problém so snímačom polohy plynového pedálu u D-4-D

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Jozef C
Člen Týmu

problém so snímačom polohy plynového pedálu u D-4-D

Příspěvek od Jozef C »

Zdravím! Mám dlhodobý problém s mojím D-4-D, r.v. 2001, už čoskoro 300.000 km. Auto bolo havarované na spolujazdcovej strane.
Už dlhší čas /cca. 4 roky/ sa mi občas rozsvieti kontrolka, signalizujúca poruchu motora, motor sa prepne do núdzového režimu. Po reštarte šiel opäť bez problémov aj niekoľko tisíc km. V serisoch /navštívil som 5 značkových servisov na oboch stranách hraníc/ mi z počítača vyčítali chybu na snímači polohy plynového pedálu. Nový pedál komlet 420,- €, samostatný snímač nepredajný! V Toyote ZA mi vraveli, že výmenou pedálu sa problém nemusí odstrániť! Údajne problém sa môže po niekoľkých km opäť vrátiť. Od minuloročnej jesene sa problémy začali objavovať častejšie. Motor som musel reštartovať aj 10x od naštartovania na prvých päťsto metroch. Potom problém prestal a dalo sa ísť aj niekoľko sto km. Servis diagnostikoval problém s prívodom paliva a vymenili mi cievky na vstrekovači. 2 ks á 220,- € + robota. Problém sa po niekoľkých dňoch vyskytuje opäť, avšak doteraz nie tak dramaticky. Má niekto skúsenosť s podobným problémom a vie poradiť, čo s tým?
Možno sú to dva nezávislé problémy.
awe_cz
Věčnej rejpal

Příspěvek od awe_cz »

Ja mel podobny problem na Oktavce. Taky zlobil plynovy pedal (elektronika), novy stal hodne pres 10k, prolezl jsem kabely a nasel spatny kontakt ve svokovnici u motoru. Problem vyresen;)
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Avensis“