Prestehoval jsem se do krajiny kde -30 je celkem bezna hodnota. Kdyz klesly teploty (ale jeste ne nijak extremne [-5 az -10]) tak jsem si poprve vsiml, ze mi motor nedrzi dobre otacky a obcas chcipl pri prerazovani za jizdy (i po zahrati) zvlast kdyz padal z vysokych otacek. Take jsem si vsiml, ze pri pridani plynu prvni 1-2 sekundy spis trochu zpomali a az pak zrychli. Takto jsem jel jen par jizd behem cca 14 dnu.
Pri jedne jizde mi po cca 5km jizdy najednou zacal motor delat hodne divnej vysokej zvuk - jakoby se neco trelo (myslel jsem si, ze prokluzuje jeden z remenu) po minute to prestalo, kdyz jsem se ale vratil na stejny parkovaci misto tak jsem videl skvrnu tak 10cm a od ni dve lajny tak jak jsem vyparkorvaval. Okamzite jsem zkontroloval hladinu oleje(i po nake dobe) a vsechen olej pryc.
Zkousel jsem to vyfotit a nahral na uloz.to pro lepsi identifikaci problemu. Zda se mi, ze to vyteklo hlavne z olejovyho filtru, ale bojim se ze ne jen pres nej. Ten uz jsem nastudoval jak se ma menit a doufam ze na tom nic nepokazim.
Ale pak jsem tam jeste uvidel odchlipnutej plast (pravdepodobne mrazem a zmrzlym olejem ve spare) ktery se prave dotykal i remene, do toho plastu jsem rypl sroubovakem a ten se jen oddrolil (na fotce je v nem dira).
Muzete mi pomoct s identifikaci problemu a poradit co s tim plastem?
Diky!
PS: Prestoze jsem pred cestou v servisu zduraznoval co nejlepsi zabezpeceni pred takovou zimou tak jsem dostal 10W-40. Tedka tam hodlam rozhodne dat 5W-40, tim nic nemuzu zkazit, ne?
A odkaz na vsechny fotky:
http://uloz.to/13216668/corolla-olej-problem-zip