no nedalo mi to a zkusil jsem jeden servis toyoty,jak tedy je to s těma elektronickejma servisníma knížkama.
Takže el.servisní knížky se samozřejmě cca od roku 2008 v evropě vedou,ale většinou souběžně s nimi(pokud jí majitel má sebou na servisce) i knížky papírový.
Zjistit kompletní obsah servisní knížky ale může jen servis,kde byl vůz servisovaný a dále i další autorizované servisy toyoty v té zemi,ale ty můžou jen zjistit termíny návštěv a počet najetých km.Co se při servisce či návštěvě servisu dělo už ale nikoliv.
Tzn.že Toyota ČR mě sdělila,že pokud si chci nechat zjistit obsah el.servisní knížky, tak at´ se obrátím přímo na dealera v té zemi ,kde byly servisní prohlídky prováděny, což ale dovozce/bazarista nedokáže říct. Ani to nás neodradilo a zkusili jsme do země ze které byl vůz dovezen napsat na centrálu Toyoty,odtud nám přišel vcelku rychle mail,že vůz má v jejich záznamech pouze jeden záznam starý cca 2roky a vůz zde má uvedeny tyto km (158xxxkm).Prodejce u nás tento vůz nyní prodává s nájezdem 64tkm,což je docela rozdíl né.
z toho plyne nový trik prodejců jak zakamuflovat najeté km.