dlouhy start

vše ohledně modelové řady Avensis
dave456
Řidič

Re: dlouhy start

Příspěvek od dave456 »

bajker píše:nevim jestli je to normalni mam start tlacitkem a trva chvili nez naskoci motor -auto mivam v garazi i presto to toci dyl .je tam -5 tak nevim poradte diky
mám stejné podmínky a úplně stejné výsledky, garáž s mínus 5ti a taky dlouhé čekání a pak několik otočení motoru jako kdyby na prázdno, žádné škytání, pak to chytne hned. Kupodivu při stání v -15 venku to dělá to samé, není to nijak výrazně horší.
Předchozí Ford mi skoro nežhavil a startoval takřka na ten "drc" v garáži. Zase Avik nemá takový brutální "traktorový" chod za studena jako měl Ford, ten motor vrčí plynule a civilizovaně hned.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
awe_cz
Věčnej rejpal

Re: dlouhy start

Příspěvek od awe_cz »

dave456 píše:
bajker píše:Zase Avik nemá takový brutální "traktorový" chod za studena jako měl Ford, ten motor vrčí plynule a civilizovaně hned.
Tak to nevim, cos mel za Forda, ale vcera jsem tu nabijel jedny slecne baterii a startoval jeji TDCi a kultivovanost chodu mne mile prekvapila - zadnej koncernovej traktor.
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 Obrázek
dave456
Řidič

Příspěvek od dave456 »

stejný, focus TDCi, s koncernem zkušenosti nemám, nemůžu srovnávat.
Avik mi ale přijde fakt docela kultivovanější.
Avensis 2.0 D-4D, 93 kW, kombi
skapem666
Člen Týmu

Příspěvek od skapem666 »

Ja mam tiez problem pri startovani.
Pri -8 zhavi asi 4 sekundy a a potom toci motorom asi 6-7 sekund a to si motor bafka jak traktor. A ked chyti tak ale dost klepe, riadny rachot. Po 30 sekundach stichne a pradie si .... Pri -20 sa zhavenie aj start natiahne tak o 6 sekund... ????????? :roll:
Mam to od aprila, kupovane z bazaru a pred tym som diesel nemal a nemam s tym skusenosti.
Vie niekto povedat ci je to este v norme alebo mam utekat do servisu? pred zimou to nerobilo.
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

Zdravim ,tak dnes sa mi prvy krat stalo ze som nedokazal nastartovat svojho avika, v noci bolo -26 , ranny start sa nepodaril,zhavilo to trosku dlhsie ,starter tocil ako divy ale motor nie a nie naskocit, mam podozrenie na stuhlu naftu aj ked mi to neni celkom jasne lebo pouzivam zimny vif,pumpa na palivovom filtry sa nedala ani stlacit...asi po 8 pokuse som to vzdal a cakam kym sa trosku otepli, plechovku vifu som mal v kufri a ked som ju otvoril tak bol uplne stuhnuty,uz nie ako zelatina ako tu niektori popisovali ale uplne tuhy ako lad, mate niekto podobne skusenosti? pripadne mohol sa poskodit palivovy filter mrazom? stalo sa to uz niekomu?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

Pokud je VIF v naftě tak neztuhne.S tím starem to může být vícero možností proč to nechytlo.
J.
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

no nemalo by len ja som sa potom docital ze pri takych teplotach treba davat 2 az 3 nasobne viac toho vifu ako ked je teplejsia a ja som tam dal iba normalnu davku..
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Mehero
Řidič

Příspěvek od Mehero »

tak konecne sa mi podarilo nastartovat s malym pridanim plynu, takze nemozem si pomoct ale myslim si ze to predsa len bola ztuhnuta nafta, mate niekto skusenosti s tym ze aj nedostatocne aditivovana nafta vifom stuhne?
Avensis combi 2D-4D 2007
Rav4 2.0 VVTI 2008
Boďa
Člen Týmu

Příspěvek od Boďa »

mrazik napsal:
Boďa napsal:
taky mám problém se startem, i když žhavím třeba i 8x tak pak musím nahulváta točit a pak to blafne slíbí a pak naskočí, do nafty dávám přísadu pro nemrznutí, ale i tak nic moc, ale zase auto stojí pořád venku a při - 20°C to asi není nenormální, filtr a olej je nový.Žhavičky mi měřil v servisu a jsou OK tak sám nevím co zlepšit

A merili poradne i baterku ? Oni totiz zhavice berou vice jak starter, takze pak to sice toci motorem, ale ten si jen blafne nebo nenastartuje vubec. To byl pripad u me.

Jak ktery zhavice. Moje maji tusim 4x15A, coz je proti cca 150A starteru nic.

Baterka je fungl nová - od června, a žhavičky mají 4x po 18A , když prý mají 15 a míň tak je automaticky mění, ještě zkusím znovu vyměnit naftovej filtr jinak už mě nic nenapadá, teď bylo - 13°C a zase se tomu nechtělo tak nevím, mám ještě starý Mitshubishi a to startuje bez problémů, nafta stejná, přísady taky a vstřik je to taky takže netuším, jakmile je auto ohřáté tak už celý den bez problémů a to i když je plně studené a jedu třeba až za deset hodin :mad:
Avensis 2,2 D4D kombi 110kW 07
Odpovědět

Zpět na „Avensis“