u mé corolly nehraje přední reproduktor u řidiče (zřejmě standardní z výbavy). Když jsem se však díval pod kryt dveří abych zjistil kde je chyba, zjistil jsem že je reproduktor přinýtovaný a to dost pevně. Toyota standardně nýtuje reproduktory?
E11 - přední reproduktory
E11 - přední reproduktory
Ahoj,
u mé corolly nehraje přední reproduktor u řidiče (zřejmě standardní z výbavy). Když jsem se však díval pod kryt dveří abych zjistil kde je chyba, zjistil jsem že je reproduktor přinýtovaný a to dost pevně. Toyota standardně nýtuje reproduktory?
Nebo není jiná možnost jak se tam dostat? Vzadu bylo 2x 10cm repro Sony (naštěstí jen šroubované
), místo nich jsem dal ovály do plata. Ale ta přední montáž... to je děs.
Ano je to nýtovaný standartně ale když na to vemeš velkej plochej šroubovák tak to lupne jedna dvě nebo to můžeš odvrtat.
Ty repra co tam jsou z výroby nejsou nic moc sem si je vyměnil za 16cm GZ
hodil jsem je na mdfkovej kroužek asi tak 1cm silnej aby to nevadilo při stahování okna ale dají se koupit i GZ do dveří s malou montážní hloubkou
Ty repra co tam jsou z výroby nejsou nic moc sem si je vyměnil za 16cm GZ
hodil jsem je na mdfkovej kroužek asi tak 1cm silnej aby to nevadilo při stahování okna ale dají se koupit i GZ do dveří s malou montážní hloubkou
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Toyota Corolla G6R 1.6 1999
Lexus IS250 2005
Lexus IS250 2005
Re: E11 - přední reproduktory
Mě to povídej. Já tam cpal svoje starý Helix blue, co mi zbyly z předchozího auta a když jsem to otevřel a zjistil, že se to musí odvrtat, mřížka tapecáku vyhlodat a spáchat 6cm silnej "adaptér", aby se to tam vůbec vlezlo, tak mě málem kleplo. Bohužel mizerný zvuk tovární muziky a fakt, že repráky, co mě před pár stály lety přes trojku, bych už rozumně neprodal, mě přinutilo se do toho dát.Piticko píše:Ahoj,
u mé corolly nehraje přední reproduktor u řidiče (zřejmě standardní z výbavy). Když jsem se však díval pod kryt dveří abych zjistil kde je chyba, zjistil jsem že je reproduktor přinýtovaný a to dost pevně. Toyota standardně nýtuje reproduktory?Nebo není jiná možnost jak se tam dostat? Vzadu bylo 2x 10cm repro Sony (naštěstí jen šroubované
Výsledek ujde. Výškáč jsem dal před kliku a výhybka se naštěstí v pohodě vleze do prostoru mezi tapecák a dveře v přední části. Největší oser bylo vyhlodat tapecák kolem mřížky. Naštěstí plech se nikde řezat nemusel. Každopádně všem, kdo by si chtěl upgradovat repráky v E11 vřele doporučuju dát tam 13cm. Pak stačí vyříznou tu mřížku.
A mimochodem, pokud nechceš upgradovat a jde ti jenom o výměnu nehrajícího repráku, tak klidně věnuju ty svoje.
Nejsem si jist, jestli je řeč o E11, ale jestli jo, tak tam opravdu kroužek 1cm nestačí. Je potřeba vyříznout původní mřížku a reprák dostat před ní, jinak dochází k akustickému zkratu mezi prostorem před reprákem a za ním. Originální repro to řeší tím plastovým hrncem, který dosedne na rantl mřížky a tím ty prostory oddělí.Petan píše:Ty repra co tam jsou z výroby nejsou nic moc sem si je vyměnil za 16cm GZ
Nevim jistě co myslís tim prostorem ale jak jsem tam dal tz 16cm repra a podlozil je tim 1cm krouzkem tak před reprakem je jen ta puvodni mrizka co je v tapecu no a mezi tou mrizkou a reprem je jen pul centimetrova skvira , do stran neni zadnej prostor tim ze sem dal ty 16cm
Toyota Corolla G6 1.4 1998 EX
Lexus IS250 2005
Lexus IS250 2005
Tím prostorem myslím, že předek repráku hraje sice pod mřížkou, ale i do prostoru pod tapecákem, který není nijak oddělený (respektive jenom tím igelitem) od vnitřku dveří, kam hraje zadek repráku tentýž signál s obrácenou fází. Tomu se říká akustický zkrat a je to špatně. Navíc ta mřížka je dost řídká a tlustá, což taky průzvučnosti dvakrát nepřidá. Řešení od podlahy je proto se originální mřížky zbavit a hranu repráku vysunout až na okraj tapecáku, což bohužel u E11 znamená extrémně tlustou podložku, protože mezera mezi plechem a tapecákem je dost velká.
Re: E11 - přední reproduktory
Já zatím hlavně ani nevím, proč ten reprák nehraje, jestli je vadný nebo třeba jen "upadl" kabel... Jinak o nových repro dopředu zatím neuvažuju. Když jste to vepředu kuchali sundavali jste celý kryt dveří nebo jde sundat jen ta spodní část? Mě se tu spodní část samostatně sundat nepodařilo a když jsem chtěl sundat cely vnitřek předních dveří tak mi to zůstalo přichycené na otevírací páčce dveří a tu jsem radši nechtěl rozebírat, abych to pak dal vůbec dohoromadyctirad píše:Mě to povídej. Já tam cpal svoje starý Helix blue, co mi zbyly z předchozího auta a když jsem to otevřel a zjistil, že se to musí odvrtat, mřížka tapecáku vyhlodat a spáchat 6cm silnej "adaptér", aby se to tam vůbec vlezlo, tak mě málem kleplo. Bohužel mizerný zvuk tovární muziky a fakt, že repráky, co mě před pár stály lety přes trojku, bych už rozumně neprodal, mě přinutilo se do toho dát.Piticko píše:Ahoj,
u mé corolly nehraje přední reproduktor u řidiče (zřejmě standardní z výbavy). Když jsem se však díval pod kryt dveří abych zjistil kde je chyba, zjistil jsem že je reproduktor přinýtovaný a to dost pevně. Toyota standardně nýtuje reproduktory?Nebo není jiná možnost jak se tam dostat? Vzadu bylo 2x 10cm repro Sony (naštěstí jen šroubované
Výsledek ujde. Výškáč jsem dal před kliku a výhybka se naštěstí v pohodě vleze do prostoru mezi tapecák a dveře v přední části. Největší oser bylo vyhlodat tapecák kolem mřížky. Naštěstí plech se nikde řezat nemusel. Každopádně všem, kdo by si chtěl upgradovat repráky v E11 vřele doporučuju dát tam 13cm. Pak stačí vyříznou tu mřížku.
A mimochodem, pokud nechceš upgradovat a jde ti jenom o výměnu nehrajícího repráku, tak klidně věnuju ty svoje.
Sundat se to musí vcelku. Miska s klikou se musí odšroubovat a potom se vodorovným pohybem (teď nevím, kterým směrem) vyhákne ze dveří a zůstane viset na táhlu. Z toho se dá vyháknout, když se pootočí ta plastová zarážka. Nebo se dá celý tapecák pootočit a tu misku s klikou provlíknout podélně skrz díru.