Pneu - rychlostny index

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
bartt
Člen Týmu

Pneu - rychlostny index

Příspěvek od bartt »

Caute, chcem sa Vas opytat, ako ste na tom vy. Mam Yariska 2008 1,3. V TP mam zaznam o vhodnych pneu 185/60 R15 84 H. Noooo lenze hned pod tym je max. konstrukcna rychlost 170 km/h.
Tak preco mam mat H-acka gumy???
Kupil som teraz nove letne Dunlop Sport 01 185/60 R15 ale T-ecka, usetril som a len dufam, ze sa v pripade nudze vykecam, ze mat H je pre mna uplne zbytocne...
Mam z toho pocit, ze si len opat niekto nahana ksefty, kedze cenovy rozdiel medzi T a H je dost znacny... a pre nas Yarisakov 1,3 su H uplne nezmysel...
Co vy???
Yaris NG Summer Terra Cool 1, 3
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tohle už jsem také někde viděl. Menší rozměry měly odpovídající rychlostní index a širší pneu s nižším profilem o stupeň vyšší. Hned pod sebou v jednom TP. Dokonce mám pocit, že to je vcelku obvyklé.
Ale ještě se mi nestalo, že by rychlostní index (pokud odpovídá maximálce) někde rozporovali.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mifo
Člen Týmu

Příspěvek od mifo »

Ja som si kupil teraz nove letne gumy s indexom H ale co mam zimne po byvalom majitelovi, su len T. Kdesi som cital ze uvedenu hodnotu rychlosti vydrzi dana pneumatika 10 minut a potom sa vplyvom odstredivych sil vypusti alebo sa rozstrhne. Verim tomu ze vydrzi viac, lebo je urcite predimenzovana, ale moc by som to nepokusal. A este jedna vec, gymy na vyzsie rychlosti su lepsie vyvazene, a ze vraj aj kvalitnejsie, preto su aj drahsie. Ja by som si kupil presne take aku mas v TP, aby som nedal organom najmensiu sancu na pokutu a poistovni na vyhnutiu sa poistnemu plneniu.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ja bych to s tim rychlostnim indexem neprehanel, ono na moje auto je taky predepsan ten do 240, ale auto ma max. 200.
Rozhodne se pneumatika neroztrhne ani nevypusti, oni vydrzi dost - videl jsem dokument, kdy ,,normalni" vydrzela ve zkusebne 400 Km/h a nic se ji nestalo.
Pojistovna nemuze rict ani popel, protoze to by se musela stat nehoda pri rychlosti vyssi nez je dany rychlostni index, ale to uz by stejne ridic davno nezil.
Ono rozdil mezi H a T bude velmi maly a buhvi jestli vubec nejaky.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Pokud vím, je to blbost. Pro zimní to neplatí každopádně a i u letních si matně vybavuju, že jsi omezený nejvyšší rychlostí vozidla. Ale nabeton podloženě to nevím.

Pokuty od orgánů bych neřešil, v OTP to není a velký TP nebo COC nikdo na silnici shánět nebude. S STK nejspíš taky problém nebude. Zbývá ta pojišťovna při mimořádným pechu, to fakt nevím.

Rozměr bych ale dodržel každopádně.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“