4. gen 103 nebo 110 kW
Dobra z vinka se to nepozna ale kde najdu ten kod? ja kdyz jsem koukal do papiru k motoru tak tam takovy kod neni.......
druha vec nepozna se to prave podle toho jak je udelany okoli motoru - tedy lambda, a kat?..... protoze na kastli je to reseno lambdou primo na motoru ve svodech ale na druhem motoru lambda evidentne na svodech nebyla ale byla nekde pod autem. takze ja motor co mel lambdu nekde dole zapojil tak ze jsem jej dal do auta co ma lambdu primo v predu na svodech. Rozdil mezi motory neni nijak patrny ale obcas mi klepou ventili na trojku tak prave jestli to neni tim ze auto je 115Kw ale motor do nej dany je 103Kw...
dik za info...
druha vec nepozna se to prave podle toho jak je udelany okoli motoru - tedy lambda, a kat?..... protoze na kastli je to reseno lambdou primo na motoru ve svodech ale na druhem motoru lambda evidentne na svodech nebyla ale byla nekde pod autem. takze ja motor co mel lambdu nekde dole zapojil tak ze jsem jej dal do auta co ma lambdu primo v predu na svodech. Rozdil mezi motory neni nijak patrny ale obcas mi klepou ventili na trojku tak prave jestli to neni tim ze auto je 115Kw ale motor do nej dany je 103Kw...
dik za info...
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
- David - Celica 4g
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem na to koukal a zjistil jsem ze mam tedy kastli 103 KW a mam lambdu na svodech. nicmene motor ktery jsem tam daval lambdu na svodech nemel z toho bych mnozna mohl usoudit ze to je jiny typ tedy 110Kw.
zajimave ze auto jede pomerne svizne nicmene urcite musky to ma. zajimalo by me jak muze 16V motor jet bez lamdy.... nebo kde je na 110namontovana. Rad bych treba i nejake takove auto okoukl.
A jeste jedna vec. na tom motoru ten kod primo nekde je?
zajimave ze auto jede pomerne svizne nicmene urcite musky to ma. zajimalo by me jak muze 16V motor jet bez lamdy.... nebo kde je na 110namontovana. Rad bych treba i nejake takove auto okoukl.
A jeste jedna vec. na tom motoru ten kod primo nekde je?
Naposledy upravil(a) Ditri dne pon 21.08.2006, 12:12, celkem upraveno 1 x.
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
2 Ditri: no 110kW verze lambdu neptřebuje. Nemá katalyzátor. A 16 ventilů nemá s lambda sondou vůbec nic společného. Lambda sonda je tam čistě kvůli snížení emisí.
Jo a lambdu na svodech měly mám takový pocit motory pro ameriku (přísnější emisní limity). Ale krk bych na to nedal. Evropský maj lambdu dole před katalyzátorem.
Jinak rozdíl v těch motorech je akorát v počítači, katu a lambdě, možná trochu jinak zapojená elektrika. Ale mechanicky jsou ty motory identické.
Jo a lambdu na svodech měly mám takový pocit motory pro ameriku (přísnější emisní limity). Ale krk bych na to nedal. Evropský maj lambdu dole před katalyzátorem.
Jinak rozdíl v těch motorech je akorát v počítači, katu a lambdě, možná trochu jinak zapojená elektrika. Ale mechanicky jsou ty motory identické.
- fajry
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
103kw mal lambdu hore na zvodoch
110kw lambdu nema
115kw ma lambdu dolu pred katalyzatorom
110kw lambdu nema
115kw ma lambdu dolu pred katalyzatorom
Slovensky Toyota klub:
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk
sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
ToyotaTeam Slovakia
www.toyotateam.sk
sluzobak
ex: Avensis T22 sedan 2.0 D4D
ex: Toyota Corolla 1.6 E11
ex: Toyota Celica st165 turbo 4x4
ex: Toyota Celica st162 2.0
ex: Toyota Corolla 1.6GTi E9
- David - Celica 4g
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, co u st 162 rozhodovalo o tom, kde bude lambda, ale minulý týden jsem byl s bráchou jednu omrknout a docela jsem se divil, že měla úplně jiné svody a také úplně jiný (hranatější a širší) kryt svodů a lambdu až před katalyzátorem. Měla už taky ABS a byl to rok výroby 1988. Docela jsem se divil, jelikož jsem se s tím ještě nesetkal. Jinak asi nejčastější je 103 kW s lambdou na svodech.
Toyota Celica 2.0 16V GT 4. generace
Jeste to trochu zamotam. ta moje kastle je svycarsko... a vim ze byly rozdily mezi CH a DE verzi...
kdyz tak sleduji tok tehle dabaty a pripocitam fakt ze mam zrejme dle indicii motor ktery ma 110 az 115Kw - napada me vyklatit z auta kat, ustrihnout lambdu a udelat tim motor tuning... mam doma dve jednotky a jednu jsem dostal k motoru ktery mel lambdu bud dole pred vyfukem anebo nemel...takze za pokus by to mozna stalo...protoze kdyz jsem zkousel zamenu jednotek ktere maji kazda trochu jinou nalepku ale udaje na nich jsou stejne - tak motor jel beze zmeny...
ten muj novy motorek je zrejme to co tu nekdo zminoval takove ty vetsi hranate svody motor co tam mam je 08.89...
kdyz tak sleduji tok tehle dabaty a pripocitam fakt ze mam zrejme dle indicii motor ktery ma 110 az 115Kw - napada me vyklatit z auta kat, ustrihnout lambdu a udelat tim motor tuning... mam doma dve jednotky a jednu jsem dostal k motoru ktery mel lambdu bud dole pred vyfukem anebo nemel...takze za pokus by to mozna stalo...protoze kdyz jsem zkousel zamenu jednotek ktere maji kazda trochu jinou nalepku ale udaje na nich jsou stejne - tak motor jel beze zmeny...
ten muj novy motorek je zrejme to co tu nekdo zminoval takove ty vetsi hranate svody motor co tam mam je 08.89...
Naposledy upravil(a) Ditri dne pon 21.08.2006, 12:24, celkem upraveno 1 x.
- David - Celica 4g
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Vyzkoušej a uvidíšDitri píše:Jeste to trochu zamotam. ta moje kastle je svycarsko... takze zrejme byly i v ramci evropy jine varianty...
kdyz tak sleduji tok tehle dabaty a pripocitam fakt ze mam zrejme dle indicii motor ktery ma 110 az 115Kw - napada me vyklatit z auta kat, ustrihnout lambdu a udelat tim motor tuning... mam doma dve jednotky a jednu jsem dostal k motoru ktery mel lambdu bud dole pred vyfukem anebo nemel...takze za pokus by to mozna stalo...

Toyota Celica 2.0 16V GT 4. generace
2 Ditri: jo, záleží na cílové zemi, podle tehdy platných emisních limitů. V Německu se Celici prodávaly jenom s katalyzátorem. Ale třeba v holandsku většinou bez. Ve Švajcu bylo myslím možné koupit obě verze.
Na obou jednotkách najdeš part number. Tak je sem pošli a já Ti zjistím, co jsou zač. Ale pozor s tou výměnou to nemusí být tak jednoduché, může být jinak zapojená elektrika. Chtělo by to schémata. Například u 4A-GE má řídící jednotka jinak zapojený konektor pro verzi s katalyzátorem a bez. Třeba T-VIS je na úplně jiném pinu! Ale pro 3S-GE to samozřejmě může být jinak.
Na obou jednotkách najdeš part number. Tak je sem pošli a já Ti zjistím, co jsou zač. Ale pozor s tou výměnou to nemusí být tak jednoduché, může být jinak zapojená elektrika. Chtělo by to schémata. Například u 4A-GE má řídící jednotka jinak zapojený konektor pro verzi s katalyzátorem a bez. Třeba T-VIS je na úplně jiném pinu! Ale pro 3S-GE to samozřejmě může být jinak.
No jo vyzkousej a uvidis
ale pred experimentem by to chtelo nejake teoreticke podklady at neuvalim kat a pak to nepojede 
OK kuknu na cislo jednotky co lezi doma ve sklepe a poslu jej sem.
to by byla pohod kdyby to nejak slo - uriznuli bysme katy, vyhodili lambdy a tuning na svete
)

OK kuknu na cislo jednotky co lezi doma ve sklepe a poslu jej sem.
to by byla pohod kdyby to nejak slo - uriznuli bysme katy, vyhodili lambdy a tuning na svete

Naposledy upravil(a) Ditri dne pon 21.08.2006, 12:34, celkem upraveno 1 x.
- David - Celica 4g
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Presne to byl muj dovod. motor kleknul a jelikoz me osel prodavajici rikal ze je to 115Kw (blbec) tak jsem si nechal dovezt motor udajne 115 a pri montazi jsem zjistil ze neni kam nasrubovat lambdu...