Vyžíhané svetlomety
Vyžíhané svetlomety
Zdravím vás, tak som absolvoval prehliadku po 60 000km a jedinú závadu som nahlásil vyžíhané svetlomety nad H4-mi (neviem či je správny termín "vyžíhané" ale určite ma každý pochopí). V servise mi ich odmietli vymeniť, slušne mi technik vysvetlil, že v dobe, keď som Yarisa kupoval (2009) nebolo u nás povinné celodenné svietenie a do Yarisov dávali svetlomety z iných materiálov ako trebárs do severských štátov, kde denné svietenie je už dlhé roky povinné. Záruku mám ešte necelý mesiac. Aký je váš názor, čo mi poradíte?
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
Tady se to taky řešilo http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... t=parabola
Mám je na Yarisu vyměněné - od té doby OK.
Pokud je autorizovaný servis na pochybách zda se jedná o záruční reklamaci, nafotí předmětnou záležitost a požádá o stanovisko importéra (TMCZ). Když jsem reklamoval světla proběholo to tímto způsobem a bez problémů uznáno a v záruce vyměněno. V tvém případě bych zajel opět do servisu požádal o nafocení a vyjádření TMCZ. Pokud odmítnou, obrať se přímo na TMCZ.
Mám je na Yarisu vyměněné - od té doby OK.
Pokud je autorizovaný servis na pochybách zda se jedná o záruční reklamaci, nafotí předmětnou záležitost a požádá o stanovisko importéra (TMCZ). Když jsem reklamoval světla proběholo to tímto způsobem a bez problémů uznáno a v záruce vyměněno. V tvém případě bych zajel opět do servisu požádal o nafocení a vyjádření TMCZ. Pokud odmítnou, obrať se přímo na TMCZ.
Naposledy upravil(a) Čepo dne ned 01.04.2012, 21:45, celkem upraveno 2 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
No Čepo, to bolo o chlp-ako si ma predbehol s tým linkom...vyhladal som to vlákno čo si sem hodil a ako som to chcel sem prilepiť,už si to "za mňa urobil..
A kedy si to menil? Lebo po výmene na tom 1.0 yarise - čo som mal sa aj tak začali po krátkom čase tie isté "fľaky" robiť.......
Ja len tolko ešte k tomu napíšem ,že aj druhý yaris sa mi vypaluje (ak by niekto nevedel- mal som yarisa r.v 2007-vymenené paraboli po 2 rokoch jazdenia - bez problémov). Viď vyššie doložený link...
Tento nový čo mám( min. rok kupovaný) má ten istý problém. Takže je to jedno či je r.v. 2007,2009 alebo 2010-material je ten istý a problém s parabolami sa nevyriešil .

A kedy si to menil? Lebo po výmene na tom 1.0 yarise - čo som mal sa aj tak začali po krátkom čase tie isté "fľaky" robiť.......
Ja len tolko ešte k tomu napíšem ,že aj druhý yaris sa mi vypaluje (ak by niekto nevedel- mal som yarisa r.v 2007-vymenené paraboli po 2 rokoch jazdenia - bez problémov). Viď vyššie doložený link...
Tento nový čo mám( min. rok kupovaný) má ten istý problém. Takže je to jedno či je r.v. 2007,2009 alebo 2010-material je ten istý a problém s parabolami sa nevyriešil .

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
2 Muco
treba dať pozor na to, že na vymenené svetlá je záruka 2 roky, to pre prípad, že by si ich musel znovu meniť

Svetlá som menil v roku 2009 (Yaris vyrobený 03/2007)a doteraz sú OK, samozrejme pravidelne kontrolujem či sa nevypalujú.
treba dať pozor na to, že na vymenené svetlá je záruka 2 roky, to pre prípad, že by si ich musel znovu meniť

Svetlá som menil v roku 2009 (Yaris vyrobený 03/2007)a doteraz sú OK, samozrejme pravidelne kontrolujem či sa nevypalujú.
bigjoe píše:Chlapi ďakujem za rady, skúsim napísať do TMCZ a dám vedieť, čo som vybavil
Ak si ešte nebol s tým v servise,nepíš zbytočne (ak si ešte nepísal) do Prahy,lebo ani mne nerobili problémy v servise. Odfotili to a rovno mi povedal,že ak prídu svetlomety ,tak mi zavolajú.
Skús tam najskôr zbehnúť a ak nepochodíš, tak až potom daj vedieť Prahe

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
achchchch jaaajjjj.. sorry...
V tom prípade "vzhuru do Prahy" . Zo strany servisu to bola zlá odpoveď až by som to označil za arogantnú a drzú !
Tak to je bohovská výhovorka-"Vtedy nebolo povinné denné svietenie..." Až sa mi to veriť nechce!
Ja mám rok výroby 2010 a vtedy už povinné svietenie bolo a aj tak ich mám opálené ako som mal v predošlom yarise z r. 2007
No tak ja ti napíšem na margo toho denného svietenia iba tolko,že som poslal volakedy(kedy vyšiel zákon celodenného svietenia) do Prahy jeden návrh.
Spýtal som sa,či by nemohla Toyota ako taká ponukať aj služby montovania denných svetiel(v tej dobe to neexistovalo),pretože to už nie je o machrovine ale o zákone...Okrem toho napr. do tých homologovaných a nehomologovaných aj tak nerozumiem a ak by mi to namontovali oni,bol by som si istý,že tam mám tie správne svetlá.
Odpoved bola v tedy asi v tom znení,že:
spoločnosť Toyota neponúka takúto službu-ako je možnosť montovania denných svetiel a ani do budúcna neplánuje...

V tom prípade "vzhuru do Prahy" . Zo strany servisu to bola zlá odpoveď až by som to označil za arogantnú a drzú !

Tak to je bohovská výhovorka-"Vtedy nebolo povinné denné svietenie..." Až sa mi to veriť nechce!
Ja mám rok výroby 2010 a vtedy už povinné svietenie bolo a aj tak ich mám opálené ako som mal v predošlom yarise z r. 2007
No tak ja ti napíšem na margo toho denného svietenia iba tolko,že som poslal volakedy(kedy vyšiel zákon celodenného svietenia) do Prahy jeden návrh.
Spýtal som sa,či by nemohla Toyota ako taká ponukať aj služby montovania denných svetiel(v tej dobe to neexistovalo),pretože to už nie je o machrovine ale o zákone...Okrem toho napr. do tých homologovaných a nehomologovaných aj tak nerozumiem a ak by mi to namontovali oni,bol by som si istý,že tam mám tie správne svetlá.
Odpoved bola v tedy asi v tom znení,že:
spoločnosť Toyota neponúka takúto službu-ako je možnosť montovania denných svetiel a ani do budúcna neplánuje...

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Muco dnes už nestíham ale zajtra píšem do Prahy a som zvedavý na ich reakciu. Inak doteraz mi po každej garančke volali z Toyoty že ako som bol spokojný zo servisom, či som spokojný s prístupom servisu a technikov atď, predpokladám, že budú opäť volať a potom im poviem svoje, za klobúk si to nedajú!
TOYOTA Yaris 1.0 VVTi, r.v. 2009, spotreba 4.7l.
Mne sa zdá,že to rozhodovanie či sa to vymení v rámci záruky alebo nie Praha ani velmi nerieši - ako tu píše čepo (tiež som si myslel,keďže všetko fotia a posielaju na schválenie????) .Ja som sa totiž odhodlal napísať do Prahy a požiadal som ich o ich vyjadrenie , keďže som to mal ako u yarisa s 1.0 motorom(r.v.2007),tak aj s týmto novým "faceliftovým" NG 1.33-jkou(r.v.2011). Poslal som im detailné fotky, aby vedeli o čo ide.... Určite o tom musia vedieť,nakolko je to chorobne známa materialova "vada" už roky - rokúce...Čepo píše: Pokud je autorizovaný servis na pochybách zda se jedná o záruční reklamaci, nafotí předmětnou záležitost a požádá o stanovisko importéra (TMCZ). Když jsem reklamoval světla proběholo to tímto způsobem a bez problémů uznáno a v záruce vyměněno. V tvém případě bych zajel opět do servisu požádal o nafocení a vyjádření TMCZ. Pokud odmítnou, obrať se přímo na TMCZ.
Oni to asi neposudzujú na základe odfotených parabol ,pretože som im poslal 3 fotky (tretia s SPZ a obe paraboly)
Oni mi najskôr poslali toto:
Potvrzujeme tímto přijetí Vašeho dotazu a předáváme ho k vyjádření příslušným pracovníkům. Jakmile obdržíme jejich stanovisko, dovolíme si Vás opět kontaktovat.
No a dnes mi poslali už ich vyjadrenie.. citácia:
V návaznosti na Váš dotaz ohledně výměny parabol bychom Vám rádi doporučili nechat vozidlo prohlédnout zástupci našeho autorizovaného servisu, kteří na základě fyzické kontroly určí, o jaký projev se jedná. Není v našich silách vydat od stolu adresné vyjádření k jakémukoli reklamovanému projevu bez aktuálních dat získaných fyzickou kontrolou vozidla.
Chápeme, že Vás momentální projev vozidla může znepokojovat, a tudíž doporučujeme neprodlenou návštěvu autorizovaného servisu. Rádi bychom Vás ubezpečili, že jeho pracovníci mají jasné pokyny a jsou proškoleni v souladu s pokyny danými výrobcem. Jsou tudíž zcela kompetentní posuzovat stav vozů Toyota a stanovit vhodné řešení pro Vaši situaci.
S pozdravem a přáním pěkného dne
Lucie Novohradská
Oddělení péče o zákazníky
TOYOTA MOTOR CZECH
Bavorská 2662/1
155 00 Praha 5 (Czech Republic)
www.toyota.cz
IŠLO MI LEN O JEDNU VEC - O AKU ZAVADU IDE A PRECO POCAS TYCH ROKOV VYROBCA NEVYRIESIL TENTO PROBLEM .
Bohužial,moja otázka nebola zodpovedaná... PREČO SA TO DEJE , A PRECO VYROBCA PARABOL NEODSTRANIL ZAVADU MOZNO POUZITIM INEHO MATERIALU alebo ja už neviem ako-to je jeho problém...No, ved posúďte sami odpoved z TMCZ,akokeby dávala ruky od toho preč.. aspon mne to tak pripadá z ich reakcie ale prečo..,,,

ČIŽE O5 SME NA SAMOM ZAČIATKU - JE TO VŠETKO NA SERVISE - ved jasne vidíte, ako to opisujú - v kocke povedané- servis má výhradné právo rozhodovať o všetkom....
P.S. ešte jednu otázku som im položil - či sa to dá vymeniť v rámci záruky... Vidíte niekto odpoved v správe ??? Lebo ja nie.... Čiže opäť je to na servise.....
Je na tých fotkách niečo "nejasného"???? a zaujímalo by ma, ako by posudzovali taký napr. zvuk motora v prípade nejakej poruchy...

Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
2 muco
musíš reklamovať v servise. Pre TMCZ je partnerom ich autorizovaný servis (tiež majú istotu, že to nie sú fotky z iného auta
). Keď servis neuzná reklamáciu žiadaj TMCZ o vyjadrenie a posúdenie ich technikmi, pokial neuspeješ požiadaj o pomoc centrálu v Bruseli. Pokial to nepomože tak ti ostáva súdny spor so servisom a prvý predpoklad je znalecký posudok a nie je od veci mať poistenie právnej ochrany DAS. To vieš fiškál otvorí papuľu a chce za to liter (rozumej 40 eurošíkov) 
a ešte jedna vec-servis si rozhoduje sám o záručných opravách tuším, že do 15000,- Kč (600 euro) nad túto čiastku potrebuje súhlas TMCZ.
musíš reklamovať v servise. Pre TMCZ je partnerom ich autorizovaný servis (tiež majú istotu, že to nie sú fotky z iného auta

a ešte jedna vec-servis si rozhoduje sám o záručných opravách tuším, že do 15000,- Kč (600 euro) nad túto čiastku potrebuje súhlas TMCZ.
Vieš,Čepo, ja som tie paraboly ani nechcel teraz riešiť - teda ich "reklamáciu" ,no išiel som do servisu,len preto ,lebo mi to odporučili v maili TMCZ
No ale mal si vidieť,ako sa na mna pozeral technik...ty kookiiii... môj boožeeee - až som sa sám seba pýtal : na kerú pi.u som sem liezol......?????.....
On na mňa že :
..čo máte ???.. aké vyhrievané??? .. čo vypálené.. ?? čo s nimi??...
a popri tom ten jeho kukuč s jeho nasratým obočím - no pozeral sa na mna ako na dementa -čo vlastne od neho chcem. Ja som vtedy nevedel zo seba vymačknuť ani svoju SPZ...No tak vysprejuvaný som ešte nebol ako som bol počas toho nášho "dialogu"
Chvala bohu ,mal som vytlačený email a dal som mu to čierne na bielom,nech si to prečíta-tak som nemusel aaaž tak vysvetlovať,čo mám na mysli.
Ale jeb..ť na to...Nechcem riešiť teraz servis (teda technika)-poznám ho..
Takže takto- ja som chcel vedieť len príčinu ich "vypálení" , prečo výrobca s tým nič nerobil a ešte k tomu po tých rokoch nevedia o akú závadu sa jedná?? No prepáčte dámové a pánové,ale to snad neee...
JA SOM CHCEL LEN INFO...

Inak nad tým DAS-om som už premýšlal dávno...
No ale mal si vidieť,ako sa na mna pozeral technik...ty kookiiii... môj boožeeee - až som sa sám seba pýtal : na kerú pi.u som sem liezol......?????.....
On na mňa že :
..čo máte ???.. aké vyhrievané??? .. čo vypálené.. ?? čo s nimi??...
a popri tom ten jeho kukuč s jeho nasratým obočím - no pozeral sa na mna ako na dementa -čo vlastne od neho chcem. Ja som vtedy nevedel zo seba vymačknuť ani svoju SPZ...No tak vysprejuvaný som ešte nebol ako som bol počas toho nášho "dialogu"
Chvala bohu ,mal som vytlačený email a dal som mu to čierne na bielom,nech si to prečíta-tak som nemusel aaaž tak vysvetlovať,čo mám na mysli.

Ale jeb..ť na to...Nechcem riešiť teraz servis (teda technika)-poznám ho..

Takže takto- ja som chcel vedieť len príčinu ich "vypálení" , prečo výrobca s tým nič nerobil a ešte k tomu po tých rokoch nevedia o akú závadu sa jedná?? No prepáčte dámové a pánové,ale to snad neee...

Inak nad tým DAS-om som už premýšlal dávno...
Naposledy upravil(a) muco dne pát 08.02.2013, 12:37, celkem upraveno 1 x.