Plánujem sa po rokoch s VW a Škodou nadobro rozlúčiť s týmito značkami a presunúť sa k Toyote Avensis T25 (gombík, čierne s oknami). Za tie roky som zistil, že VW je výborné auto... ...keď chcete zbaliť tú kočku čo pracuje v servise.

Anyway, strávil som tu už nejednu noc a prelúskal sa zatiaľ 25 stranami z 37, tak si myslím, že pomaly môžem položiť otázky, na ktoré zatiaľ nemám jasné odpoveďe.
Uvažujem asi tak, že chcem eliminovať riziko chodenia po servisoch tak ako sa len dá, preto som zavrhol modely s najčastejšími závadami:
a/ D-CAT (DPF, spotreba, citlivosť na naftu, tesnenie pod hlavou)
b/ 85kW (zotrvák, vstreky, klasické veci tohto motora)
c/ slabšie benzíny (niektoré vady, žranie oleja, výkon)
d/ modely pred faceliftom 2006 (vŕzganie riadenia, taviace sa objímky a zahmlievanie svetiel, nepresny PP)
e/ autá s veľa km
Ostali mi teda pofaceliftové 93/110kW déčka a 108/120kW béčka. Jazdím 30-40k za rok, 50/50 mesto diaľnica, ale je mi to srdečne jedno čo to bude. Počas čítania fóra som sa mierne začal odklánať od nafty. Očakávam od toho aby ma to spoľahlivo a pohodlne vozilo počas tých dlhých kilometrov pri priaznivej spotrebe, a občas poskytlo aj nejaký ten pôžitok zo svižnej jazdy, a najdôležitejšie.. aby som servis videl podľa možností len z hlavnej cesty.
Pýtam sa teraz Vás so skúsenosťami, ani nie aký model z uvedených by ste si vybrali, ale prečo by ste si vybrali 93kW a nie ten druhý? Prečo by ste si vybrali 110kW? Prečo by ste si vybrali 108kW? Prečo 120kW? Opomenul som niečo dôležité pri svojom výbere? Dík vopred za všetky postrehy.