zadny zavery z toho nedelam a ani by me to nenapadlo delat, jen se me jeden uzivatel fora pres SZ ptal,jak je to na sestku pruzny,tak jsem to dneska zkusil. Z tech 60 km/h je sestka samozrejme blbost, motor se poradne podtaci. Asi jsem porad ovlivnenej tim dieselem a kdyz me zbrdi na dalnici kamion,tak je mi nejak proti srsti radit 3. Ale jinak jsem spokojenej a nevolil bych jinej motor, mozna dvoulitr, ale myslim, ze na tom vykonove nebude o nic lip.CommonUser píše:To si robil diesel test ? Preco si netestoval zo 100 na 140 na 3ke ?kadel píše:Tak jsem dneska zkousel pruzny zrychleni toho trhace asfaltu. Z 60 na 100 km/h na trojku za 7 vterin, na ctyrku 12 a na sestku 17 vterin. Ze 100 tacho na 140 tacho na sestku "krasnych" 27 vterin
Ten vymysel nemeckych novinarov nemusis opakovat.
Diesel testuju v max priebehu tociveho momentu, preco nemozes urobit podobny test pre hladky benzin ?
Ak chcem max zrychlenie, tak musim zohladnit vykonovu krivku motora (+prevodovka), chlope !
Predbiehaci test ADAC zo 60 na 100 zvladol Avis rovnako ako Passat 1,4 TSI 150 PS DSG. (Tusim 6 sekund ?)
Znie to ako vysmech, ak ti chyba turbo, tak si zle zaparkoval
vykon 1,8 95 kw ??
RAV4 HSD FWD
-
- Navigátor
To asi budes, ja kdyz vyjizdim benzinovym Ave z Prahy po D8 tak dokud je povolenych 80km/hod tak jedu na 4., tak 200 metru pred ceduli "dalnice" tam dam 3. a tesne pred ceduli plyn az na podlahu a drzim do 130km/hod, coz zase teda neni tak dlouha doba.kadel píše:Asi jsem porad ovlivnenej tim dieselem a kdyz me zbrdi na dalnici kamion,tak je mi nejak proti srsti radit 3.
Kdyz jedu naftovym Ave, tak podrazuji jen na 4. a zrychleni z 80 na 130 subjektivne neni tak razantni, zmerene na stopkach to ale nemam. Na 3. bych se tenhle diesel v takovehle situaci trapit neodvazil, asi by to na 3. ani uz moc netahlo.
Avensis T25 2.0 D4 VVTi, sedan, 11/2004
ex: Avensis T25 2.0 D4D/85kW, kombi, 12/2004
- extremehany
- Věčnej rejpal
Prave tam jsem to dneska meril, ale az na tom horizontu u byvale JETky.MadButcher píše:To asi budes, ja kdyz vyjizdim benzinovym Ave z Prahy po D8 tak dokud je povolenych 80km/hod tak jedu na 4., tak 200 metru pred ceduli "dalnice" tam dam 3. a tesne pred ceduli plyn az na podlahu a drzim do 130km/hod, coz zase teda neni tak dlouha doba.kadel píše:Asi jsem porad ovlivnenej tim dieselem a kdyz me zbrdi na dalnici kamion,tak je mi nejak proti srsti radit 3.
Kdyz jedu naftovym Ave, tak podrazuji jen na 4. a zrychleni z 80 na 130 subjektivne neni tak razantni, zmerene na stopkach to ale nemam. Na 3. bych se tenhle diesel v takovehle situaci trapit neodvazil, asi by to na 3. ani uz moc netahlo.

Jinak kdyz najedu na D8 u Kralup smer Praha a slapu na to, co to da, tak nahore na kopci mam 180, se starym D4D 85 kW, jsem mel 170, takze to pojede podone.
RAV4 HSD FWD
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ak sa smiem spytat, tak kolko mas km, ze to porovnavas so zajazdenym dieslom ?kadel píše:Jinak kdyz najedu na D8 u Kralup smer Praha a slapu na to, co to da, tak nahore na kopci mam 180, se starym D4D 85 kW, jsem mel 170, takze to pojede podone.
Blizim sa k 30 tkm a pocitujem dalsie zlepsenie, aj ked uz nie take, ake bolo po 10 tkm. Zasa lepsie taha a je aj tichsi (ta sa asi skor zohreje)...
Spotrebou som pri beznej jazde medzi 1,2 TSI a 1,4 TSI

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Neco kolem 10 800 km a je fakt, ze se mi zda taky zivejsi. No a ten muj diesel mel 285 000 km, takze uz byl zase vybehany.CommonUser píše:Ak sa smiem spytat, tak kolko mas km, ze to porovnavas so zajazdenym dieslom ?kadel píše:Jinak kdyz najedu na D8 u Kralup smer Praha a slapu na to, co to da, tak nahore na kopci mam 180, se starym D4D 85 kW, jsem mel 170, takze to pojede podone.
Blizim sa k 30 tkm a pocitujem dalsie zlepsenie, aj ked uz nie take, ake bolo po 10 tkm. Zasa lepsie taha a je aj tichsi (ta sa asi skor zohreje)...
Spotrebou som pri beznej jazde medzi 1,2 TSI a 1,4 TSI

RAV4 HSD FWD
- CommonUser
- Věčnej rejpal
-
- Navigátor
Koukam ze asi jezdis stejnou trasu jako ja - Kralupy-Praha a zpet? Mam to +/- jako ty, pul dalnice, zbytek mesto a to nez dojedu z domu na Uzicich na D8 (od Kralup). Kolik ze ti ta 1.8 zere pri tomto rezimu? Ja mam na 85kW dieslu 6,2-6,6 a na 114kW benzinu jak kdy - od 8,0 klidne do 9,8, podle toho jak kvalitni benzin zrovna natankuju a jak hodne se mi chce zavoditkadel píše: Denne 50 km, z toho 25 km dalnice, zbytek mesto.

- extremehany
- Věčnej rejpal
se někdo má, když může reálně porovnávat benál -naftuMadButcher píše:Koukam ze asi jezdis stejnou trasu jako ja - Kralupy-Praha a zpet? Mam to +/- jako ty, pul dalnice, zbytek mesto a to nez dojedu z domu na Uzicich na D8 (od Kralup). Kolik ze ti ta 1.8 zere pri tomto rezimu? Ja mam na 85kW dieslu 6,2-6,6 a na 114kW benzinu jak kdy - od 8,0 klidne do 9,8, podle toho jak kvalitni benzin zrovna natankuju a jak hodne se mi chce zavoditkadel píše: Denne 50 km, z toho 25 km dalnice, zbytek mesto.

Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
jezdi s tim manzelka do prace, ale z chvaterub do bohnic,sjizdi ve zdibech. V tomhle rezimu mi to zere 8,2 az 8,5. Mame tam na hovno ten postrizinskej kopec, ten dost zveda spotrebu.MadButcher píše:Koukam ze asi jezdis stejnou trasu jako ja - Kralupy-Praha a zpet? Mam to +/- jako ty, pul dalnice, zbytek mesto a to nez dojedu z domu na Uzicich na D8 (od Kralup). Kolik ze ti ta 1.8 zere pri tomto rezimu? Ja mam na 85kW dieslu 6,2-6,6 a na 114kW benzinu jak kdy - od 8,0 klidne do 9,8, podle toho jak kvalitni benzin zrovna natankuju a jak hodne se mi chce zavoditkadel píše: Denne 50 km, z toho 25 km dalnice, zbytek mesto.

RAV4 HSD FWD
-
- Navigátor
Tak jsem to skoro trefil. My jezdime z Lešan na Prosek (a pak jeste obvykle kousek zpatky do Letnan), z dalnice sjizdime az na Proseku. Stribrny kombi potkavame kolem Kralup obcas taky, ale nase jsou sedy kombi (diesel) a stribrnezeleny sedan (benzin), obrazek dole.kadel píše:jezdi s tim manzelka do prace, ale z chvaterub do bohnic,sjizdi ve zdibech. V tomhle rezimu mi to zere 8,2 az 8,5. Mame tam na hovno ten postrizinskej kopec, ten dost zveda spotrebu.MadButcher píše:Koukam ze asi jezdis stejnou trasu jako ja - Kralupy-Praha a zpet? Mam to +/- jako ty, pul dalnice, zbytek mesto a to nez dojedu z domu na Uzicich na D8 (od Kralup). Kolik ze ti ta 1.8 zere pri tomto rezimu? Ja mam na 85kW dieslu 6,2-6,6 a na 114kW benzinu jak kdy - od 8,0 klidne do 9,8, podle toho jak kvalitni benzin zrovna natankuju a jak hodne se mi chce zavoditkadel píše: Denne 50 km, z toho 25 km dalnice, zbytek mesto.pres chvateruby obcas jezdi stribrny kombi,ale myslim,ze v tom vidam nejakou babu,neni to manzelka?
kdyz jsem mel 85kw diesel,tak jsem jezdil kolem tech sesti,ale to nebyla jeste tahle trasa.
Uz se teda nemusim stydet ze s dvoulitrem benzinem v podobnem rezimu nejdu pod 8 litru?

mad: ja myslim,ze mas krasnou spotrebou. Sestra jezdi do Dablic s Mazdou 6, 2,0 benzin, kombi, 108 kW stejnou trasu a nejde pod 9, spis jezdi za 9,5. A ja jsem rad, ze jsi to sem napsal, protoze kluci tady s 1,8 jezdi za 7, tak jsem myslel, ze mame se zenou levy nohy kdyz se pod 8 nedostaneme.
Jak ti v zime startuje diesel? Mne nestartoval, tak jsem se ho taky proto zbavil. Jinak me spis potkas ve sluzebaku, bilej Ford Tourneo Connect s napisem GEA na dverich

RAV4 HSD FWD
-
- Navigátor
Prave kdyz vidim spotreby tech 1.8 v T27 tak mam taky vzdycky pocit ze je s mym autem neco spatne. Pak si stejne uvedomim ze i kdybych jezdil za o dva litry vic nez oni tak se mi kvuli tomu auto menit nevyplati, a i ten rozdil ve spotrebe meho benzinoveho oproti memu naftovemu autu me nechavaji v klidu, protoze vim ze na tom benzinovem to co zaplatim navic za palivo tak zase usetrim na servisu, a to i na tom pravidelnem tzn. pokud se nerozbije nic neocekavaneho navic jako napriklad turbo nebo vstrikovace.
V unoru kdyz byly ty tuhe mrazy tak jsme jednou naftaka nenastartovali vubec po tom co asi 4 dny stal pred barakem, potom vymena palivoveho filtru a pak to pri kazdodennim pouzivani startovalo sice blbe ale nakonec to vzdycky chytlo. Nafta Top Q od Benziny, standardni davka zimniho VIFu, priste asi pri takovych mrazech dam davku aspon dvojitou.
Ted zkousim jezdit na MaxxMotion naftu od OMV, nejsou v ni zadne bio-sracky takze v zime ma byt odolna proti zamrznuti az do -35°C coz by snad v kombinaci s VIFem melo ustat jakoukoliv nasi zimu. Zajimave je, ze tohle je zatim nejlepsi nafta pro muj motor - auto jede nejlip co jsem zatim zazil. Jako laik si troufnu tvrdit, ze za vetsinou problemu naftovych motoru v Avensisech jsou prave ty bio-sracky! Samozrejme jenom v pripade ze trefite na kvalitni naftu, jinak u nasich prasackych cerpacek staci to jejich vlastni "lokalni" praseni dobre nafty samo o sobe k tomu aby nase motory prestavaly jet tak jak maji.
Uprimne - naftove auto si uz urcite nekoupim, a vim je nas takovych tady na foru vic. 1.8 T27 se mi jevi jako idealni pristi auto. Ne kvuli tem spotrebam co tady kluci pisou - kaslat na to, kdyby do Ave davali spolehlivy benzinovy trilitr sestivalec tak uz ho mam - ale jde mi jenom to aby byl motor co nejjednodussi a tedy potencialne spolehlivy.
Protoze tohle vlakno je ale o slabem vykonu jednoho konkretniho 1.8 T25, tak abych nebyl uplne OT tak pridam i svoji trosku pro tabika - zkus nejdriv natankovat aspon dve nadrze opravdu kvalitniho benzinu at vyloucis tento problem - ja bych dal Agip SuperTECH 95 doplneny VIFem - a pak to parkrat poradne prozen, na dalnici na trojku az po omezovac. Vim o cem pisu, muj 2.0i D4 taky nechce vubec jet kdyz do nej naleju nekvalitni benzin, pokud ale dostane to co potrebuje, nejradsi 98 oktanu, tak je to fakt RAKETA a ta 1.8i zase o tolik slabsi byt nemuze (mel jsem Nissana Primeru 2.0i 96kW, 215tis km a to byl taky rychlik). K tomu bych vymenil i palivovy filtr a zkontroloval svicky jestli jsou OK a jestli jsou tam ty co tam patri (mozna uz jsi to udelal).
P.S. kadel - fotka zavadi, vypada to vsude stejne a tohle je u Nelahozevsi.
V unoru kdyz byly ty tuhe mrazy tak jsme jednou naftaka nenastartovali vubec po tom co asi 4 dny stal pred barakem, potom vymena palivoveho filtru a pak to pri kazdodennim pouzivani startovalo sice blbe ale nakonec to vzdycky chytlo. Nafta Top Q od Benziny, standardni davka zimniho VIFu, priste asi pri takovych mrazech dam davku aspon dvojitou.
Ted zkousim jezdit na MaxxMotion naftu od OMV, nejsou v ni zadne bio-sracky takze v zime ma byt odolna proti zamrznuti az do -35°C coz by snad v kombinaci s VIFem melo ustat jakoukoliv nasi zimu. Zajimave je, ze tohle je zatim nejlepsi nafta pro muj motor - auto jede nejlip co jsem zatim zazil. Jako laik si troufnu tvrdit, ze za vetsinou problemu naftovych motoru v Avensisech jsou prave ty bio-sracky! Samozrejme jenom v pripade ze trefite na kvalitni naftu, jinak u nasich prasackych cerpacek staci to jejich vlastni "lokalni" praseni dobre nafty samo o sobe k tomu aby nase motory prestavaly jet tak jak maji.
Uprimne - naftove auto si uz urcite nekoupim, a vim je nas takovych tady na foru vic. 1.8 T27 se mi jevi jako idealni pristi auto. Ne kvuli tem spotrebam co tady kluci pisou - kaslat na to, kdyby do Ave davali spolehlivy benzinovy trilitr sestivalec tak uz ho mam - ale jde mi jenom to aby byl motor co nejjednodussi a tedy potencialne spolehlivy.
Protoze tohle vlakno je ale o slabem vykonu jednoho konkretniho 1.8 T25, tak abych nebyl uplne OT tak pridam i svoji trosku pro tabika - zkus nejdriv natankovat aspon dve nadrze opravdu kvalitniho benzinu at vyloucis tento problem - ja bych dal Agip SuperTECH 95 doplneny VIFem - a pak to parkrat poradne prozen, na dalnici na trojku az po omezovac. Vim o cem pisu, muj 2.0i D4 taky nechce vubec jet kdyz do nej naleju nekvalitni benzin, pokud ale dostane to co potrebuje, nejradsi 98 oktanu, tak je to fakt RAKETA a ta 1.8i zase o tolik slabsi byt nemuze (mel jsem Nissana Primeru 2.0i 96kW, 215tis km a to byl taky rychlik). K tomu bych vymenil i palivovy filtr a zkontroloval svicky jestli jsou OK a jestli jsou tam ty co tam patri (mozna uz jsi to udelal).
P.S. kadel - fotka zavadi, vypada to vsude stejne a tohle je u Nelahozevsi.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Prave preto som opisal spotrebu trochu "vedecky" (moje vlakno, kde si ma podpichol ohladom sledovania spotrebykadel píše:mad: ja myslim,ze mas krasnou spotrebou. Sestra jezdi do Dablic s Mazdou 6, 2,0 benzin, kombi, 108 kW stejnou trasu a nejde pod 9, spis jezdi za 9,5. A ja jsem rad, ze jsi to sem napsal, protoze kluci tady s 1,8 jezdi za 7, tak jsem myslel, ze mame se zenou levy nohy kdyz se pod 8 nedostaneme.Jak ti v zime startuje diesel? Mne nestartoval, tak jsem se ho taky proto zbavil. Jinak me spis potkas ve sluzebaku, bilej Ford Tourneo Connect s napisem GEA na dverich

Kazdy vidi tvoju spotrebu, ale nikto tvoj porfil trate, ktory sa na spotrebe podiela najviac.
Ano, ak vezmem ciste 4km DE jazdy, ktore taham tiez do kopca s 3 semaformi, tak idem k 9 v lete a cez 10 v zime. Motor sa ledva zacina ohrievat. Na SK robim dlhsie trate aj pod 6. Tak si vyber.
Neviem ako mas uz zabehnuty motor, ale mne to uz taha aj pri 1500. Skusal som na 3 ke cca 40 - 150. 6 ka uz je na tychto otackach len udrziavacia na rovinke.
Tomu cloveku, co chcel test na 6ke pri nizkych otackach by som nieco odkazal ... nieco nepekne. Moze to drzat na 4ke do 200 a nemusi vobec radit. Zmysel 6ky na 1,8 je iny ako na nafte. Alebo sa niekomu zda prevod 6ky do 270 podobny ako na nafte ???
Bud budes radit (ak treba) alebo bude riesit naftove "zabavky", ina cesta zatial nie je.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Ja bych to nevidel tak tragicky. O ten motor ma zajem, tak se vyptava, protoze sehnat tuhle predvadecku je u nas slozity.CommonUser píše:Tomu cloveku, co chcel test na 6ke pri nizkych otackach by som nieco odkazal ... nieco nepekne.
Kdyz uz tady piseme mimo tema, chci se te na neco zeptat. Auto znas urcite vic nez ja, tak by me zajimalo, jestli v aute neni pripravena kabezal na elektricke sklapeni zrcatek. To je asi jediny, co mi chybi a kdyby tam ta kabelaz byla, tak bych si dokoupil ovladani zrcatek, listu pristrojovky a v Polsku zrcatka s motorkem. Ty je taky nemas el. sklapeny, co? Jeste by mi nevadilo samostmivaci zrcatko, ale to bez destovyho senzoru pry nejde a okno kvuli tomu kupovat nebudu.
RAV4 HSD FWD