tunit diesel?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Benedictus
Navigátor

tunit diesel?

Příspěvek od Benedictus »

Na www.japancar.cz nabízí modul Alpin do toyoťáckych déčtyřdéček pro zvýšení výkonu. Když jsem se na to ptal v přímo v Toyotě při koupi Corolly, neříkali ani ne ani ano. Tak nevím, nějaký kW navíc by se mi hodil. Sice na japancaru píšou, že to nemá vliv na životnost motoru ani na spotřebu, že modul pouze využívá skrytých rezerv továrně nastaveného motoru, tak tam furt tuším nějakou zradu. Táži se tedy vzdělanějších toyoťáků - má smysl o modulu uvažovat? (nejde mi ani tak o vyšší rychlost, ale Kordulka by mohla být svižnější) Díky.
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

to co píšeš je prakticky to samí jako když to necháš "ČIPNOUT" a o motor bych opravdu strach neměl, motor máš dělanej na 90k (vždycky tam je ale ještě rezerva na výkon, u každýho motoru je jinak velká) navíc, jak často využíváš plnej výkon motoru? myslim že to nedělá 99% lidí na silnici, takže když zvýšíš výkon, tak stejně skoro nikdy nebudeš všechen využívat a většinou použiješ jen jeho pružnost a zátah ve středních otářkách.
btw: to že to na životnost nemá vliv, je kec, jakýkoliv zvýšení výkonu znamená snížení životnosti, ale pokud ten motor nemá nějakou vadu, tak stejně vydrží dýl než celý auto, ale kupodivu spotřeba se většinou opravdu nezmění nebo se dokonce sníží, ale jen za předpokladu že stim motorem budeš jezdit úplně stejně jako do teď, jinak bude zákonite žrát víc
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Odpovědět

Zpět na „Corolla“