vysoká spotřeba?
vysoká spotřeba?
Zdravím. Mám 2 týdny starý (nový) Avensis T27 po FL s inovovaným naftovým dvoulitrem. Podle technických údajů má mít nižší spotřebu, ale zatím je pro mě zklamáním. Na dálnici při tachometrových 140km/h (= reálných 130km/h podle GPS) jezdím v průměru za 8l/100km se zapnutým tempomatem. Stejnou trasu jsem se starým (r.v.2007) T25 2.0 D-4D jezdil za 5,5-6,0l.
Může se až tak moc negativně projevit mrazivé počasí/syrovost motoru/aditiva v naftě? Než jsem se vydal na dálnici, tak jsem najezdil 2000km po okreskách. Teď mám najeto 3700 a od začátku do toho leju jen Verva Diesel od Benziny. BTW na okreskách má spotřebu pěknou, ale to měl i starý motor.
Díky za názory.
Může se až tak moc negativně projevit mrazivé počasí/syrovost motoru/aditiva v naftě? Než jsem se vydal na dálnici, tak jsem najezdil 2000km po okreskách. Teď mám najeto 3700 a od začátku do toho leju jen Verva Diesel od Benziny. BTW na okreskách má spotřebu pěknou, ale to měl i starý motor.
Díky za názory.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Re: vysoká spotřeba?
Urcite.fleggy píše: Může se až tak moc negativně projevit mrazivé počasí/syrovost motoru/aditiva v naftě?
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
jo joCommonUser píše:Zeby ekologia ?krchovman píše:no, taky jsem měl se starým avíkem menší spotřebu .a zima tomu ještě přidá. se starým jsem dělal Chorv. za 5,8 s novým za 6,4(Euro 5, DPF, EGR)

Avensis T27 2.0 D4D 93kw 2009 sol sedan,
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
EX Avensis 2.0 D4D 2001, Mazda 323 1999 ,Opel astra 1996, Š.Favorit 1991,Š120,Fiat 125p 1,5, Š 100
ahoj fleggy, diky ze prispivas do fora ohledne FL avensise. mam ho v blizke budoucnosti v planu zakoupit taky. ta vyssi spotreba je nemila. dnes na auto.cz vysel test kde pisou ze auto ma pri 130 km/h spotrebu 5,7 l.fleggy píše: Na dálnici při tachometrových 140km/h (= reálných 130km/h podle GPS) jezdím v průměru za 8l/100km se zapnutým tempomatem. Stejnou trasu jsem se starým (r.v.2007) T25 2.0 D-4D jezdil za 5,5-6,0l.
tu jizdu za 8l mas stabilne anebo si ji vytipnul v jednom momentu? mozna se prave regeneroval DPF.
Systém Touch v režimu Car ukazuje kromě okamžité spotřeby 15 minutovou historii minutových průměrů - všechno jako sloupcový graf. Ale i tak tam vidím, že sloupečky jsou jen kousek pod 10L. Při vypalování se na to raději ani nedívám. Jediné štěstí, že vypalování trvá asi 4 minuty, což je pokrok proti T25, kde to trvalo 10 minut. Ale kdoví, jaký ten čas bude za rok.
BTW ještě jsem si vzpomněl, že i starý Avensis měl o dost vyšší spotřebu po každém resetu řídící jednotky a trvalo to cca 2000km, než se to vrátilo do starých kolejí. Možná i teď se "učí", akorát pomaleji...
BTW ještě jsem si vzpomněl, že i starý Avensis měl o dost vyšší spotřebu po každém resetu řídící jednotky a trvalo to cca 2000km, než se to vrátilo do starých kolejí. Možná i teď se "učí", akorát pomaleji...
Joooo hosi,ja jsem taky na tom tak nejak
,kdyz jsem Avika kupoval tak jsem si myslel,ze kdyz jezdila T25 za 5 l/100km , tak novsi bude na tom lepe
,jenze asi chybicka se vloudila..mam najeto 22000mil(36000km) a nejak tych 5 litru jsem nijak nedosahl,mozna kdybych ho tlacil...
skousim to vselijak...1600ot,2000ot a spotreba kolem 6 litru jo jak jsem mel sjete gumy na 1.1mm tak 5.5,s novyma 6.2....ale zase me nenechal nikdy v stychu,kdyz na to dupnu,tak to fachci
....jen by to mohlo zrat trochu min...V Anglii je nafta draha,ale cekal jsem,ze to bude zrat jak to bylo v letaku.. 

Toyota Avensis T27 2.0 D-4D , T4,sedan,koupena 4.7.2010 v GB
Ja mam 2,2 DCAT 110kW v automatu a pod 8 se nedostanu ani nahodou. Auto nema problem si vzit i 10l. Bohuzel zajeti motoru nepomohlo auto me spotrebou neprestava desit. Jezdim s tim dalky ne po meste. Mel jsem predtim starsi ave nevim oznaceni byl to rok 2008 2,2 110kW v manualu a ten bral pri stejnym stylu jizdy tak o 2,5 litru na 100 min. Mam se starsim stejnou zkusenost co pisou dalsi cesta Chorvatsko a zpet za 5,4l.fleggy píše:Zdravím. Mám 2 týdny starý (nový) Avensis T27 po FL s inovovaným naftovým dvoulitrem. Podle technických údajů má mít nižší spotřebu, ale zatím je pro mě zklamáním. Na dálnici při tachometrových 140km/h (= reálných 130km/h podle GPS) jezdím v průměru za 8l/100km se zapnutým tempomatem. Stejnou trasu jsem se starým (r.v.2007) T25 2.0 D-4D jezdil za 5,5-6,0l.
Díky za názory.
ten test vyšel cca už před 3mi týdny. Je to hrozná hovadina a nebo těžký PR článek toyoty. Koukněte do vlákna Tempomat a Spotřeba, a podobné. Jsou ale hrozně dlouhá, no výsledek je ten, že pod 6.5l nejde nikdo s DPF. Na regeneraci bych nesázel. Resp. dá se to udržet na okreskách, na dálnicích nemilosrdně k 7mi a dále. Současná "ruská" zima udělá rozhodně svoje, pasivní odpory všeho zmrzlého, taky na dálnici nestačím čumět, ale zázraky bych po oblevě nečekal. Ani s "faceliftovaným" autem. Píšou, že má těžší 6tku, to určitě může pomoct více než všechno ostatní, na mojem je ta 6tka zbytečně moc měkká.mixo píše: ahoj fleggy, diky ze prispivas do fora ohledne FL avensise. mam ho v blizke budoucnosti v planu zakoupit taky. ta vyssi spotreba je nemila. dnes na auto.cz vysel test kde pisou ze auto ma pri 130 km/h spotrebu 5,7 l.
tu jizdu za 8l mas stabilne anebo si ji vytipnul v jednom momentu? mozna se prave regeneroval DPF.
Mám 30tkm, záběh žádný neregistruju, motor jako robot, pořád stejně (výkon i spotřeba).
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi