Nová Toyota Corolla sedan E15

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Vaclav Kopecky
Navigátor

Re: Paleta barev E15

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

deto píše:Prvykrat som videl E15 ciernu, tak som cvakol.
http://img714.imageshack.us/img714/5272/snmka0112.jpg

Obcas stretavam aj modru ladovu metalizu a asi najcastejsie sedu popolovu. Ak by som nieco zazrel, tak cvaknem :)
Už jsem viděl deto modrou - ostrovní metalíza (8T7), bohužel za jízdy, takže fotečka není, ale je to hezká barva.

P.S Odpoví my někdo, nikde jsem nenašel vysvětlení označení _ Člen Týmu, Navigátor, Manager Týmu, Řidič, Věčnej rejpal... je to nastavení podle množství příspěvků nebo času od prvního přihlašení?
Obrázek
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

podle poctu prispevku :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Vaclav Kopecky
Navigátor

Nosič na Toyota Corolla, 4-dr Sedan 07-

Příspěvek od Vaclav Kopecky »

Kvalitní komplet střešního nosiče a nosičů kol od firmy Thule. Sestava patky 754 + Al-příčníky(120cm) 861 + Kit 1446 + zámková sada 588 + 2ks ProRide 591.
Dokumentační foto:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
reja
Člen Týmu

Corolla sedan

Příspěvek od reja »

Tak bych si měl za 14 dní vyzvednout novou Corollu 1.6 Luna. Jsou prosím nějaké nové zkušenosti s provozem? Chtěl bych časem vyměnit sériové rádio za jiné 2DIN s navigací a mrknout se po 16" kolech....
horca
Člen Týmu

nová corolla

Příspěvek od horca »

Zdravim vsechny.

Poridil jsem novou Corollu 1,6 Valvematic, vybava LUNA. Mam ji asi 3 tydny, takze spis teprve zjistuju co a jak. Spotreba je zatim kolem 7 litru, ale je pravda, ze to nehonim, ale az si motor sedne, tak to zase klesne, takze pri ostrejsi jizde uz by to o moc vic byt rozhodne nemelo.
Mam bilou barvu - jednak, protoze se mi nechtelo priplacet dalsich 15 tis. za priplatkovou barvu (krome bile a osklive cervene jsou za priplatek vsechny) a taky pro to, ze ta bila vypada velmi dobre. Svetla barva zvyrazni partie vozu, ktere v tmave barve splyvaji.
Jinak muzu potvrdit, ze i kdyz je auto nejprodavanejsi na svete, v CR se pro prodej Corolly moc nedela. I kdyz jsou slevove akce stejne na Corollu jako na ostatni typy, presto neni zahrnuta do prezentace teto automobilky.
Na showroomu ji nemeli a dodnes cekam na katalog - proste auto jako by v CR ani neexistovalo. Ani nemluvim o tom, ze Toyota vlastne nikde neprezentuje, ktere auta jsou skladem ihned k odberu - to vi a sdeli pouze prodejce.
Priznam se, ze me to trochu zaskocilo.
Koupil jsem jeste alu kola, protoze ani u vyssi vybavy nejsou v cene. Samozrejme zapomente na veskerou priplatkovou vybavu - krome stabilizace podvozku za priplatek cca 13.500,-, je vsechno reseno jako doplnek, ktery vam namontuji v salone. Jako priklad uvedu zadni parkovaci senzory, ktere poridite za nekrestanskych cca 10.500,- vcetne montaze a pritom se jedna jen o klasicke "pipaky" - pouze akusticke upozorneni. Za ty penize mi to prijde trochu moc...
Jinak mi prijde trochu tuzsi razeni. Obzvlast se mi spatne radi dvojka.
Co se tyka kufru, tak me dost prekvapil system, na kterem se otevira - myslim "panty". Je to pomerne nestastne a odpovida to podle me systemum o nekolik let zpet. Problem pocitie napr. pokud chcete dat do kufru neco rozmerneho - proste ho nezavrete, protoze "to" na cem kufr drzi zajizdi do prostoru. Pri prezouvani jsem tak napr. do kufru narval pouze 2 disky s pneu...
Jeste zminim naprosto nelogicke ovladani palubniho pocitace, ktere probiha tlacitky na budicich. Za jizdy opravdu riskantni, kdyz si chcete prepnout treba z okamzite spotreby na venkovni teplotu. Pritom na volantu je plonkove jedno tlacitko...
Pro zacatek to snad staci, kdyztak se mi ozvete, kdo mate stejny model a motor a muzeme probrat nazory a dotazy a rady navzajem.
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Já ještě na auto čekám - ten počítač mě překvapil, myslel jsem, že to už hodili stejně jako u Aurise na rameno volantu. No co se dá dělat :-). Ty alu kola jsi kupoval přímo od Toyoty nebo jsi dával svoje? Snažím se někde marně zjistit, jaký je optimální zális (ET) na Corollu, pohybuje se to někde mezi ET40-45. Ty ramena kufru jsou normální v této třídě, neviděl jsem moc aut v nižší střední s jiným systémem. Má to i Elantra nebo dokonce i i40 - dá se s tím žít :-).
horca
Člen Týmu

kola

Příspěvek od horca »

Aha, tak s tim kufrem me to prekvapilo - ja mel Superba a pred tim Octavii, ktere se vlastne oteviral kufr i se zadnim oknem, takze je to pro me novinka. Jinak dneska jsem strkal do kufru par krabic a zase jsem narazil na problem, ze mi nesel zavrit, takze jedna krabice musela na zadni sedacky :-(.
Jinak kola jsem koupil ENZO H. ET je 40 - to mi sdelil prodejce. Od nich nema smysl neco kupovat. Bezpecnostni matky na kola jsem si koupil v pneuservisu za 200,-, v toyotě jsou přes litr. Hlinikace origo od toyoty jsou pres 4tis. za kus. Za tu cenu dostanete sice hezky hlinikac s origo znakem toyoty (neni to jen samolepa), ale stoji prakticky vice nez dvojnasobek... A jeste me prekvapilo, ze prodejce Toyoty ma i pneuservis, ale hadejte jak uctuje sazby - podle vozu, takze prezuti a vyvazeni corolly je neco kolem 1500,- Kc, protoze na to maji kalkulaci cca 1,6 hodiny a cena za servisni prace toyoty je kolem 700,- Kc a to jeste myslim bez DPH - tak jsem podekoval a rekl, ze si sjedu do nejakeho "normalniho" pneuservisu.
Zkusil jsem si ve photoshopu, ktera kola by z cenove dostupnych vypadala nejlepe a kouknete sami. Akorat jsou ty kola na obrazku jsem udelal omylem o neco vetsi (spis vypadaji jako 17" :-)), tak je potreba na to myslet.
Jsou to Dezent F, ENZO H a Dezent RE.
Enzo H treba zde http://www.shoppneu.cz/product/enzo-h-6 ... -40-40099/

Fota:
ENZO H
Obrázek

DEZENT RE
Obrázek

DEZENT F
Obrázek
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Díky moc za info - kola vypadají pěkně. Corolla je holt sedan a má to své omezení, ale zase vypadá pěkně a má lepší aerodynamiku než hatchback :-). Pokud jde o to přezutí, je fakt, že kola od Toyoty jsou trochu přestřelená a přezutí je lepší v nějakém menším servisu. Mrknu na ty kola s ET40.
andy.gee
Řidič

Příspěvek od andy.gee »

prajem vela stastnych km 8)
snad aspon po facelifte ta corolla za nieco stoji, pretoze som davnejsie skusal predfaceliftovy model vyrobeny v Juhoafrickej republike a tam som pochopil, ze Toyota uz nie je a asi ani nikdy nebude tou Toyotou, na ktoru som zvyknuty .. tolko veci co sa mi tam nepacilo by som proste neprehryzol, este aj na starej E10tke su mnohe plasty a veci zlincovane alebo poriesene lepsie

a ku kolesam, najviac sa mi pacia enzo H, su skutocne krasne :shock:
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: kola

Příspěvek od Jimmi »

horca píše: ...tak s tim kufrem me to prekvapilo - ja mel Superba a pred tim Octavii, ktere se vlastne oteviral kufr i se zadnim oknem, takze je to pro me novinka. Jinak dneska jsem strkal do kufru par krabic a zase jsem narazil na problem, ze mi nesel zavrit, takze jedna krabice musela na zadni sedacky...
Bohužel liftbacky už zazdili, přitom by to mělo něco do sebe :(
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Pokiaľ ide o Corollu z JAR, nevnímal by som to tak. Ja mam corollu z JAR predfacelitovy model 70 000 km, bez vrzgania plastov, ani ničoho podobného. Porovnal som to s japonským modelom a bez rozdielu. Taká proste toyota corolla, resp. auris je. Ten podľa mňa spracovaním ešte horšie ako corolla.
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Myslím, že výroba v JAR nebude horší než kdekoliv jinde. Hatchback od Corolly je Auris a je škoda, že tak zazdili kufr, vnitřní prostor je super, ale kufřík je dost malý....a to nestěhuju nic objemného. Kočárek se tam vejde rozložený dost těsně a už žádná taška. Proti tomu je Corolla náklaďák :-), byť má omezení s hranou okna...
Mimochodem, jak dlouho jste čekali na dodání auta?
adamz
Člen Týmu

reja

Příspěvek od adamz »

Asi 2 - 3 týdny :-) - bral jsem skladovku v centrálním skladu Toyoty v rámci akce...
Toyota Corolla E15 2010, 1.33 Dual VVT-i 6 M/T Terra Cool
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Aha, beru taky ze skladu, teď mi přišlo potvrzení, že auto bude 19.-20. 4., takže za dva týdny od objednávky.
reja
Člen Týmu

Příspěvek od reja »

Tak už je autíko u dealera, převzetí 30.4. :-)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“