Udělal jsem si velkou radost a pořídil si Avensis 2,0D-4D 93kW (ve středu se pro nej jedu), šel do provozu 2008 a má najeti 107k, ve výbavě Sol, jezdím hlavně daleké cesty, tak jsem šel do nafty, testovací svezení bylo fakt super a udělalo na mě dojem, motor jede jak z praku, je krásně tichý, ne jak např. Oktávka v TDi...ale poprosil bych všechny přítomné o nějaké rady, já zatím jezdil jen benziny Corolly a nemám s dieslem žádné zkušenosti...na co si mám dát pozor, co nezanedbat, kde brát naftu apod., za každou radu budu moc vděčný. Přeji všm mnoho hezkých kilometrů s Toyotou, já bych si asi už jinou značku nepořídil (možná jenou Lexus
Avensis 2,0D-4D
Avensis 2,0D-4D
Ahoj všem příznivcům Avensisu a Toyot
Udělal jsem si velkou radost a pořídil si Avensis 2,0D-4D 93kW (ve středu se pro nej jedu), šel do provozu 2008 a má najeti 107k, ve výbavě Sol, jezdím hlavně daleké cesty, tak jsem šel do nafty, testovací svezení bylo fakt super a udělalo na mě dojem, motor jede jak z praku, je krásně tichý, ne jak např. Oktávka v TDi...ale poprosil bych všechny přítomné o nějaké rady, já zatím jezdil jen benziny Corolly a nemám s dieslem žádné zkušenosti...na co si mám dát pozor, co nezanedbat, kde brát naftu apod., za každou radu budu moc vděčný. Přeji všm mnoho hezkých kilometrů s Toyotou, já bych si asi už jinou značku nepořídil (možná jenou Lexus
)
castejsi vymena palivoveho filtru.
jednou za cas pri jiz zahratem motoru, seslapnout plyn az na podlahu a nechat poradne roztocit turbo at si vycisti svuj prostor. Staci par sekund a pri vyssim zarazenem stupni , at nevystrelis jako strela.
jednou za cas pri jiz zahratem motoru, seslapnout plyn az na podlahu a nechat poradne roztocit turbo at si vycisti svuj prostor. Staci par sekund a pri vyssim zarazenem stupni , at nevystrelis jako strela.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Dochlazovani turba je taky dulezity, ja uz to beru jako samozrejmost u naftaka. Typicky je nutny na to myslet v situaci, kdy to kalis po dalnici a pak zastavis u benzinky. Po meste vetsinou clovek jede pianko a turbo se moc nezahreje, ale na ty dalnici je to fakt zasadni.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

-
Roman Jašek
- Věčnej rejpal
Zatím první poznatky po najetých asi 1.500km (cesta do Bratislavy a nějaké kratší), jako plus hlavně motor...ten diesel, i když jsem nikdy nebyl jejich příznivcem, má proti benzinu daleko lepší pružné zrychlení, výkon opravdu na rozdávání a jelikož s combi asi moc lidí nezávodí, tak bych vyšší výkon ani nepotřeboval, jede naprosto srovnatelně jako benzin 6-ti válec 2,0 (110kw) který jsem dříve měl v BMW akorád spotřeba je poloviční, zatím celková 5,2l/100km (dle PC), kufr je taky super, dobré je, že při skládání zadních sedaček vznikne rovná plocha, což není třeba v Aurisu (podle mě velká chyba), výborný je tempomat, dual klima, topení na nafťáka uplně super, za 5min bylo teplo na tričko při teplotě -12C, jelikož bylo občas i náledí, vyzkoušel jsem i VSC
jako nevýhody zatím jen drobnosti - vadí mě, že volant má moc velký průměr, vpředu je pouze jedna odkládací přihrádka na nápoj, spolujezdec si nemá kafčo kam postavit, proto si ho musí vypít hezky venku
, to oranžové podsvícení vypadá trošku "lacině", palubní PC je takové trošku už za zenitem co se týče grafiky...ale to jsou fakt detaily, jsem s autem zatím naprosto spokojený..
dík za rady, VIF jsem koupil a dávám, dochlazuji a občas prošlápnu to turbo
jako nevýhody zatím jen drobnosti - vadí mě, že volant má moc velký průměr, vpředu je pouze jedna odkládací přihrádka na nápoj, spolujezdec si nemá kafčo kam postavit, proto si ho musí vypít hezky venku
dík za rady, VIF jsem koupil a dávám, dochlazuji a občas prošlápnu to turbo
Toyota Avensis combi 2,0D-4D 93kw 2008
Toyota Corolla 1,4VVt-i r.v.2003
Toyota Corolla 1,4VVt-i r.v.2003