Minulý týden jsem byl lyžovat v Itálii, jel jsem svým Avíkem a opět jsem pozoroval zvláštní chování auta, jako loni. Loni jsem to však připisoval špatné naftě, kterou jsem tankoval v bezcelním pásmu v Livignu, ale nakonec to asi tou naftou nebylo...
Cesta vzala celkem cca 10hod a začalo se to projevovat zhruba hodinu před dojezdem, při stoupání přes průsmyk Passo Tonale (loni zhruba ve stejný čas a opět při stoupání přes průsmyk na Livignem). Auto jelo jelo, a najednou byl problém při otáčkách do cca 2,5tis - jakoby to nechtělo jet. Filtr se nevypaloval (spotřeba byla stejná, žádný kouř), nijak nekouřilo (jak tu někdo popisoval při ztrátě výkonu). Třeba na trojku při 2tis ot. jede normálně jako z praku, ale tam vůbec nechtělo, chtělo to pořádně vytáčet. Při výjezdu z garáží od naší rezidence jsem musel na jedničku "solit" přes 3tis ot., abych vůbec vyjel.
Kdyby to bylo dlouhou cestou, tak to bude druhý den ok, ale nebylo. Zklidnilo se to až po cestě domů. Že by to bylo vyšší nadmořskou výškou? V ČR jsem nejvýš jezdil přes Červenohorské sedlo a tam to bylo ok. I kdyby to bylo vyšší nadmořskou výškou, tohle by to přece dělat normálně nemělo.
V čem může být problém? Setkali jste se s tím někdo taky? Při stoupání bylo turbo navíc výrazně slyšet, jak pískalo. A když jsme začali stoupat a začaly se projevovat výše popsané jevy, tak turbo na stejné otáčky kolísalo - točil jsem 2tis ot. a turbo chvíli pískalo víc, chvíli míň - to by přece nemělo.
Jestli se poroučí do věčných lovišť, jaktože to dělalo i loni a zatím nic (za rok jsem najel přes 30tis km)?
Turbo zlobí...?
Turbo zlobí...?
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
no ja som bol tiez prekvapeny, dokonca bola za mnou 206-tka le mans edition a ta taky problem nemala, presprintovala ma hore tym kopcom ako male deckoreitmeier píše:No aspoň mě těší, že nejsem sám a že ten příznak je stejný. Ale pořád si myslím, že to není normální a dělat by to přece nemělo...

Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
-
- Věčnej rejpal