Banska Bystrica - Altmunster - Praha 900km 8 a pol hodiny priemer 5l/100 a keby som nebol lenivy a precital si niekedy navod,
tak by som sa docital ze ked clovek podrzi packu tempomatu v hornej polohe auto zacne zrychlovat az dovtedy nez ju clovek pusti... I'm happy now ...
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
Roberto79 píše:Banska Bystrica - Altmunster - Praha 900km 8 a pol hodiny priemer 5l/100 a keby som nebol lenivy a precital si niekedy navod,
tak by som sa docital ze ked clovek podrzi packu tempomatu v hornej polohe auto zacne zrychlovat az dovtedy nez ju clovek pusti... I'm happy now ...
...totéž platí i v dolní poloze. A když jen klepneš nahoru nebo dolů, změní se rychlost asi o 1,5 km ..., klepneš 2x tak o 3km atd., to jen pro jistotu, kdyby ti to také uniklo...
kar202 píše:...totéž platí i v dolní poloze. A když jen klepneš nahoru nebo dolů, změní se rychlost asi o 1,5 km ..., klepneš 2x tak o 3km atd., to jen pro jistotu, kdyby ti to také uniklo...
Tak tohle me cteni taktez nezachytilo, ale empiricke pozorovani ti dava za pravdu... jeste ze jezdim s citem....
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
Já na to šel také "empiricky". Manuál jsem neměl k dispozici, auto bylo půjčené náhradní vozidlo... Manuály pokud čtu, tak většinou dávno po tom, co už jsem to "objevil". Kdybych četl, tak bych například věděl, že v kufru v podlaze vzadu je ještě jedna zašitá přihrádka.... dělal jsem si pořádek po zimě a ejhle, objevil jsem jí a v ní náhradní NOVÉ stěrače a soupravu na opravu laku.... Kůwa to bylo radosti na starém Bělidle...
Hoši, dôležité je prekutrať všetky priehradky skryté aj neskryté a potom najdeš aj to čo si nehľadal. Ja som tú kľuku objavil hneď Tak som bol rád, lebo predošle auto som dvíhal šrobovákom - no žiadna sranda to nebola..
Roberto79 píše:Banska Bystrica - Altmunster - Praha 900km 8 a pol hodiny priemer 5l/100 a keby som nebol lenivy a precital si niekedy navod,
...totéž platí i v dolní poloze. A když jen klepneš nahoru nebo dolů, změní se rychlost asi o 1,5 km ..., klepneš 2x tak o 3km atd., to jen pro jistotu, kdyby ti to také uniklo...
Hehe dik skusim
Toyota Avensis 2,2 D4D, 110kw, r.v 2006, 156 000 km
Tady je odpověď na mnohokrát diskutované téma, zda lze stylem jízdy výrazně ovlivňovat spotřebu. I pro mne jsou ale tyto hodnoty neuvěřitelné. Na svém aviku (130KW) bych byl možná schopen při absolutní snaze udělat průměr 4 litry na 100 km, což by ovšem byla jízda na draka s omezenou možnosti regenerace filtru pevných částic. Vezmu-li v úvahu, že po natankování až po hrdlo je v nádrži asi 62 litry, dojezd by byl asi 1550 km. Běžně však mám spotřebu vyšší a pohybuje se v průměru na nádrž v rozmezí 5,6 až 6,4 - myšleno vždy na celou nádrž. Ale za ty čtyři litry nějakou dobu zajet umím, vyjet však takto celou nádrž by znamenalo velké sebezapření.