Ávéénsííís nááá prodéééj!!!!

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

reitmeier píše:... Jejich V6ky jsou velmi dobré a V8ky HEMI jsou legendární. Pokud člověk nepadne na vadný kus od výroby, který se zuby nehty drží, tak by neměl být problém (píšu neměl, ne nebude...)....
Myslíš ten V8 HEMI, který má vypínání poloviny válců, tedy kurvítko ? A ten Chrysler 300C, který má spoustu dílů z Mercedesu ? :wink:
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
reitmeier
Manager Týmu

Příspěvek od reitmeier »

m5t píše:
reitmeier píše:... Je ale pravda, že amík má méně kurvítek a obecně je motor jednodušší a spolehlivější...
Tak na to bych vůbec nespoléhal, čím novější tak tím víc kurvítek,i když u velkého objemu jich není třeba tolik. Jednoduchší jsou snad jen autí z minulého století.
Tak zrovna 300C je evropská verze (Dodge Magnum je americká, resp. kanadská), takže má mega výbavu od elektrických oken a zrcátek, sedadel, posuvných pedálů atd, přes xenony, dual-klimu, navigaci až po tempomat, palubní počítač, el. střešní okno atd.
To se může vysrat v jakémkoliv autě, ale u Chrysleru je to překvapivě spolehlivé. Hlavní průsery bývají, když se něco vysype v motoru a jeho okolí (třeba spojka a dvouhmoťák, nebo turbo, nebo DPF). To jsou pak pálky. Tohle všechno amerika nemá. Velký obsah, atmosférický motor, předimenzovaný výkon v autě, které nemá sportovní charakter, rozvody řetězem (jen 3,5l má řemen), jednoduchá konstrukce motoru, který je "uživatelsky přívětivý" k přestavbě na plyn (žádný přímý vstřik nebo proměnlivé časování ventilů) - prostě je to jako motor z dob dávno minulých, který jezdí skoro pořád na polovinu výkonu a chce zůstat funkční bambilión let...
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Tak proč jsi sakra šel do sázometu :mrgreen:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
reitmeier
Manager Týmu

Příspěvek od reitmeier »

No kdybych takhle uvažoval před rokem a půl, tak bych uhláka neměl a už uháněl v zážehovém agregátu poháněm plynem (nikoliv vlastním, ale LPG :D )
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Tak to řekni na rovinu, že je nafťák na dvě věci a nevobcházej to jako horkou kaši :lol: Sranda musí bejt :wink:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Psssssssssssst, to se tady nesmí ani šeptem :twisted:
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Roman Jašek píše:Tak to řekni na rovinu, že je nafťák na dvě věci a nevobcházej to jako horkou kaši :lol: Sranda musí bejt :wink:
každymu vyhovuje něco jiného, já jsem s diesel avem spokojen. pokazit se může na všem cokoliv, vypadá dobře, svižně jede, málo žere, sousedy sere, co víc si přát :D
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jsem pro ... každej mi tvrdil jak nafta patří do kamen.... ale když jí kupuji za 22-25kč. tak co by ne.... (kamiony na benzín jezdit nikdy nebudou ROMANE, poto máš tak drahej provoz :lol: :lol: :lol: :lol: )
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Roman Jašek
Věčnej rejpal

gooffyy píše::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jsem pro ... každej mi tvrdil jak nafta patří do kamen.... ale když jí kupuji za 22-25kč. tak co by ne.... (kamiony na benzín jezdit nikdy nebudou ROMANE, poto máš tak drahej provoz :lol: :lol: :lol: :lol: )
Nazdar Honzo :wink: Na drahej provoz si nestěžuju, tankuju kde se mně zlíbí, nic do benálu neliju (co je vlastně ten VIF, jak to tady všichni naftový magnáti píšete), v zimě v -20 startuju bez nějakýho problému a po chvilce topím.....Teď to plánuju hodit na LPG a budu vysmátej bez nějakejch starostí, že mně odejde turbo, dvouhmoťák, DPF, žhaviče, vstřiky......No reitmeier si to zavčas uvědomil a jestli toho D-CATa prodá (bude to mít hodně těžký aby to prodal za nějakou slušnou cenu) bude usínat s klidnějším pocitem co ho může v autě třeba potkat :wink:
extremehany
Věčnej rejpal

Roman Jašek píše:

Nazdar Honzo :wink: Na drahej provoz si nestěžuju, tankuju kde se mně zlíbí, nic do benálu neliju (co je vlastně ten VIF, jak to tady všichni naftový magnáti píšete), v zimě v -20 startuju bez nějakýho problému a po chvilce topím.....Teď to plánuju hodit na LPG a budu vysmátej bez nějakejch starostí, že mně odejde turbo, dvouhmoťák, DPF, žhaviče, vstřiky......No reitmeier si to zavčas uvědomil a jestli toho D-CATa prodá (bude to mít hodně těžký aby to prodal za nějakou slušnou cenu) bude usínat s klidnějším pocitem co ho může v autě třeba potkat :wink:
1. VIF je i do benzínu, čistí vstřikovače, zlepšuje rozprášení a spol...
2. u moderních motorů pokud se dává LPG/CNG , tak se musí doinstalovat přimazávání ventilů, protože motor je špatně mazán
3. LPG/CNG rychleji degraduje motor
4. motor který není konstrukcí přímo stavěn na LPG/CNG, nevydrží tolik jako na původní palivo
5. benzín narozdíl od nafty do sebe jímá vodu
6. DPF není zas tak hrozná věc, dá se obejít, za to benziňák má katalyzítor, které jsou v poslední době oblíbené ke krádežím díky vysokému obsahu drahých kovů. katalyzátor pak stojí zhruba to samé jak DPF
7. turbo má dnes i spousta benzínu - TFSI, TSI apod...
8. pokud bychom všichni jezdili na benzín, bude jeho cena která už je opět vyšší jak cena nafty, na takové úrovni že se z toho posereme
9. benzinové výpary obsahují benzen, tzn. de garáží umístěných pod domem by benzinák neměl zavítat, jelikož molekula benzenu je tak malá, že projde v pohodě betonovým stropem až do místnosti, kde se hromadí, a jak jistě víme benzen je rakovino tvorná látka !
10. o tom, že nafta se dá sehnat i z jiných zdrojů psát nebudu, ne každý máme tuto možnost, já také ne a není to většinou ani legální...
11. možnost poruchy vstřikovačů je možná jak u benzínu i nafty, u benzínu jsou samozřejmě méně zatížené, avšak, také jak kdy, u benzínu zase navíc odchází svíčky, kabely, cívky, apod...

ZHODNOCENÍ - každý motor a palivo má svoje mouchy, stím se počítat musí, každému vyhovuje něco jiného, a LPG/CNG nelze brát jako plnohodnotnou náhradu, jakmile se budou dělat motory výhradně na plyn jako má nyní u nás MHD, pak bude jistě situace jiná...proč myslíte že při předělávce pořád motor stratuje na původní palivo ? protože je to nedokobalá přestavba, která při startu blbne...
reitmeier
Manager Týmu

Příspěvek od reitmeier »

S extremehany v podstatě souhlas. Technologie jde dopředu, takže i vstřikování LPG ušlo velký kus cesty a je úplně jinde, než když se začalo dávat do Felicií. Je pravda, že motor na to v prvovýrobě nebyl stavěný, ale tady opět vidím přínos "ameriky", jelikož se jedná o festovní a přitom jednoduchý motor, který i s plynem jezdí jakoby nic a na výdrži motoru to není skoro znát. Je sice třeba domazávat a mít jiné svíčky, ale pokud se dodržuje servis plynu (domazávání, filtry plynné a kapalné fáze), tak to to auto nepozná, jezdí za poloviční náklady a dle současných zařízení na LPG bez ztráty výkonu. Proto je i lepší koupit benzíňáka a plyn si nechat dodělat. Člověk ví, co tam dává, má na to záruku a servisuje sám - jakože ví, že ten servis se dělá. U koupeného auta, které už LPG má nevíš, jestli se na servis LPG nesralo a v jakém stavu je díky tomu motor.

Ale je to jak jsi psal, každé auto má něco. Mě se spíš líbí, že třeba u 300Céčka by člověk jezdil s výkonem jako kráva a díky LPG se super spotřebou. A neřešil dvouhmoťák, turbo, DPF, vstřiky...........
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

já teda místo LPG bych řešil Ethanol. Kamoš už na to jezdí na hyundai. a je spokojen. Zatím to ladí a přestavba je levnější jak na plyn.
Plyn si sice drži poloviční cenu benzínu ale ethanol 10 kč od benzínu a přestavba není tak drahá, a spotřeba je stejná, ba i menší. podle stylu jízdy.
Mít benzím, tak o tom uvažuji taky, a netrápí mě pravidelný servisy LPG , podzemní garáže e tak...
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Odpovědi k níže uvedeným bodům....
1. VIF tam lít nikdy nebudu, nikoho v okolí neznám, kdo by ho tam lil...
2-6.Hlavní výhodou přestavby na LPG je téměř poloviční úspora nákladů oproti provozu na benzín. Cena LPG je ve srovnání s benzínem je dlouhodobě v celoročním průměru prakticky poloviční. Spotřeba propanbutanu v litrech je oproti benzínu vyšší cca o 10-15 %. Motor má zato klidnější a tišší chod a méně se opotřebovává, protože v něm nevznikají karbonové usazeniny (za použití systému na ochranu ventilů a ventilových sedel FLASHLUBE !!). to jsem jen tak namátkou dohledal, ale na netu je toho daleko víc v tom smyslu, že LPG je šetrnější jak běžné palivo...
7. TFSI ani TSI nemám, mám VVTi
8. Aspoň, že s tou naftou někdo jezdí Smile
9. Garáž mám mimo obytné prostory
10. Asi ano, toto se mně netýká
11. Nevím, asi ano, ale nikde jsem to třeba tady nečetl Smile
Takže z mojí strany nevidím jedinej důvod proč jít do nafty.....
100 lidí 100 názorů.....Nechme to bejt Smile
extremehany píše:
Roman Jašek píše:

2. u moderních motorů pokud se dává LPG/CNG , tak se musí doinstalovat přimazávání ventilů, protože motor je špatně mazán
4. motor který není konstrukcí přímo stavěn na LPG/CNG, nevydrží tolik jako na původní palivo
6. DPF není zas tak hrozná věc, dá se obejít, za to benziňák má katalyzítor, které jsou v poslední době oblíbené ke krádežím díky vysokému obsahu drahých kovů. katalyzátor pak stojí zhruba to samé jak DPF
8. pokud bychom všichni jezdili na benzín, bude jeho cena která už je opět vyšší jak cena nafty, na takové úrovni že se z toho posereme
9. benzinové výpary obsahují benzen, tzn. de garáží umístěných pod domem by benzinák neměl zavítat, jelikož molekula benzenu je tak malá, že projde v pohodě betonovým stropem až do místnosti, kde se hromadí, a jak jistě víme benzen je rakovino tvorná látka !
10. o tom, že nafta se dá sehnat i z jiných zdrojů psát nebudu, ne každý máme tuto možnost, já také ne a není to většinou ani legální...
11. možnost poruchy vstřikovačů je možná jak u benzínu i nafty, u benzínu jsou samozřejmě méně zatížené, avšak, také jak kdy, u benzínu zase navíc odchází svíčky, kabely, cívky, apod...

ZHODNOCENÍ - každý motor a palivo má svoje mouchy, stím se počítat musí, každému vyhovuje něco jiného, a LPG/CNG nelze brát jako plnohodnotnou náhradu, jakmile se budou dělat motory výhradně na plyn jako má nyní u nás MHD, pak bude jistě situace jiná...proč myslíte že při předělávce pořád motor stratuje na původní palivo ? protože je to nedokobalá přestavba, která při startu blbne...
extremehany
Věčnej rejpal

Roman Jašek píše:Odpovědi k níže uvedeným bodům....
1. VIF tam lít nikdy nebudu, nikoho v okolí neznám, kdo by ho tam lil...
2-6.Hlavní výhodou přestavby na LPG je téměř poloviční úspora nákladů oproti provozu na benzín. Cena LPG je ve srovnání s benzínem je dlouhodobě v celoročním průměru prakticky poloviční. Spotřeba propanbutanu v litrech je oproti benzínu vyšší cca o 10-15 %. Motor má zato klidnější a tišší chod a méně se opotřebovává, protože v něm nevznikají karbonové usazeniny (za použití systému na ochranu ventilů a ventilových sedel FLASHLUBE !!). to jsem jen tak namátkou dohledal, ale na netu je toho daleko víc v tom smyslu, že LPG je šetrnější jak běžné palivo...
7. TFSI ani TSI nemám, mám VVTi
8. Aspoň, že s tou naftou někdo jezdí Smile
9. Garáž mám mimo obytné prostory
10. Asi ano, toto se mně netýká
11. Nevím, asi ano, ale nikde jsem to třeba tady nečetl Smile
Takže z mojí strany nevidím jedinej důvod proč jít do nafty.....
100 lidí 100 názorů.....Nechme to bejt Smile
extremehany píše:
Roman Jašek píše: Nazdar Honzo :wink: Na drahej provoz si nestěžuju, tankuju kde se mně zlíbí, nic do benálu neliju (co je vlastně ten VIF, jak to tady všichni naftový magnáti píšete), v zimě v -20 startuju bez nějakýho problému a po chvilce topím.....Teď to plánuju hodit na LPG a budu vysmátej bez nějakejch starostí, že mně odejde turbo, dvouhmoťák, DPF, žhaviče, vstřiky......No reitmeier si to zavčas uvědomil a jestli toho D-CATa prodá (bude to mít hodně těžký aby to prodal za nějakou slušnou cenu) bude usínat s klidnějším pocitem co ho může v autě třeba potkat :wink:

já zastánce nafty nikdy nebyl, ale ani ji neodsuzuji, ale s mým nájezdem 50 000 km ročně, je benzín tak nějak tabu...
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Však jasný, nechme to bejt...... :wink:
Odpovědět

Zpět na „Avensis“