naftove motory 2,2 130kw alebo 110kw

vše ohledně modelové řady Avensis
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

tak vyber podle stavu auta, muzes mit dobrej D-CAT stejne jako dojebanou stodesitku.... ale obecne je ta 110 asi lepsi volba
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
mrazik
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mrazik »

Ja bych hlavne vybiral podle konkretniho kusu a nekoukal jen slepe po vykonove variante.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

KarlosCZ, mrazik:
S tymto sa da len suhlasit.

ivo123:
DCAT "druho-vyrobu" nema. Ani turbo, ani DPF. Ale mozes sa skusit pozabavat.

matus69
"nech su vw ake su, zle rozhodne nie su.
a co sa tyka poruch, castokrat je to o tom, ze tych 5 poruch je u vw lacnejsich na opravu ako jedna na toyotu. A aj toyota sa moze pokazit."

Na beznu jazdu si Passat a Avensis podaju ruky. Suhlas.
Co sa tyka spolahlivosti, tak tu by som bol velmi obozretny. Testy na 100 tkm, ci testy taxikarov hovoria nieco ine.

A ja beriem radsej 1 poruchu drahsiu ako 5 lacnych. Hladat kto ta neobtiahne a nevymeni tvoje veci za srot, ci niekoho, kto sa do toho naozaj vyzna, ma NEBAVI a svoj CAS venujem radsej niecomu inemu.
A este zhanat nahradu ...

(BTW olej, filtre, aj palivovy som menil na TDI sam, viac uz neslo, nemal som VAG citacku - len obcas pozicana)

Auto ma sluzit mne, nie ja jemu.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
gooffyy
Věčnej rejpal

Příspěvek od gooffyy »

ja mam 110kw a neresil jsem nic vazneho... jen starty, co se tu resili ale to spravil SW.
jinak jsou to bezne veci, ktere te cekaji na vsech autech...

"já jsem maximalně spokojenej"
Toyota Avensis 2,2 D4D 110KW
redik007
Manager Týmu

Příspěvek od redik007 »

to CommonUser

DPF sa uz da na ebay kupit, nie origo toyotacke, turbo ako celok neviem, ale viem ze sa da repasovat - to mi potvrdil mechanik z toyoty.
Avensis T25 2007 WG, 2.2 D-CAT, 130 kW
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Turbo jsem viděl na Eday de.Ale raději bych ho nechal repasnout.To turbo se dá taky koupit v číně,ale bůh ví co to je za kšunt.
Jirka
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

CommonUser píše:Pytat sa tu majitelov na problemy priamo, je ako chodit po dedine a pytat sa miestnych ktora znacka je najlepsia (VW samozrejme - opravi aj Duro od vedla). Kto prizna, ze kupil hovadinu ? Potom mu posles odkaz na jeho dopyt vo fore a on ti vynada, ze si ... aby si nerypal.

Utras si v hlave co hladas, preco chces Avensisa a kde budes hlavne jazdit.
Pretoze ten Duro z Hornej Dolnej nema paru co je to DPNR, Denso, Aisin atd.
Ak hladas nieco nad 150 PS, inu volbu ako DCAT nemas, zatial.

Nuraj a obraz si sprav sam.

BTW Asi som dost kriticky, a to aj ku svojej 1,8. To je tak, ked sluzobak W211. Niektore japonske "odkukane" riesenia su ... no ...
Len si to tu pocitaj.
common user

nie som nekriticky,
nie som z dediny
nejazdim do samosky a naspat..

skus menej generalizovat, a menej poucat ;)

btw. 2,2 D4D 150PS 155 tkm

menene:
- spojka v zaruke
- vstrek po zaruke (toto som uz spominal)
- baterka
- svetla (typicka chyba xenonov - tyka sa benzinu aj diesla)
- teraz idem na komplet brzdy.

inak auto vrci a jazdi
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Hanz
Ja tam ziadne poucanie nevidim, ty ano ?Len som spomenul tu zdokumentovany pripad (moj). Eto vsjo.

Generalizovat. Ciastocne mozme.
A zacal by som tym, kto ma DCAT alebo 2,2 od novoty ... generalne maju najviac co k tomu povedat. :o
Naposledy upravil(a) CommonUser dne čtv 23.02.2012, 17:33, celkem upraveno 1 x.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Maghreb
Věčnej rejpal

Příspěvek od Maghreb »

Ak ten 110kw nema filter pevnych castic, tak ber ten - o jedno kurvitko menej. Vstrekovace by mal mat lacnejsi ten 110kw motor a nie az tak citlive, cize dalsie kurvitko menej.

Inac je to naozaj o tom, ako sa s tym zaobchadzalo a bude zaobchadzat.
Avensis Kombi 6/2006 D-CAT 130kW facelift - ukradnuty
reitmeier
Manager Týmu

Příspěvek od reitmeier »

No tak si to čtu a musím se taky přidat.

Mám D-CATa a najeto 150tis a bez problémů.
Měnil jsem baterku, přední kotouče, všechny destičky, přední tlumiče a čelní sklo. Všechno je opotřebení času (kromě skla samozřejmě, za to mohl letící kamínek a potom teplo-zima-teplo-zima...a sklo se rozjelo) a předchozího zacházení - i když si myslím, že se s autem zacházelo velmi dobře, pořád si to jen myslím, ale nevím.

Jak ses dočetl, 110kW má plynulejší zátah, 130kw je prostě dělo (když si zvykneš na turbo díru a chceš pořádně jet a víš v jakých to držet točkách, tak to hrabe i na trojku...)

Výkon bych neřešil, udělej maximum pro to, aby sis auto před koupí ověřil - zjisti si info o bazaru, kde se to prodává (jaké mají reference), vem si sebou (nebo tam pošli) nějakého technika, zajeďte s autem na prohlídku do servisu (i když si vezmou pár set, stojí to za to). Dle servisní knížky bych nechal udělat potřebné výměny (filtry, oleje atd.), ať máš jistotu. A pak mě vždycky pomohl můj pocit - kupoval jsem už 4 auta a vždycky jsem věděl, že to co kupuji, je to pravé (a že jsem vždycky oblezl hromadu bazarů).
Takže asi tak. Stejně ať koupíš co koupíš, budeš na fóru té značky řešit, když už ne velké nebo menší problémy, tak blbosti, které s kvalitou auta nemají moc společného (třeba tě budou srát ostřiky skel a bude někdo organizovat, že koupí rozprašovací - prostě blbosti... :D :D :D )
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

A jaká je spotředa u D-CATu?????
Uvažuji o koupi novějšího Avíka.
Jirka
KarlosCZ
Věčnej rejpal

Příspěvek od KarlosCZ »

to je individualni, kar202 jezdi do sesti litru, ja mam dlouhodobej prumer do 7,5, ale obecne si vezme vic nez by clovek cekal :-)
EX: Corolla E12 1.6 VVTi 5d
EX: Yaris I 1.0 VVTi 5d
EX: Avensis T25 2.2 D4D D-Cat Exclusive Combi
ivo123
Člen Týmu

Příspěvek od ivo123 »

no vo vyhlade mam zrovna tieto : http://toyota-avensis-combi.autobazar.e ... 09318.html tento je z ciech a poslali mi aj vin a z aplikacie toyoty kde som si pozrel ako bolo servisovane ma aj dost pritahuje - ma vsetko co by som chcel, dalej tento
http://www.tipcars.com/#toyota-avensis/ ... 91109.html - tento neviem odkial je ale velmi pekny a nakoniec http://toyota-avensis-combi.autobazar.e ... 49750.html - tento som videl osobne a asio je z I lebo mal talianske nalepky vnutri zachovali ale predny naraznik oskrety od kamienkov
tomko
Věčnej rejpal

Příspěvek od tomko »

vyber si musis urobit sa a neprenasat zodpovednost na druheho. Vyber najlepsie urobis podla osobneho pozretia auta a vnutorneho pocitu z auta pllus kontrola s nejakym mechanikom co sa tomu rozumie
Obrázek
ivo123
Člen Týmu

Příspěvek od ivo123 »

tomko maspravdu , takze dakujem chlapi za pomoc
Odpovědět

Zpět na „Avensis“