Tempomat a spotřeba
matus69 píše:dlho sme sa nebavili o spotrebe.
ako vplyva studeny start v tychto teplotach (-1, +3st) na spotrebu pri kratkej jazde v meste?
Do prace to mam 10km, idem z centra na kraj mesta, nie vypadovkou, takze po ceste mam 1 stopku a 13 semaforov.
Vacsinou stojim na stopke a 4-5 semaforoch.
Bezna spotreba je od 6.8 do 8.5. Tento tyzden, kedze je mala premavka, tak 6.8-7.2.
dnes som bol z prace doma na otocku, cize z domu som isiel do prace so zahriatym motorom. Teplota vonku 4st, cize minimalny rozdiel oproti rannym startom. Stal som na 4 semaforoch, na dva semafory som dosiel tak, ze z 30km/h som sa rozbiehal.
Spotreba bola 5.9
pre porovnanie, teraz pri -10 jazdim za 8.2 - 8.8 a to v tom este nie je zapocitane prikurovanie, takze tipujem ze to bude 8.7 - 9.3

Mám v tuto dobu průmer na nádrž 5,6... Nějaká mimořádně dobrá nafta. Tradičně beru TOP Q od Benziny a dodávám VIF - letní, když je nad nulou. Nejhorší spotřebu v těch mrazech jsem měl 6,7 - vždy průměr na celou nádrž. Stále jsem ještě nevyměnil vzduchový filtr... jsem bordelář a auto mi to zatím toleruje... Začal mi drnčet aer box... Jinak bez poruchy.
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
To ja zase pred tydnem vzduch.filtr cistil
predevcirem natankovano, nejake pojezdy po meste, vcera cesta LIberec-C.Velenice, jizdy tady mezi Novou Vsi a Velenicema a zitra jedeme zpet do Liberce. Auto, 2 dospeli s mimcem, kocarek a veci. A PP zatim vykazuje 4,6.

T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Neviem ci sa mi chce nieco taketo zasa rozoberat. Nie som automechanik, ak narazas na toto a ani konstrukter. Princip mi je jasny dost do hlbky na to, aby som si spravil vlastny usudok.
S bodmi 4 a 5 suhlasim. Ten zvysok je marketingovy zvast zalozeny na laboratornom experimente. Alebo ak chces polopravdy, ci pokrutene perspektivy.
To je presne o tom ako vsetci naftaci jazdia na tocivy moment
S bodmi 4 a 5 suhlasim. Ten zvysok je marketingovy zvast zalozeny na laboratornom experimente. Alebo ak chces polopravdy, ci pokrutene perspektivy.
To je presne o tom ako vsetci naftaci jazdia na tocivy moment

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
- CommonUser
- Věčnej rejpal
- CommonUser
- Věčnej rejpal