Prodloužená záruka - T27
Prodloužená záruka - T27
Jaký máte názor na možnost dokoupení dvouleté záruky na avensis (15000.-Kč).Dokoupit ji nebo ne?
Avensis T27 2.0 D-4D 93Kw
Vzhledem k tomu, kolik to je penez a kolik mne stalo auto, tak jsem dlouho nevahal a automaticky poridil... - loni na jare to snad ani jinak nez primo k objednavce noveho vozu neslo... - a tak nejak si naivne rikam, ze takto montovany vuz (nekupoval jsem skladovku) je mozna smontovan vice peclive nebo ma vyssi vystupni kontrolu, pac by se to Toyote nemuselo vyplatit, kdyby to nechala spadnout do sveho kalkulovaneho procenta reklamaci...

Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW, r.v. 2011
Toyota Yaris HSD Style, r.v. 2013
pokud to lze, počkal bych do konce standardní záruky, např. proto, že je tam limit 160.000km, což u majitele AVENSISe nemusí být problém za 3 roky najet, na a pokud nebudou u benzínu v záruce problémy, tak si myslím že se to nevyplatí, já mám ještě asi 8 měsíců na rozhodnutí a pravděpodobně do toho nejdu, u dieselu bych to viděl jinak ...
Toyota Avensis T27 2.0 VVT-i kombi, 112 kW
Pokud se na to nekdo diva touto optikou - ok, ale pak necht pocita jen se zarukou zakonnou, protoze i ta "standardni" ma jasne specifikovane podminky...PaPa píše:pokud to lze, počkal bych do konce standardní záruky, např. proto, že je tam limit 160.000km
Dival jsem se na to na strankach Toyoty a maji to docela vychcane napsany, pisou tam, ze zaruka se nevztahuje na dily, ktere nejsou vypsany v seznamu. Celej seznam jsem neprocital, ale predpokladam, ze tam cely auto vypsany nemaji. Fakt je, ze tam toho je plno...
Klidne bych si to i koupil, ale auta ze zahranici maji smolika. Kurva, k cemu ta EU je?
Klidne bych si to i koupil, ale auta ze zahranici maji smolika. Kurva, k cemu ta EU je?
RAV4 HSD FWD
- extremehany
- Věčnej rejpal
Sakra ten marketing ale pracuje - srovnejte si cenu servisni (povinne, jinak prichazite o zaruku uplne!) prohlidky u TOY a u tech 7-mi letych hracek... Znam ve svem okoli dost tech, co na ty sliby o sedmi letum naleteli... - vetsina konci tak, ze muj protrely pribuzny, ktery se profesne venuje prodeji vozu (nikoli TOY) to musi velice durazne doresovat za nestasne majitele...awe_cz píše:IMHO by za neco takovyho mela hanba Toyotu fackovat, kdyz uz i ti blbi korejci davaji sedm nebo kolik let zaruky...
Ono je to to same jako barevna inkoustova tiskarna za litr... to ze provoz takove tiskarny stoji 2-3x tolik co drazsi varianta lidi nevidi, ale hlavne ze usetrili pri nakupu a nakonec zaplatili 3x tolik... - to same je to u Hnujdaje a jinych jemu podobnych...
Ale treba to nekomu vyhovuje, jinak by jejich prodeje nemohli byt takto vysoke - a servisum ostatne taky, protoze to je akorat tak motor na jejich zisk (protoze hodne prace...)
jdu na to stejně, počkám do tří let a uvidíme. Jen nesouhlasím s rozhodnutím u dieselu, pokud vznikne "diesel závada", tak se pravděpodobně svede na kvalitu nafty apod. a ta záruka se určitě neuplatní, a bude na majiteli prokázat opak. Tzn. to, čeho se lidi nejvíce bojí (vstřiky, DPF, dvouhmota apod.) to krýt asi nebude. Je to pojistka, nic víc. Když se nic nestane -> vyhozené peníze, a naopak.PaPa píše:pokud to lze, počkal bych do konce standardní záruky, např. proto, že je tam limit 160.000km, což u majitele AVENSISe nemusí být problém za 3 roky najet, na a pokud nebudou u benzínu v záruce problémy, tak si myslím že se to nevyplatí, já mám ještě asi 8 měsíců na rozhodnutí a pravděpodobně do toho nejdu, u dieselu bych to viděl jinak ...
Ale je tam jiná zajímavá věc, o které se tady moc nehovoří, a to je ta asistence (Toy Eurocare), když to někde klekne nebo se něco stane, tak se Toy postará a nezůstanete sami někde v poli. Ale nějakou porci asistence nabízí i kdejaká pojišťovna v rámci pojistky auta.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
Jenom upozornuji, ze se jedna o trosku jinou asistenci a ze rozsah a uplatneni je trosku jine nez behem standardni zaruky - pozorne si to proctete....dave456 píše:Ale je tam jiná zajímavá věc, o které se tady moc nehovoří, a to je ta asistence (Toy Eurocare), když to někde klekne nebo se něco stane, tak se Toy postará a nezůstanete sami někde v poli. Ale nějakou porci asistence nabízí i kdejaká pojišťovna v rámci pojistky auta.
Ale prdlajs, mozna nevhodne zvolenej priklad - ok, dam jinej. Moje auto melo v zemi prodeje 5ti letou zaruku (do 150k najeto). V CR ma, mavnutim kouzelnyho proutku, zaruku vyrazne kratsi. Tohle ti prijde v poradku?PaJaSoft píše:Sakra ten marketing ale pracuje - srovnejte si cenu servisni (povinne, jinak prichazite o zaruku uplne!) prohlidky u TOY a u tech 7-mi letych hracek... Znam ve svem okoli dost tech, co na ty sliby o sedmi letum naleteli... - vetsina konci tak, ze muj protrely pribuzny, ktery se profesne venuje prodeji vozu (nikoli TOY) to musi velice durazne doresovat za nestasne majitele...
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neviem ako v CR (bude to asi podobne), ale v DE to je "len (enem/jenom/nur/only)" poistka cez dalsi subjet - poistovna. De facto potom riesis aj poistovnu, nie len vyrobcu (na dlhe lakte). Tu sa da tahat do 10 rokov a 200 tkm.
Rozhodoval by som sa podla km za rok. Nie je to uplne mimo, ale aj mobilita od vyrobcu konci so zakl. zarukou a tu radsej mozes mat s havarijnou.
Riesit v tejto zaruke vstreky, dvojhmotu a pod. bude podla mna obtiazne.
Rozhodoval by som sa podla km za rok. Nie je to uplne mimo, ale aj mobilita od vyrobcu konci so zakl. zarukou a tu radsej mozes mat s havarijnou.
Riesit v tejto zaruke vstreky, dvojhmotu a pod. bude podla mna obtiazne.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
kvůli reklamaci u které se může výrobce odvolávat na kvalitu nafty mám schované všechny učty od tankování, a také se v maximální možné míře snažím tankovat u stejné pumpy , tipnul bych to tak na 90-95% benzina -stejná stanicedave456 píše: jdu na to stejně, počkám do tří let a uvidíme. Jen nesouhlasím s rozhodnutím u dieselu, pokud vznikne "diesel závada", tak se pravděpodobně svede na kvalitu nafty apod. a ta záruka se určitě neuplatní, a bude na majiteli prokázat opak. Tzn. to, čeho se lidi nejvíce bojí (vstřiky, DPF, dvouhmota apod.) to krýt asi nebude. Je to pojistka, nic víc. Když se nic nestane -> vyhozené peníze, a naopak.
a ohledně dokoupení záruky: úplně jiný prodejce, jiné značky mi řekl, že když je auto ,,šit,,tak je šit a kazí se od počátku, pak je dobré si přikoupit záruku a když nemá žádnou poruchu, tak by to ASI neřešil(tím samozřejmě nevylučujeme, že se auto nemůže zkazit)

Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100