji za radu,
Mark 7

? případně jaký olej vám tam lije originál toyota salon? (a na kolik vyjde litr toho kterého oleje, nebo zrovna komplet celá výměna),
  ? případně jaký olej vám tam lije originál toyota salon? (a na kolik vyjde litr toho kterého oleje, nebo zrovna komplet celá výměna),

, ale podle vašich rad je prakticky jedno, kterou ze značek (Esso, Mobil, Total, Valvoline, Texaco) vyberu. Vzhledem k tomu, že ten "originál" Toyota olej "údajně dodává Mobil , tak asi vyberu Mobil  10W 40 4 litry za 899,-
 , ale podle vašich rad je prakticky jedno, kterou ze značek (Esso, Mobil, Total, Valvoline, Texaco) vyberu. Vzhledem k tomu, že ten "originál" Toyota olej "údajně dodává Mobil , tak asi vyberu Mobil  10W 40 4 litry za 899,-