Odisla mi asi spojka (Yaris 2008 1.3 53000km)
Vyriesene
Takze dostal som informaciu ze tam bola utrhnuta lamela. Zaujimave je ze ked som sa pytal ako sa to mohlo stat a ako tomu mam predchadzat tak som sa dozvedel ze tazko a ze nevedia. Vymenili celu spojku a poskytli mi zlavu 44% na pracu a diely (cele to stalo cca 300€). Co je ale uplne najzaujimavejsie cinkotavy zvuk je prec. Som stastim bez seba lebo obcas ma privadzal do nepricetnosti. Zda sa ze v mojom pripade islo nejaku vadu z vyroby ale to si iba domyslam na zaklade jednania, okolnosti a podobne. Fakt je ze sa mohli na mna vykaslat a tvarit sa ze som to sposobil neodbornym pouzivanim co nespravili a p. Donauer z AWF Bratislava ma u mna dalsie plus vzhladom na pristup k zakaznikovi pretoze aj ked som mal pocit ze mi nehovoria celu pravdu nemal som pocit ze ma odrbavaju za ucelom zisku. Jasne ze som to tam nemusel dat opravit a riesit haluze zo znalcom a podobne ale naco beriem to ako mieru rizika ktoru pouzivanie auta so sebou nesie. Ku zlave mi napisali ze mi ju dali napriek tomu ze som nebol na servise po 45000 v autorizovanom stredisku. To je samozrejme blbost bol som v PPC ale borci mi akosi zabudli napisat ten zaznam do servisnej knizky. SOm sa tam po ceste domov stavil a dopisali mi to tam. Inac akurat ked som odtial bral auto tak tam mali dalsieho yarisa s dodrbanou spojkou v tom pripade loziskom. A ako bonus som sa dozvedel ze mi zacina hucat lozisko v pravom zadnom kolese.
Re: Vyriesene
No pekné...whisper píše:. Inac akurat ked som odtial bral auto tak tam mali dalsieho yarisa s dodrbanou spojkou v tom pripade loziskom. A ako bonus som sa dozvedel ze mi zacina hucat lozisko v pravom zadnom kolese.

Ale som rád,že ste sa dohodli. presne tak ako som písal,môže a nemusí vyjsť vústrety servis.Takže ste sa predsalen dohodli a presne aj takto sa robí "meno" daného servisu !!!
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Tak páni je to na úvahu o predĺžení záruky na 5 rokov/160.000 km za 7.499,- Kč (cena v ČR). Pokial odíde spojka za 300 eurošov x 25 Kč to máme bratku 7,500,- Kč (podotýkam, že sa nejednalo o opotrebenie spoky používaním).To by sme mali šul-nul, ostatné závady ako sú ABS snímače... by kryla predĺžená záruka. Vážne o tom začínam uvažovať, no musím poštudovať podmienky tej predĺženej záruky a pozrieť sa na čo sa nevzťahuje.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
2 Muco
stiahni si http://www.toyota.cz/Images/Zar_kniz_Ex ... 065297.pdf
je tam napísané na čo sa to vzťahuje a nevzťahuje. A taká chuťovka zapaľovač, raz sa naň záruka platí a druhý raz nie. Ešte sa pozriem na slovenskú verziu.
stiahni si http://www.toyota.cz/Images/Zar_kniz_Ex ... 065297.pdf
je tam napísané na čo sa to vzťahuje a nevzťahuje. A taká chuťovka zapaľovač, raz sa naň záruka platí a druhý raz nie. Ešte sa pozriem na slovenskú verziu.
Naposledy upravil(a) Čepo dne čtv 26.04.2012, 18:35, celkem upraveno 1 x.
2 Zavoral Jan
Pokuď nejsi spokojen s řešením reklamace autorizovaným servisem, obrať se importéra v Praze se žádostí o posouzení tvého problému se spojkou. Co já mám zkušenosti, tak jejich přístup je velice seriózní. V tomto (péči o zákazníka) vidím asi největší rozdíl v přístupu Toyoty oproti jiným výrobcům (importérům).
Pokuď nejsi spokojen s řešením reklamace autorizovaným servisem, obrať se importéra v Praze se žádostí o posouzení tvého problému se spojkou. Co já mám zkušenosti, tak jejich přístup je velice seriózní. V tomto (péči o zákazníka) vidím asi největší rozdíl v přístupu Toyoty oproti jiným výrobcům (importérům).
Nepisal som ze nie som spokojny so servisom podla mna sa zachovali celkom v pohode na slovenske pomery. V podstate mi to urobili za cenu neautorizovaneho servisu. Valeo spojka stoji 200€. V kazdom pripade by som dnes asi zaplatil predlzenu zaruku aj ked som sa na to pytal a lamelu by som aj v takom pripade musel zaplatit. Avsak ak sa nic nestane najblizssie 2 roky tak to bude lacnejsie ako s predlzenou zarukou. O tom ze sa daju riesit veci z importerom viem prvy problem som riesil s importerom. Velice rychlo sa to vyriesilo k mojej spokojnosti. Este by som Vam vsetkym doporucil slovo kulancia ak mate nejaku pozarucnu opravu na relativne novom aute by ste sa divili co vsetko sa cez to da vybavit. Len treba mat riadne spravene servisne kontroly.
2 whisper
pokial to poškodenie lamely nenastalo prirodzeným opotrebením, (že by sa bežne používaním utrhla lamela po cca 60000 km), tak je to IMHO o niečom inom. Pokial som verne toyotku kúpenú na ich salóne, servisoval v rovnakom autorizovanom servise, požiadal by som servis ako permanentný zákazník o individuálny prístup pri riešení mojho problému, myslím viac individuality ako ti bolo poskytnuté. Je to však len na rozhodnutí a prístupe servisu. Nezabudni, že u Toyoty je zakazník na prvom mieste a podla mojich skúseností viem, že to platí.
pokial to poškodenie lamely nenastalo prirodzeným opotrebením, (že by sa bežne používaním utrhla lamela po cca 60000 km), tak je to IMHO o niečom inom. Pokial som verne toyotku kúpenú na ich salóne, servisoval v rovnakom autorizovanom servise, požiadal by som servis ako permanentný zákazník o individuálny prístup pri riešení mojho problému, myslím viac individuality ako ti bolo poskytnuté. Je to však len na rozhodnutí a prístupe servisu. Nezabudni, že u Toyoty je zakazník na prvom mieste a podla mojich skúseností viem, že to platí.
whisper píše:Takze dostal som informaciu ze tam bola utrhnuta lamela. Zaujimave je ze ked som sa pytal ako sa to mohlo stat a ako tomu mam predchadzat tak som sa dozvedel ze tazko a ze nevedia. Vymenili celu spojku a poskytli mi zlavu 44% na pracu a diely (cele to stalo cca 300€). Co je ale uplne najzaujimavejsie cinkotavy zvuk je prec. Som stastim bez seba lebo obcas ma privadzal do nepricetnosti. Zda sa ze v mojom pripade islo nejaku vadu z vyroby ale to si iba domyslam na zaklade jednania, okolnosti a podobne. Fakt je ze sa mohli na mna vykaslat a tvarit sa ze som to sposobil neodbornym pouzivanim co nespravili a p. Donauer z AWF Bratislava ma u mna dalsie plus vzhladom na pristup k zakaznikovi pretoze aj ked som mal pocit ze mi nehovoria celu pravdu nemal som pocit ze ma odrbavaju za ucelom zisku. Jasne ze som to tam nemusel dat opravit a riesit haluze zo znalcom a podobne ale naco beriem to ako mieru rizika ktoru pouzivanie auta so sebou nesie. Ku zlave mi napisali ze mi ju dali napriek tomu ze som nebol na servise po 45000 v autorizovanom stredisku. To je samozrejme blbost bol som v PPC ale borci mi akosi zabudli napisat ten zaznam do servisnej knizky. SOm sa tam po ceste domov stavil a dopisali mi to tam. Inac akurat ked som odtial bral auto tak tam mali dalsieho yarisa s dodrbanou spojkou v tom pripade loziskom. A ako bonus som sa dozvedel ze mi zacina hucat lozisko v pravom zadnom kolese.
S AWF nemam dobre skusenosti preto,lebo ked chces nieco reklamovat v zaruke,vyhybaju sa ti vsemozne...ked prides po zaruke a platis-to uz je ochotaaa ako hrom. V BA doporucujem AUTOGRAND/nie som zamestnanec haha/ To co v AWF nepovazovali vobec za nejaku poruchu ci dovod na vymenu mi v AUTOGRANDE v pohode vyreklamovali a vymenili..
čepo, ďakujem za to pdf 

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Včera jsem mluvil s borcem s Toyoty v pruhonicích a právě jsem se ho ptal na spojku protože mi taky právě neuznaly vrzající ložisko při vypnuté spojce.Měl jsem najeto 50 tisíc cca. A řekl, že teda neví jak to tam je ale že myslí, že spojku lze uznat do záruky do 30 tisíc km.Ale že to neví jistě. Já zase vím,že u toyoty není zákazník na 1 místě přistup a to ted nemyslím tu spojku.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face
Clapci a dievčatá, budem sa sice opakovať a nenapíšem žiadnu novinku ak spomeniem ,že nie je servis ako servis (myslím autorizovaný).
Teda všade pracujú len ludia a to všetko je o servise ako sa k čomu a ku komu postaví .Teda je to celé o ľuďoch !
To dobre vieme všetci!
Ako Colli (a aj Toyota) hovorí ,že "U Toyoty je na prvom mieste zákazník...?" Je to ich slogan a je na servise, ako ten "slogan" si zoberie k srdcu .
Je však aj pravdou to, že si mnoho ludí myslí,že ak má Toyotu,tak je Toyota povinná všetko vyriešiť k ich spokojnosti. Omyl...
Takže tým chcem povedať,že aj ten "zákazník" je len človek a aj ludia -zákazníci sú tiež rôznej povahy...
Teraz nemám na mysli riešenie nejakej konkrétnej závady na aute
Teda všade pracujú len ludia a to všetko je o servise ako sa k čomu a ku komu postaví .Teda je to celé o ľuďoch !

To dobre vieme všetci!

Ako Colli (a aj Toyota) hovorí ,že "U Toyoty je na prvom mieste zákazník...?" Je to ich slogan a je na servise, ako ten "slogan" si zoberie k srdcu .
Je však aj pravdou to, že si mnoho ludí myslí,že ak má Toyotu,tak je Toyota povinná všetko vyriešiť k ich spokojnosti. Omyl...
Takže tým chcem povedať,že aj ten "zákazník" je len človek a aj ludia -zákazníci sú tiež rôznej povahy...
Teraz nemám na mysli riešenie nejakej konkrétnej závady na aute

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
ja som prednedavnom po prvy krat s versom na garancke. a positil som si vymenu oleja a ostatnych veci tym, ze vymenu a ostatne veci mi robil kamos co tam robil. a ja mu verim ce urobil to co ma. myslim ze to hovori za vsetko. inak povedane ak by tam nerobil tak by som trval na tom aby som bol pri tom, alebo by som isiel inam