Yaris r.v.2000 - výměna svíček
Yaris r.v.2000 - výměna svíček
Vlastním již 12. rok Yarise 1.0 vvt-i, najeto cca 60000km a chtěl bych se zeptat, v kolika km se mění zapalovací svíčky. Dosud nebyly měněny-auto v poslední době o něco hůře jede a má nepravidelný chod na volnoběh. Tak podle toho usuzuji, že by možná mohlo jít o svíčky. Díky za odpověď.
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Malo by to byt na nich napisane a este podla vybojky vid tu http://www.densoiridium.com/
Ale osobne si myslim, ze tam budes mat klasiku.
Ale osobne si myslim, ze tam budes mat klasiku.
svíčky měním podle toho jak se auto "rozjede na dvojku" bez ohledu na kilometry. Normální NGK stojí kolem 150 kč/kus, platinové a iridiové jsou na můj vkus v poměru cena/výkon příliš drahé a záruka že vydrží žádná a závodní motor z toho stejně nebude.
dává se denso nebo ngk - na webu jsou konfigurátory, objednávají se a kupují nejlíp asi přes internet (http://www.svickyngk.cz/)
dává se denso nebo ngk - na webu jsou konfigurátory, objednávají se a kupují nejlíp asi přes internet (http://www.svickyngk.cz/)
Jak jsem psal, rozjedu se po rovině i na dvojku a vyjedu Lumírovu ulici na dvojku a v horní části mohu zpomalit i znovu akcelerovat… pokud to tak není vyměním svíčky, to je všechno.
Netvrdím, za vším jsou svíčky. Jenom mi kvuli cukání a netáhnutí v nízkých otáčkách měnili v záruce i řídící jednotku…což nepomohlo…

Netvrdím, za vším jsou svíčky. Jenom mi kvuli cukání a netáhnutí v nízkých otáčkách měnili v záruce i řídící jednotku…což nepomohlo…

- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jasný, každý má nějaký způsob 
Jinak se vrhnu taky na výměnu, přecijen už mám natočeno něco málo přes 130000km, takže je i čas na výměnu.
Dneska mi PPL dovalilo nové NGK BKR5EYA-11 za cenu neuvěřitelných 69,-Kč s DPH ... koupeno v www.autodily-cardo.cz (mohu doporučit, např. olej 5W40 Shell za 498,-/4L)

Jinak se vrhnu taky na výměnu, přecijen už mám natočeno něco málo přes 130000km, takže je i čas na výměnu.
Dneska mi PPL dovalilo nové NGK BKR5EYA-11 za cenu neuvěřitelných 69,-Kč s DPH ... koupeno v www.autodily-cardo.cz (mohu doporučit, např. olej 5W40 Shell za 498,-/4L)
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
- telleke
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes vyměnil svíčky. Při předchozí výměně, asi v 60000km, tam někdo nacpal BOSCH Super 4. Jsou to 4 bodové svíčky s odtrhem 1,25mm. Tedy naprosto nevyhovující. Nicméně auto s nimi jezdilo. Nebyly ještě v tak hrozném stavu. Myslím, že nějaký ten desetitisíc by ještě daly.
Teď jsou tam japonci
a už při první zkoušce po výměně mohu prohlásit, že je to hned o něčem jiném. Teď auto jede mnohem lépe v nízkých otáčkách, na volnoběh má kultivovanější hod a lépe jde za plynem. Už jenom to, že se auto rozjede na 1ku bez plynu bez nějakého třesu, nebo velkého poklesu otáček mluví za své.
Jinak jsou to 100% origo, žádná kopie.
Jinak výměna se mi povedla za necelých 20 minut. Svíčky jsou hooodně hluboko, ale perfektně přístupné na výměnu.
Teď jsou tam japonci

Jinak jsou to 100% origo, žádná kopie.
Jinak výměna se mi povedla za necelých 20 minut. Svíčky jsou hooodně hluboko, ale perfektně přístupné na výměnu.
Toyota Yaris Verso 1.3VVTi rv. 12/2000, Toyota Yaris 1.0VVTi rv. 11/2001
Re:
telleke píše:Jasný, každý má nějaký způsob
Dneska mi PPL dovalilo nové NGK BKR5EYA-11 za cenu neuvěřitelných 69,-Kč s DPH ... koupeno v http://www.autodily-cardo.cz (mohu doporučit, např. olej 5W40 Shell za 498,-/4L)
Pozor na to ten olej Shell 5W40 za 500 předpokládám 4L je blbost tolik nejstojí ani Mogul. Je uplně šíleně levnej nezdá se ? Někde jsem nedávno četl o dovážení olejů z číny který se míchaj v polsku do originálních balení. Bylo to poznat je skrze výrobní číslo který bylo nesmyslný. S těma ostatníma dílama mohou to být napodobeniny k nerozeznání. V číně je dokonce veletrh napodobenin a zároveň černej trh kde se za oponou mužou s kýmkoliv domluvit o kopie a následné dodávání. (protože z číny není problém cokoliv vyvážet za účelem obchodu) Tenkrát se jednalo o originální baterky Nokia které měli i kolek ale je toho víc dneska se padělaj i šampony. Pozor na to a používat trochu hlavu.
Re: Yaris r.v.2000 - výměna svíček
bulshit... 5W-40 se da sehnat i za 50 CZK litr..... Je to v pohode...
Back in Czech.