Corolla verso 2,2 100Kw

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Pepa
Manager Týmu

Corolla verso 2,2 100Kw

Příspěvek od Pepa »

Prosím o radu . Koupil jsem Corolu Verso D4D , najeto asi 120 000km , a kolem zhruba dvou tisíc otáček slýchám klepání z motoru, které si myslím tam nemá být . Tak jsem to nechal napíchnout , vše o.k. , tři vstřiky měly plusový hodnoty a čtvrtý měl mínus dva a půl . Servisák tvrdil zatím nechat , sledovat a přidávat aditiva. Máte s tím někdo zkušennost a co byste radili - radši ten vstřik vyměnit hned , nebo vyčkat?
Dík za rady Pepa
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Martin_HnN
Manager Týmu

Příspěvek od Martin_HnN »

Zkusit ještě jiný servis, případně BOSCH servis, kde by to přeměřili (bylo mi řečeno, že se musí odpojit a měří se přepad do skleničky)
Jde také o to, jaké hodnoty byly naměřeny...

zkus aditivum kernite ...viz sekce palivo
Corolla Verso 2007 / 2,2 D-4D 100 kW
Pepa
Manager Týmu

problem

Příspěvek od Pepa »

Můj servisák se mi rozbil na motorce. Teď čekám až se dá dohromady .Potom snad dáme Versíka do popřádku.
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Pepa
Manager Týmu

Příspěvek od Pepa »

Loni ke konci roku jsem měnil 1. vstřik , dnes jsem si nechal měnit 4. vstřik (tento měl korekci -2,5) . Po výměně a první zkušební jízdě , to nepříjemný klepání motoru ( otáčky 1800-2600) zmizelo .Je zajímavý , že zkušební stolice Bosch, označila všechny vstřiky jako dobrý. Takže doporučuji- nevěřit stolicím a pokud motor poklepává , vyměnit vstřiky , který mají mínusovou korekci . Teď mi doma leží dva použitý vstřiky Denso - dají se repasovat?
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
jirkam
Člen Týmu

pro Pepa

Příspěvek od jirkam »

Pepa píše:Loni ke konci roku jsem měnil 1. vstřik , dnes jsem si nechal měnit 4. vstřik (tento měl korekci -2,5) . Po výměně a první zkušební jízdě , to nepříjemný klepání motoru ( otáčky 1800-2600) zmizelo .Je zajímavý , že zkušební stolice Bosch, označila všechny vstřiky jako dobrý. Takže doporučuji- nevěřit stolicím a pokud motor poklepává , vyměnit vstřiky , který mají mínusovou korekci . Teď mi doma leží dva použitý vstřiky Denso - dají se repasovat?
Ahoj Pepo,kolik stojí vstřik na verso,taky mám motor 2,2D4D a ještě by mě zajímalo na jaký diagnostice jsi to zjistil?
Jelikož mám auto ještě v záruce,která mi končí v létě,že bych to ještě nechal zkontrolovat.
Určitě máš najeto jen 120tis.? Připadá mi to málo,nebo je to normální,že takhle odejdou vstřiky?
Nezkoušel jsi čistič co prodává Toyota?

Díky za info

Jirka
Pepa
Manager Týmu

Vstřik

Příspěvek od Pepa »

Jirko , kolik má Verso najeto Ti s určitostí neřeknu , protože je z bazaru , z Itálie - no to víš :wink: . Ale vím ,že tyto motory mají se vstřikama problémy už po 100 000Km - záleží na stylu jízdy a na naftě. Diagnostiku mi dělal známý mechanik , který dělá všechna auta a taky jsme dost laborovali , protože po výměně prvního vstřiku se vlastně na zvuku motoru vůbec nic nezměnilo jen korekce na tomto prvním vstřiku se změnila ,takže se mi do výměny toho čtvrtého moc nechtělo- jasně z finančních důvodů . Aby se jen změnila korekce a víc nic- to je dost slabá náplast - ale ouha najednou povýměně čtvrtého zmizelo i to klepání , který jsem z motoru při určitých otáčkách slyšel. Jen jsme ještě nahráli nová čísla vstřiků do počítače . Jeden vstřik ,,Denso" , mě stál 9 000Kč. Přeju mnoho ůspěchů a kilometrů . Pepa
ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
jirkam
Člen Týmu

Re: Vstřik

Příspěvek od jirkam »

Pepa píše:Jirko , kolik má Verso najeto Ti s určitostí neřeknu , protože je z bazaru , z Itálie - no to víš :wink: . Ale vím ,že tyto motory mají se vstřikama problémy už po 100 000Km - záleží na stylu jízdy a na naftě. Diagnostiku mi dělal známý mechanik , který dělá všechna auta a taky jsme dost laborovali , protože po výměně prvního vstřiku se vlastně na zvuku motoru vůbec nic nezměnilo jen korekce na tomto prvním vstřiku se změnila ,takže se mi do výměny toho čtvrtého moc nechtělo- jasně z finančních důvodů . Aby se jen změnila korekce a víc nic- to je dost slabá náplast - ale ouha najednou povýměně čtvrtého zmizelo i to klepání , který jsem z motoru při určitých otáčkách slyšel. Jen jsme ještě nahráli nová čísla vstřiků do počítače . Jeden vstřik ,,Denso" , mě stál 9 000Kč. Přeju mnoho ůspěchů a kilometrů . Pepa
Děkuji ti za vyčerpávající informace,já mám zatím najeto 63tis.a zatím jsou vstřiky snad dobrý.Jaký to byly zvuky toho motoru?Byl to nějaký velký klepot?Mně zatím v rámci záruky měnili panel ovládání automatické klimy a řešil jsem dunivý zvuk z motoru,ale bylo to v sání.
Ještě mě zajímá,co myslíš tím,že záleží na stylu jízdy? Ta kvalita nafty je jasná :-(
Taky přeju mnoho pohodových kilometrů.

Jirka
Rudlafik
Člen Týmu

VLÁKNO K TOMUTO AUTU

Příspěvek od Rudlafik »

Ahoj předně děkuji za toto forum, že je založeno a žije. Proto přispěji příběhem:
Před týdnem mi nestarovalo auto. -20 °C rv 2007. Na tomto foru a u "FRAYe" mi potvrdili, že by to mohl být SCV ventil. Na http://www.toyodiy.com/ jsem našel číslo PN bohužel jsem nenašel jeho prodejce pokoutně přez PL weby jsem našel, že je to DENSO a Denso PN. A na http://www.tadpraha.cz jeden měli za super cenu - 4500,- kč s DPH. Oproti autorizovanému servisu kde za opravu chtěli 10500,- SCV + 3000,- práce + 4700,- batere jsem poměrně ušetřil. (cca 18.000,-)
Auto teď v -23°C šlape suprově. Jen se nebát času stráveného hledáním dílu a ušpinění se. Samontná montáž trvala cca 10min. Co bylo super tak jsem si na 1 hodinu kopil přez net přístup k ofiko servisním stránkám Toyoty za 3 EUR (za hodku zkopírujete všechny pdf :-) ), ale co už nezkopírujete a co asi má tu cenu a proč dám 37EUR za CD je seznam ERROR CODE a dále metodika diagnostikování poruchy i se zpětnými odkazy na ERR Cod. auta. Co bylo divné je, že právě tady psali, že SCV když je OK tak má mít na kontaktech odpor 1,9 - 2,3 Ohmu při 20°C což neměl - 2,8 Ohm. Co bylo na Tad Praha dobrý, že mě ještě před zaplacením nechali změřit pro sychr odpor nového a ten měl také 2,8 Ohmu takže je otázka co je tedy validní. No prubnul jsem to a vše je OK :-) Viditelně byl ventil již vyběhanej a neudržel tlak. Promiňte za Dlouhé povídání, ale myslím, že to může být pro někoho dobrá informace. Jo a ty servisní stránky se softem: http://www.toyota-tech.eu/SearchPublica ... PUBTYPE=RM Zaplatíte kartou a hned máte přístup.
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Dneska jsem koupil SVC ventily do Corolly Verso a platil jsem 2200kč za kus.original Denso.Na netu jsem je někde viděl i za 1000 ale bohužel nevím kde.
Dobrá cena.
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Corolla“