vykon 1,8 95 kw ??
-
- Člen Týmu
Neříkám, že je to na závodění, jak píšeš,je to pohodlný rodinný vůz, ale když na to přijde, není to zas takový lenivec, který podle slov některých tady: vůbec nejede. Ano měl jsem Corollu E12 Tsport 141kw, která mi točila 8200otáček a ano VVTl-i byl mazec, kdy chytala druhý dech při vyšších otáčkách, kde se zapnul proměnný zdvih ventilů, Avouš je rodinné, nebo řekněme větší pohodlné auto pro běžně ježdění, které nevyvolává zrovna moc emoci za volantem - to je fakt, spolehlivě v klidné a příjemné jízdě zaveze kam člověk potřebuje. Ale motor 1,8 95kw mi přijde slušný, navíc Avensis není zas tak těžký jako například A6 avant nebo jiní. Slabší motor bych ale už do toho nebral. Ono z vlastní zkušenosti musím ale říct, že taky záleží jak se auto zajede,sám jsem to zažil ve firmě kde se kupovali nové Renaulty Megane - úplně stejné,výbava,motor atd., každého měl někdo jiný z kolegů a když jem měl půjčené jedno a pak na služební cestu druhé, byly opravdu jiné, jedno línější,nechtělo se mu do otáček a druhé fičelo jak bejk, pořád hlatalo otáčky výš a výš a to mi potvrdil i kolega, který jel taky nezávisle na obou. Navíc například švagr má nové Mondeo kombi 1,8tdci už 4 roky myslím 93kw a nejel s tím víc jak 140km a to snad asi jen 4x za celou dobu, jen tak s tím proplouvá krajinou... takže tak.
Mal si na mysli starsiu s tdi, alebo novsiu 180ps tsi?Roman Jašek píše:Tak tak, moje slova rencku, na závodění jsou jiný auta...Toto je vyloženě rodinný pohodlný vůz...A ta fábie pokud bude RSko, tak jsme v prdeli všichni co se týče Avíků....Možná nějakej D-CAT by jí mohl sekundovat

Toyota Auris TS Hybrid 2016
-
- Věčnej rejpal
Myslím, že bychom tady měli problém s tím TDIčkem, a to TSI to už je jiná liga...Gabo píše:Mal si na mysli starsiu s tdi, alebo novsiu 180ps tsi?Roman Jašek píše:Tak tak, moje slova rencku, na závodění jsou jiný auta...Toto je vyloženě rodinný pohodlný vůz...A ta fábie pokud bude RSko, tak jsme v prdeli všichni co se týče Avíků....Možná nějakej D-CAT by jí mohl sekundovat

Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
- extremehany
- Věčnej rejpal
Tak to je možné že není moc dobře zajetarencektoyota píše:Neříkám, že je to na závodění, jak píšeš,je to pohodlný rodinný vůz, ale když na to přijde, není to zas takový lenivec, který podle slov některých tady: vůbec nejede. Ano měl jsem Corollu E12 Tsport 141kw, která mi točila 8200otáček a ano VVTl-i byl mazec, kdy chytala druhý dech při vyšších otáčkách, kde se zapnul proměnný zdvih ventilů, Avouš je rodinné, nebo řekněme větší pohodlné auto pro běžně ježdění, které nevyvolává zrovna moc emoci za volantem - to je fakt, spolehlivě v klidné a příjemné jízdě zaveze kam člověk potřebuje. Ale motor 1,8 95kw mi přijde slušný, navíc Avensis není zas tak těžký jako například A6 avant nebo jiní. Slabší motor bych ale už do toho nebral. Ono z vlastní zkušenosti musím ale říct, že taky záleží jak se auto zajede,sám jsem to zažil ve firmě kde se kupovali nové Renaulty Megane - úplně stejné,výbava,motor atd., každého měl někdo jiný z kolegů a když jem měl půjčené jedno a pak na služební cestu druhé, byly opravdu jiné, jedno línější,nechtělo se mu do otáček a druhé fičelo jak bejk, pořád hlatalo otáčky výš a výš a to mi potvrdil i kolega, který jel taky nezávisle na obou. Navíc například švagr má nové Mondeo kombi 1,8tdci už 4 roky myslím 93kw a nejel s tím víc jak 140km a to snad asi jen 4x za celou dobu, jen tak s tím proplouvá krajinou... takže tak.

- extremehany
- Věčnej rejpal
občas nerohnat motor je to co mu škodí nejvíce...a správné zajetí dělá 20% výkonu...tabika píše:Tak to je možné že není moc dobře zajetarencektoyota píše:Neříkám, že je to na závodění, jak píšeš,je to pohodlný rodinný vůz, ale když na to přijde, není to zas takový lenivec, který podle slov některých tady: vůbec nejede. Ano měl jsem Corollu E12 Tsport 141kw, která mi točila 8200otáček a ano VVTl-i byl mazec, kdy chytala druhý dech při vyšších otáčkách, kde se zapnul proměnný zdvih ventilů, Avouš je rodinné, nebo řekněme větší pohodlné auto pro běžně ježdění, které nevyvolává zrovna moc emoci za volantem - to je fakt, spolehlivě v klidné a příjemné jízdě zaveze kam člověk potřebuje. Ale motor 1,8 95kw mi přijde slušný, navíc Avensis není zas tak těžký jako například A6 avant nebo jiní. Slabší motor bych ale už do toho nebral. Ono z vlastní zkušenosti musím ale říct, že taky záleží jak se auto zajede,sám jsem to zažil ve firmě kde se kupovali nové Renaulty Megane - úplně stejné,výbava,motor atd., každého měl někdo jiný z kolegů a když jem měl půjčené jedno a pak na služební cestu druhé, byly opravdu jiné, jedno línější,nechtělo se mu do otáček a druhé fičelo jak bejk, pořád hlatalo otáčky výš a výš a to mi potvrdil i kolega, který jel taky nezávisle na obou. Navíc například švagr má nové Mondeo kombi 1,8tdci už 4 roky myslím 93kw a nejel s tím víc jak 140km a to snad asi jen 4x za celou dobu, jen tak s tím proplouvá krajinou... takže tak.táta jzdil dost opatrně a do otáček to moc nehnal
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
- extremehany
- Věčnej rejpal
jak budu mít čas, zkusím to taky proměřitkadel píše:Tak jsem dneska zkousel pruzny zrychleni toho trhace asfaltu. Z 60 na 100 km/h na trojku za 7 vterin, na ctyrku 12 a na sestku 17 vterin. Ze 100 tacho na 140 tacho na sestku "krasnych" 27 vterin
Jel jsem s tím v sobotu poprvé, ale hned přes 500km. Spokojenost.
Můžu to srovnat s Passatem kombi, 1,9 TDI (81kW) a Avensis je na tom lépe. Jen do kopce je to (znatelně) horší. Ale jinak celková spokojenost.
Možná pro mladé řidiče, co milují "žihadla" to asi nebude to pravé ořechové, ale pro mě je to naprosto dostačující.

Můžu to srovnat s Passatem kombi, 1,9 TDI (81kW) a Avensis je na tom lépe. Jen do kopce je to (znatelně) horší. Ale jinak celková spokojenost.
Možná pro mladé řidiče, co milují "žihadla" to asi nebude to pravé ořechové, ale pro mě je to naprosto dostačující.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
- CommonUser
- Věčnej rejpal
To si robil diesel test ? Preco si netestoval zo 100 na 140 na 3ke ?kadel píše:Tak jsem dneska zkousel pruzny zrychleni toho trhace asfaltu. Z 60 na 100 km/h na trojku za 7 vterin, na ctyrku 12 a na sestku 17 vterin. Ze 100 tacho na 140 tacho na sestku "krasnych" 27 vterin
Ten vymysel nemeckych novinarov nemusis opakovat.
Diesel testuju v max priebehu tociveho momentu, preco nemozes urobit podobny test pre hladky benzin ?
Ak chcem max zrychlenie, tak musim zohladnit vykonovu krivku motora (+prevodovka), chlope !
Predbiehaci test ADAC zo 60 na 100 zvladol Avis rovnako ako Passat 1,4 TSI 150 PS DSG. (Tusim 6 sekund ?)
Znie to ako vysmech, ak ti chyba turbo, tak si zle zaparkoval

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- extremehany
- Věčnej rejpal
když má v popisu že má 1,8 VVTI, tak asi diesel test těžko dělal....CommonUser píše:To si robil diesel test ? Preco si netestoval zo 100 na 140 na 3ke ?kadel píše:Tak jsem dneska zkousel pruzny zrychleni toho trhace asfaltu. Z 60 na 100 km/h na trojku za 7 vterin, na ctyrku 12 a na sestku 17 vterin. Ze 100 tacho na 140 tacho na sestku "krasnych" 27 vterin
Ten vymysel nemeckych novinarov nemusis opakovat.
Diesel testuju v max priebehu tociveho momentu, preco nemozes urobit podobny test pre hladky benzin ?
Ak chcem max zrychlenie, tak musim zohladnit vykonovu krivku motora (+prevodovka), chlope !
Predbiehaci test ADAC zo 60 na 100 zvladol Avis rovnako ako Passat 1,4 TSI 150 PS DSG. (Tusim 6 sekund ?)
Znie to ako vysmech, ak ti chyba turbo, tak si zle zaparkoval