koupe Corolly 2009

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
sector
Člen Týmu

koupe Corolly 2009

Příspěvek od sector »

Zdravim,

mam zajem o porizeni Toyoty Corolla 1.6 tak z toku 2009.

Myslite si, ze je to dobra volba. Poohlizim se po necem takovem: http://www.sauto.cz/osobni/detail/toyot ... oFrom=list

Jaky je obecne tento motor, je hodne zravy, co samotne auto? Prosim o zkusenosti majitelu nebo znalych.

Muj najezd je cca 10-15 tisic KM rocne, rad bych benzin nebo mam jit do 1.4 diesel? Denne dojizdim do prace cca 20km tam i zpatky celkovy denni najezd je priblizne 30-35km. Samozrejme delam i delsi cesty, ale jiz ne tak casto v kuse cca 250 az 900km tak 10x do roka.

Da se s ni po meste pod 7 litru? Nebo si vezme 8-9?

Na co si dat pozor pri nakupu? Mozna blba otazka, ale co auto to jine zavady. Na co nejvice trpi Corolla? Ma normalni remen nebo retez?

Dekuji za zkusenosti.
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Nebál by som sa, ja mam najazdene 65 tis km, bez problémov. Spotreba dlhodobo 6,5. Mesto zhruba 7,5l a mimo sa da aj 5,3l. Môj rekord je tých 5,3l na dlhu trasu mimo dialnic a ustalená rýchlosť. Celkovo je to dobre auto s par muchami ale nic vážne. Diesel môže byť poruchovejsi ako benzin a preto nizsia spotreba nemusí byť až takou výhodou.
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Nebál by som sa, ja mam najazdene 65 tis km, bez problémov. Spotreba dlhodobo 6,5. Mesto zhruba 7,5l a mimo sa da aj 5,3l. Môj rekord je tých 5,3l na dlhu trasu mimo dialnic a ustalená rýchlosť. Celkovo je to dobre auto s par muchami ale nic vážne. Diesel môže byť poruchovejsi ako benzin a preto nizsia spotreba nemusí byť až takou výhodou.
sector
Člen Týmu

Příspěvek od sector »

petervop píše:Nebál by som sa, ja mam najazdene 65 tis km, bez problémov. Spotreba dlhodobo 6,5. Mesto zhruba 7,5l a mimo sa da aj 5,3l. Môj rekord je tých 5,3l na dlhu trasu mimo dialnic a ustalená rýchlosť. Celkovo je to dobre auto s par muchami ale nic vážne. Diesel môže byť poruchovejsi ako benzin a preto nizsia spotreba nemusí byť až takou výhodou.
Dekuji za odpoved. A ktere mouchy to jsou, alespon v kratkosti?
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Tak napr. mi vadia drobnosti ako hluk odskakujúcich kamienkov v zime pri posypanej ceste vnútri blatníkov- mohlo by to byť aj lepšie. Elektronický pedál s neskoršou odozvou na zošliapnutie pedálu, ale to je zrejme u elektro pedálov bezné, aj keď to dokáže Ford lepšie. Ovládanie palubného PC, kolík na prístrojovke, ak keď nič hrozné to nie je. Horšie to je s chýbajúcim USB a AUX konektorom. Inak je to velmi pohodové auto, ticho, ale keď treba motor točí v poho 6500 ot.. Plus už také detaily:1, keď mám otvorené vodičove dvere a klúč v zapašovaní tak mi to píska ako upozornenie ( nedá sa to vypnúť ). 2, Bez kľúča v zapaľovaní nezapnem rádio. Problém je vtedy, keď napr. umývam auto a chcem počúvať rádio a mám otvorené dvere vodiča, tak to pípa a je to na nervy. Japonci to mohli vymyslieť oveľa jednoduchšie. Inak bez poruchy, bez dolievania oleja, len servis. Hovorím sú to pre mňa drobnosti. Aj spotreba je podľa mňa úplne v pohode, som spokojný.
Naposledy upravil(a) petervop dne stř 21.03.2012, 20:18, celkem upraveno 1 x.
petervop
Člen Týmu

Příspěvek od petervop »

Tak napr. mi vadia drobnosti ako hluk odskakujúcich kamienkov v zime pri posypanej ceste vnútri blatníkov- mohlo by to byť aj lepšie. Elektronický pedál s neskoršou odozvou na zošliapnutie pedálu, ale to je zrejme u elektro pedálov bezné, aj keď to dokáže lepšie. Ovládanie palubného PC, kolík na prístrojovke, ak keď nič hrozné to nie je. Horšie to je s chýbajúcim USB a AUX konektorom. Inak je to velmi pohodové auto, ticho, ale keď treba motor točí v poho 6500 ot.. Plus už také detaily:1, keď mám otvorené vodičove dvere a klúč v zapašovaní tak mi to píska ako upozornenie ( nedá sa to vypnúť ). 2, Bez kľúča v zapaľovaní nezapnem rádio. Problém je vtedy, keď napr. umývam auto a chcem počúvať rádio a mám otvorené dvere vodiča, tak to pípa a je to na nervy. Japonci to mohli vymyslieť oveľa jednoduchšie. Inak bez poruchy, bez dolievania oleja, len servis. Hovorím sú to pre mňa drobnosti. Aj spotreba je podľa mňa úplne v pohode, som spokojný.
sector
Člen Týmu

Příspěvek od sector »

Super, dekuji za informace.

Takze 2009ka je v podstate OK.

Jeste nekdo nejake nazory ma?
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

Já osobně jsem tam hledal ty koně, ale co jsme absolvoval zkušebku, tak ok. A navíc, kdo má nebo měl Toy, tak bude stopro hned vědět, kde je jaký ovládací prvek.
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Odpovědět

Zpět na „Corolla“