Este lepsie, ziadna chyba, ale motor netaha za tepla. To dufam, neberies ako vyhru naftaku.mrazik píše:Ja jsem v zadnem nouzovem rezimu nebyl, ani zadne chyby v diagnostice, zadne rozsvicene kontrolky. U me to bylo takove prvni klopytnuti auta, ktere nepovazuji za nic dramatickeho. DPF se bat nemusim, protoze ho nemam.
Tak zasa zlomyselny nie som, bodaj ti to vydrzi. Ja by som sa bal, ze to nie je to prave. A teraz si predstav, ze sa ti to stane 500 km od baraku. Parada, nie ?mrazik píše: At se ti to libi nebo ne, ale auto po vymene filtra funguje tak jak ma.
A to si este odmyslime, ze ten filter by lahol uplne a motor zdochol.
Bio stoji za prd, ale este som necul ten "ohrievaci pribeh". Zimna nafta ma prave menej bio.mrazik píše: EDIT: tak za to ucpavani filtru muze byt bioslozka, ktera pri ohrati ma tendenci lepit. Predtim jsem pouzil od toyoty prostredek na vycisteni vstriku a palivove soustavy a je dost pravdepodobne, ze se ,,neco" uvolnilo a filtr to zachytil. Jak jsem psal, ne nadarmo doporucuji kvuli bioslozce menit filtr po 30 tKm.
Menit filter po 30tkm ? Dalsi servisny ukon a zasah do motorovej casti. Tento problem som nemal, ale menit tie hadicky bola "zabava".
Zacal som tu opisovat moje okolie (zatial tak 30% ziadny vazny problem - passaty CR, golfy PD, P HDI, CDI, TDCI - vacsina od novoty),mrazik píše: Lidi co maji problem s naftakem je stale par procent oproti tem spokojenym. Naprosto chapu, ze jsi mel problemy s naftakem a proto jsi na ne zanevrel, beru to. Stejne tak ti muzu ukazat par majitelu s benzinem, kteri se trapili minimalne stejne jako ty a reklamace jim nikdo neuznal.
ale naco staci si prejst toto forum a to percento sa ti zdvihne (asi preco som opisoval tu moju karu ?). Hovorime len o zavadach motora - vstreky, turbo, cidla, DPF, vaha, tesnenie, EGR a pod. Myslim, ze tu mam slusnu vzorku (vsetko sukromne vlastnictvo).
To co sa stalo tebe, beriem ako "vadu" nafty. Teraz si "frajer", ale pred par dnami si to tak nevidel.