Dobry den,
chtel bych vas pozadat o radu ohledne koupe ojete Toyoty Yaris 1.0.
Chci koupit druhe auto na denni dojizdeni do prace kombinace par KM dalnice a mesta cca 30-40 denne. Auto je 2008 a ma najezdeno cca 90 Tkm.
Hledam male auto s co nejmensi spotrebou a Toyota Yaris 1.0 toto kriterium splnuje.
Nicmene otazkou je. Je rozumne kupovat trivalec s 90 tis KM? Kolik tak jeste asi vydrzi a jakou bude mit hodnotu pri 150 tis Km?
Vim ze 1.33 je reseni, nicmene spotreba je uz pak aspon o 1 L vyssi, nemluve o vyssi porizovaci cene.
Jaky je vas nazor?
Dekuji
Toyota Yaris 1.0
rozhodni se pro co chceš, jenom že jsem se nedávno vezl kolínským trojčetem a nebylo to vůbec tak špatný. I s centrálem, el. okny to stojí docela málo (cca 140?), a je tam myslím ten samý tříválec 1,0. Pedály a detaily motoru jsou jako u toyoty, liší se výbavy, a není špatná ani ta pilotovaná převodovka, co dává jen citroen.
Tých nabehaných necelých 100tis.km by som sa ani nebál,ako skôr toho,ako sa s ním "jazdilo"...
Tým nechcem tvrdiť,že ak niekto bol na neho "neludský",tak ti motor skape po pár kilometroch. ..to nie,ale určite skráti "životnosť" skôr ako na bežných motoroch.
Nie je to však pravidlo!!!
Ak ťa to poteší,tak ti môžem s kludným svedomím povedať (a to nielen ja),že motory-trojvalce v yarisoch sú najlepšie v hodnoteniach typu tzv. "HTP"..!!!
Takže mal by si s ním nalietať minimálne ďalších 100tis.
Tým nechcem tvrdiť,že ak niekto bol na neho "neludský",tak ti motor skape po pár kilometroch. ..to nie,ale určite skráti "životnosť" skôr ako na bežných motoroch.
Nie je to však pravidlo!!!
Ak ťa to poteší,tak ti môžem s kludným svedomím povedať (a to nielen ja),že motory-trojvalce v yarisoch sú najlepšie v hodnoteniach typu tzv. "HTP"..!!!
Takže mal by si s ním nalietať minimálne ďalších 100tis.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Já bych se osobně bál spíše přetočeného tachometru. Jestli auto chcete kupovat v bazaru v česku. Jinak za mě říkám motor je dobrej. 130 tisic km nalítal bez investic. Jen pravidelný servisky. A to si myslím, že je u tohoto motoru hlavní záležitost. Pravidelně měnit olej. Myslím si, že můj yaris 200 tisic km dá bez investice. Ale otázka je jak to bude stim když ho koupíte v bazaru.
Toyota Yaris 1.0 2007 TS Face