5g Gti - zajímavosti - prasklý rozvoďák - kouslá pumpa

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Uživatelský avatar
MichalS
Manager Týmu
Příspěvky: 469
Registrován: sob 17.11.2007, 09:25
Bydliště: Blansko
Kontaktovat uživatele:

5g Gti - zajímavosti - prasklý rozvoďák - kouslá pumpa

Příspěvek od MichalS »

Ahoj,
musím se s Vámi kolegové o něco podělit. Koupil jsem si zase jednou za čas 5g Gti na ND. Motor nešel nastartovat a abych Vám řekl pravdu když jsem si byl auto jen obhlédnout ani jsem neměl chuť jej startovat a taky jsem jej nestartoval - svíčky měl boreček vydělané s tím že to prý nedává jiskru. Po několika hodinách rozmýšlení jsem to nakonec vzal (ne kvůli motoru, chtěl jsem mít pro sebe v zásobě pár věcí).

Tak to zkouším doma natočit a ejhle co to je za zvuky ? To je jako kdyby to nemělo tlaky.

Indučka nedávala jiskuru > ECM jede a diagnostika nevypisuje chyby > proč to teda sakra nedává jiskru ? Aha asi nesnímají Hallovy sondy takže rozdělovač se netočí :) > vačky se netočí ... :roll: 8). Tak jsem se "těšil" na prasklý řemen ale po sundání krytu byl na místě.

Tak jsem to rozhodil a jejda co jsem z toho vykuchal.

Řemen vypadá "strašně" ale tohle bychom asi ještě pochopili...
Obrázek

Tohle už asi ne :D
Obrázek

Moc pěkná pumpa - taková vyvrácená. Auto má podle tachecu najeto 200tis, podle stavu interiéru a karoserie bych řekl že je to reálné. Pumpa byla asi stále původní, řemen vypadal měněný.
Obrázek

No a ještě "hezky vybroušená" a úplně zakousnutá
Obrázek

------------------------------

Hoši s tím asi tak dlouho blbli až tu tekoucí pumpu úplně zbrousili a ta se natvrdo sekla - neumím si představit co se z toho muselo ozývat za zvuky. Nejde s ní ani pootočit. Při pokusech o startování se pak řemen dole úplně rozsypal - ale neprasknul.

------------------------------

No nic, nahodil jsem moji starou vodní pumpu co jsem si měnil před rokem, k tomu jsem nahodil můj starý rozvodový řemen. Dále jsem vyměnil spodní kladku - auto asi delší dobu stálo, nejspíš do ní trochu nakapala voda a při pootáčení nešla úplně lehko. Samozřejmě to není na běžný provoz to je jasné, ale kdybych chtěl někomu ukázat motor tak to stačí.

Po složení a kontrolním protočení už to jisku dávalo, no aby ne :twisted: . Tak jsem to protočil a na brnk to chytlo. Pak stačilo udělat pár dodělávek kolem auta a už jsem si to frčel za domem na testovací jízdu.

Bohužel musím říct že oproti tomu mému LPG to má tah o kategorii výš, motor necvaká neklepe a má pěkný zvuk.

Foto motoru bohužel zatím nahodit nemůžu. V autě je nový chladič, předchozí byl totálně shnilý bouraný a lepený, trochu moc na chladič. Byl v kufru auta a uletěl mu skoro celý horní kryt s víčkem takže to kompletně motorový prostor osprchovalo na oranžovo, musím to nechat někde umýt :lol: No jo no, vyměnili chladič a pak se jim kousla pumpa.

Veřím, že z TF by možná někdo nouzově s tekoucí pumpou někam dojel za předpokladu dolévání vody. Ale s hlukově se projevující pumpou by to už ais nechal každý raději doma nebo v servise, holt je tohle asi téměř nejvyšší level, vyšší by snad byl kdyby to rozvodové kolečko pumpy úplně vypadlo.
Uživatelský avatar
Keeek
Věčnej rejpal
Příspěvky: 640
Registrován: úte 18.09.2007, 21:41
Bydliště: Děčín

Příspěvek od Keeek »

Tak to dopadá když se dělají rozvody bez výměny vodní pumpy... :D :D :D
TA40,1UZF(G)E
ST185,3SGTE
LS400,1UZFE
LS400,1UZFE
Ducati Monster S4R
Ducati 900 SS
Spondon Yamaha 1200 turbo
"Nejsem už tak malý,abych si kupoval obyčejná auta..."
Odpovědět

Zpět na „Celica“