mrazik píše:Budes se divit ... .
Ani nie, presne to som cakal. Mala zavada, poriesim doma. U VW si to vacsina takto robi. Nieco z toho aj ja. Divne co. Na to uz cas nemam. Zaujimave je, ze vacsina naftakov si reparuje vsetko doma.
mrazik píše:Lidi co maji problem s naftakem je stale par procent oproti tem spokojenym.
Toto je myslim bod, kedy si ma zlomil ... pekna volovina. Vsetci od Autobildu (testy na 100 tkm), nemecki taxikari (ten report 2012 mam doma), ADAC, OAMTC, Kabel1 mali taku posratu smolu na vyber auta, ze im tie trestne body hadzali len tak z pasie. Na tomto fore je to presne o tom istom. Menovat tych ludi nebudem, beru to osobne.
Ze pisu len ludia s problemom ? To je druha volovina. Dal som ti tam 6 ludi a aj dalsi sa tu najdu.
Na motortalku som robil s jednym chlapikom nedavno statistiku problemov pre TSI motory v znameni, kto ma/nema problem. Sranda, ze realne cislo nakoniec vypadlo 26,2% - motor po smrti alebo po "zasahu" pred smrtou. Takze to je dalsi dokaz, ze to nie je pravda co tvrdis.
Ako som napisal, v mojom okoli je cca 1/3 nafty bez problemov na motore.
Pre bezneho motoristu (nie kazdy sa hrabe v motore) moze byt aj tvoj "maly" problem s palivovym filtrom pekna palka a strata casu, ak sa zacne vymienat na nespravnom mieste. Ta pravdepodobnost je vyssia u naftaku, to hadam uznas (zlozitost, nachylnost). K tomu si pridam kvalitu servisov, ktoru tazko ako sofer mozem poznat vsade a je vymalovane.
De facto ty sam si "dosiel" na kvalitu paliva k danemu motoru. Ano je to detail pre teba, co ma doma diagnozu, ze ... (minimalne dost pokryveny pohlad)
mrazik píše:
Opet, ruku do ohne nemuzes dat za zadne auto. Je to jen pohyblivy kus zeleza, u ktereho se muze obrazne receno rozbit kdykoli cokoli. To ze se ti rozsvitili kontrolky 3x do 200 tKm je smutny, ale koupi jineho auta riskujes stejne. Znovu opakuji, me se nic nerozsvitilo, zadny nouzovy rezim, tady jsi opet uplne, ale uplne mimo.
Suhlas. Ale mozem znizit pravdepodobnost vyberom (podobne ako napr. sportovanim znizujem pravdepodobnost choroby atd).
Mne na TDI ziadna kontrolka nesvietila, bohuzial. Pri zabere do kopca - predbiehanie na dialnici - sa aktivoval nudzak a bolo. Ziadne varovanie a pod. A nie raz. Radsej by som bral kontrolku ako ten nudzak.
Pre mna plati - nudzak TDI 3x (po oprave par tkm OK). Benziny 0x.
TDI 200 tkm, benziny zatial 250 tkm. (subezne teraz jazdim viac aut)
mrazik píše:
Na otazku odpovidas otazkoum, to za prve. Ja jsem prikladem, ze po 95 tKm se objevila drobna zavada a jeji diagnostika a oprava byla hotova za 2 hodiny. Pane jo, mam z toho jeste ted tezkou hlavu a hned to bezim prodat a vsude budu psat, aby to lidi nekupovali.
Nechapem, otazka bola na konci v zatvorke. Predtym mas nieco ine.
Ak mas doma diagnozu a jamu ci podobnu moznost, venujes sa tomu, tak si servisak a siel by si proti sebe. Ved z toho tazis.
mrazik píše:
Myslel jsem, ze od toho tu fora jsou, aspon jedno takove jsem uspesne spoluzakladal.
Nema cenu presvedcit presvedceneho. Driv se lide take smali tomu, kdo tvrdil, ze zeme je kulata.
Fora vznikli hlavne ako moznost vyjadrit sa k clankom (tu ziadne nie su), neskor ako nazory a skusenosti.
Ano, fora su tu na to, aby ludia lacnejsie poriesili problemy - lacnejsie myslim cas a peniaze. A su dobrym zdrojom aj pre servisakov.
BTW Chcel by som vediet, kto to tu drzi vlastne v "rukach", webhosting je cez PIPNI. s.r.o. Ale to nam nic nepovie.
Na zaver len jednu vec, nemam nic proti naftakom, ak budu ekologicke ako benziny (ano a ja som nasmradil). Mne sa skor prieci slusne povedane ta nedoladenost. Taky japonsky pristup. Co sa posere to uz nekupim. Pre japonca FAIL znacka. Takto fungujem aj v praci. Radsej odladovat dlhsie ale kvalitnejsi vysledok - menej reklamacii atd.
Bohuzial marketingove hovada to vidia uplne inac.
Oni na nekvalite profituju (usetrene cash flow atd).
Proste ak japonec tak benzin. Naftu radsej inde (ale kde dnes ?).