Diagnostika pro T25
Tak mám taky diagnostiku. Teď jeden úplně blbý dotaz - kam se to strká? Ještě jsem se na to nedíval, ale zítra bych to zkusil. Předpokládám, že zdířka bude vedle volantu velvo dole, jak jsou pojistky...?
Toyota Avensis Combi 2.2 D-CAT 130kW r.v. 2006 - 05/2012 sold
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
Chrysler 300C 5,7 HEMI V8 - 04/2013 sold
Dodge Magnum 5,7 HEMI V8
- extremehany
- Věčnej rejpal
jo před pedálem spojkyreitmeier píše:Tak mám taky diagnostiku. Teď jeden úplně blbý dotaz - kam se to strká? Ještě jsem se na to nedíval, ale zítra bych to zkusil. Předpokládám, že zdířka bude vedle volantu velvo dole, jak jsou pojistky...?
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
ktoru si kupil ? tu starsiu vacsiu ciernu s firmware 1.4 alebo mensiu modru s firmware 1.5reitmeier píše:Tak mám taky diagnostiku. Teď jeden úplně blbý dotaz - kam se to strká? Ještě jsem se na to nedíval, ale zítra bych to zkusil. Předpokládám, že zdířka bude vedle volantu velvo dole, jak jsou pojistky...?
Zkoušel jste někdo s touto OBD čtečkou a programem Torque pro Andriod měřit spotřebu ?
Já si koupil tuhle:
http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-OBD ... 27c5deeb21
Vše je docela OK, jen u spotřeby mi to ukazuje hovadiny, při klidné ustálené jízdě 100 km/h mám podle Torque spotřebu 11-12 litrů nafty a když brzdím motorem, tak mi ukazuje okamžitou spotřebu cca 6,4 litru, což je blbost. Možná je tam potřeba něco nastavit, ale zatím jsem nic nenašel
Já si koupil tuhle:
http://www.ebay.com/itm/Mini-ELM327-OBD ... 27c5deeb21
Vše je docela OK, jen u spotřeby mi to ukazuje hovadiny, při klidné ustálené jízdě 100 km/h mám podle Torque spotřebu 11-12 litrů nafty a když brzdím motorem, tak mi ukazuje okamžitou spotřebu cca 6,4 litru, což je blbost. Možná je tam potřeba něco nastavit, ale zatím jsem nic nenašel
V torque se nastavuje volumetric efficiency a pak jeste koeficient na "chybu jednotky" .. prvni je standardne 84% a druhe je standardne 1. Takze tady bych to videl na pohyb s koeficientem k 1,5 nebo tak... Ono vzdy to pri brzdeni ukazuje neco, protoze to nebere zpetny prepad paliva do nadrze.
Ale jinak prumernou a i tu okamzitou musis stale brat jen jako ...... informativni...
Back in Czech.
Díky za tip, ale ať jsem prolézal menu všemi způsoby uvedenou položku jsem nenašel. Tak jsem si místo Free verze nainstaloval verzi PRO a hle, už tam všechno je
Takže pak otestuju jak měří tato verze PRO a případně nastavím dle tvého doporučení. Díky.
Jinak extra přesnost neočekávám, stačí když to bude +- ukazovat jako originál palubák, který měl odchylku 10-20 %.
Večer jsem si v PRO verzi vyčetl chyby i ECU a vyskočila mi chyba P0607 Contol Module Performance
Na stránce OBD kódů ( http://www.obd-codes.com/p0607 ) jsem zjistil, že by to mohlo být špatné ukostření, případně baterka, v nejhorším případě řídící jednotka. Nicméně dle nedávných událostí to vypadá spíše na problém s elektrikou (baterka, ukostření), protože mi před nedávnem odešel palubní počítač a k tomu mi tento týden shořel napájecí adaptér k navigaci (pojistka v něm je ale neporušená)
Zkusím pročistit kontakty baterky a zkontrolovat ukostření.
Jinak extra přesnost neočekávám, stačí když to bude +- ukazovat jako originál palubák, který měl odchylku 10-20 %.
Večer jsem si v PRO verzi vyčetl chyby i ECU a vyskočila mi chyba P0607 Contol Module Performance
Zkusím pročistit kontakty baterky a zkontrolovat ukostření.
-
stankar
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Nasli jste nekdo lepsi program nez ScanMaster-ELM 2.1 ? Zda se mi takovy chaby, umii jen zakladni veci, ale potrebuju vedet dopodrobna vsechny systemy, jestli vali nebo ne a nektere veci jako parkovaci senzory, abs, apod tam nejsou (snad jsem je neprehledl) ...
2007 Toyota Avensis Kombi 2.2D-Cat 130kW
- mrazik
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Podle meho ani nemuzou byt, protoze to uz je detailni diagnostika a tu muze mit kazda automobilka podle sveho. Vim jak se s tim natrapili kolegove z fordu, nez to rozlouskli. Vetsinou je na to potreba trochu upravena kracika a je na to potreba specialni program.
Toyota Avensis Kombi 2.0 D-4D 93kW - bejvávalo
Honda Jazz 1.4 CVT
Honda Jazz 1.4 CVT
Problem s "nedostatkem senzoru" neni ani tak otazkou programu ci firmware jednotky, ale opravdu o specificnosti konstrukce na automobilku.. Takze treba me perfektne funguje stara 1.3 nebo snad i 1.2 na JT autech - tedy na japonskych toyotach a trochu pokulhava, ale funguje na SB toyotach a skoro nefunguje na tom, co ma bosch nebo podobnou jednotku..
Nezapominejme, ze kopiruji asiati a ti maji v dosahu jen asijske kusy.. 
Jinak BT dongle s 1.3 FW umi spolecne s Torque (PRO verzi) skoro zazraky...
Jinak BT dongle s 1.3 FW umi spolecne s Torque (PRO verzi) skoro zazraky...
Back in Czech.